Spet smo doma

Azija

Še en dan pa bo “Happy Holi”

Jaipur sva zapustila tako hitro, da sem med triurno vožnjo z avtobusom proti Pusharju, mestecu v osrčju Rajastana, skoraj slišal njegov vabljiv šepet, naj se še vrneva. Pustil nama je pristen pečat in naju na lep način vpeljal v pristnost severnega dela tete Indije.

V Pusharju sva najela najmanjšo sobico. Ja, najmanjšo. V njej je prostora le za posteljo malce manjšo od celotne moje dolžine, najina nahrbtnika in WC sumljivega vonja. Razgled imava na teraso sosednjega lokalčka, ki je od naju oddaljena nekaj malega več kot meter in pol. Obdajajo naju zvoki molitev iz skoraj umrlih zvočnikov, zvončljanje vsega mogočega, petje indijskih žena, vriskanje nasmejanih domačinov in umirjenih turistov …

Ugotavljava, da je Pushkar “Meka” za vse tiste, ki se ne vdajo sistemom, kot nam jih (vsaj po veliki večini) vsiljujejo na Zahodu. Tu najdeš vse. Stare hipije, nove hipije, wanabe hipije … Družine z malimi otroški, ulične umetnike in tiste, ki so se oženili s travo. Vse. Mesto je polno turistov, ki pa vendarle niso to v tistem pravem pomenu besede. Zdi se, kot da šele mešanica njih in domačinov daje mestu njegov pravi utrip.

Barve sva že kupila. Pa tale chai tudi! :)
Ob odličnem ginger-tea sva preizkusila barve.

Že lep čas se nisem počutil tako … popolnega. Zdi se mi, da mi trenutno ne manjka prav nič. In če k temu dodam, da je jutri še (verjetno) največji indijski praznik Holi, praznik pri katerem glavno vlogo igrajo najbolj živahne barve ujete na licih vseh prisotnih, potem je kombinacija popolna.

Nakupila sva barve. Vse mogoče, največ vijolične! Itak! :)
Nakupila sva barve. Vse mogoče, največ vijolične! Itak! 🙂

p.s. Pogruntal sem super igrico. Ko doživljaš nekaj, kar je noro-super-hudo lepo, za trenutek zapreš oči, globoko vdihneš in jih po nekaj sekundah spet odpreš. Podoba, ki se ti takrat pokaže pred teboj, je nadnaravna. Zdi se, kot da možgani pričakujejo podobo domače sobice, dobijo pa povsem nekaj drugega. Nekaj novega. Drugačnega.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

8 stvari, ki bi jih naredila drugače

Prvič potujemo v štiri. Lila je stara malce več kot 3 leta, Art je...

Indija. Foto galerija.

Spomini so najlepši. Vedno ostane samo tisto novo, drugačno, vedno po svoje lepo. Nisem...

Od “Murder capital of the world” do doma

Nekje, enkrat v zadnjih dneh, ki smo jih prezivljali ob kokosih, valovih in dominah...

Ideje, ideje, ideje!

Načrtuješ novo potovanje? V državo, kjer še nisi bila? Pa želiš doživeti kaj čisto...

Zgodbe iz Afrike, 4. del: Mavretanska gostoljubnost.

Prejšnji del Žanove zgodbe iz Afrike lahko preberete tukaj: Big boss in otežen vstop...

Najinih 552 dni popotovanja v Aziji

Slika pove več kot tisoč besed. Spodnji videoposnetek je dolg 2 minuti in 45...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime