Trenutno smo v Sloveniji

Azija

Predlog potovanja: Turkizni Maldivi!

Maldivi so bili po sedmih mesecih potovanja za naju sladka češnja na vrhu sadne kupe. Najbolj okrogla, hrustljava in slastna češnja na svetu! Presenetili so naju s svojo lepoto, nizkimi cenami (veliko nižjimi od pričakovanih) in prijaznimi, nežnimi ljudmi. Za vas sva pripravila predlog potovanja, po katerem boste 2 tedna raziskovali te čudovite otočke, ne da bi za to morali odšteti tisoče in tisoče evrov. 

Pred kratkim sva že objavila nekakšen Uvod v tvoje potovanje na Maldive. Priporočava branje tega, potem ko pa boste že malce bolj odločeni, da so ti rajski otočki prava izbira za naslednje potovanje, pa se poglobite v tale najin predlog poceni potovanja. Na kratko pa gre takole: Mladivi so lahko ultra dragi, če boste dva tedna preživeli v resorih, lahko pa so zelo dostopni, če ste malo bolj raziskovalne narave in boste raziskovali otočke, ki so jih raztresene po vseh koncih in krajih naselili domačini. Midva seveda predlagava slednje. Ni le veliko bolj poceni, je tudi bolj zabavno, družabno in predvsem pristno.
Kdaj je najbolje iti na Maldive – poglej v prospevku Maldivi – vreme, tukaj pa najdeš nekaj besed o vizi za Maldive.

V tem videu si lahko pogledate delček tega, kar sva doživela na Maldivih 🙂

Tvoje poceni potovanje na Maldive po dnevih

Trajanje potovanja na Maldive: 15 dni

1. dan: Pristanek v mestu Male. Če imate priložnost, se odpravite kar naprej na otoke. Lahko pa se za en dan ustavite v glavnem mestu Maldivov, Male. Male se hitro razvija, zato boste videli veliko stavb in cest v izgradnji. Pojdite na sprehod, obiščite nacionalni muzej ali pa si privoščite kavo v enem izmed ohlajenih lokalov. Midva sva spala v Off Day Inn (kjer sva imela enkrat bolj temno, drugič pa super svetlo sobo – za najcenejšo varjanto na otoku je super).
2. dan: Maafushi. Najbolj popularen otok na Maldivih, ki nudi veliko aktivnosti. Sprehodi se po tem majhnem otoku, dogovori se za poldnevno snorklanje in si privošči dobro večerjo. Na voljo je tudi precej all you can eat večerij za okoli 15 $. Midva sva zelo uživala v hotelu Maafushi Inn, ki ima super ekipo.
3. dan: Maafushi. Izlet po okoliških koralnih grebenih v družbi simpatičnih domačinov. Korale so sicer pobeljene zaradi povišanja temperatur in tsunamija, je pa ogromno različnih rib. Malica na čudoviti sipini sredi morja in če boste imeli srečo, vam bodo na poti domov delali družbo defini.
4. dan: Maafushi. Užijte otok in njegove lepe plaže (ne pozabite, da ste lahko razgaljeni le na bikini predelih). Popoldan se dogovorite za izlet na sosednji otok Gulhi, ki ima res veliko plažo za turiste. Lahko obiščete enega izmed visokozvezdičnih resortov (cca 120 $ na osebo – all inclusive, razen spanja) in izkusite, kakšno je življenje v resortih.
5. dan: Felidhoo. Felidhoo je eden izmed manj turističnih otočkov in povsem mogoče je, da boste tam čisto sami. Čas za romantiko! Midva sva imela Vaali Beach Lodge samo zase (so edini, ki imajo veliko višje cene na spletu, zato je mogoče bolje, da jih kontaktirate na mail: stay(at)lvmhotels.com).

6. dan: Felidhoo. Obiščite sipino sredi ničesar in pripravite kosilo v družbi majhnih morskih psov.
7. dan: Felidhoo. Preživite dan na plaži s knjigo v eni in kokosom v drugi roki. Sončni zahod vas bo obarval roza.
8. dan: Fulidhoo. Ravno prijetno turističen Fulidhoo ponuja veliko. Ima eno izmed najlepših plaž za turiste, kjer je sicer nekaj ljudi, ampak nikoli preveč. Pojdite na sprehod okoli otoka in pazite na padajoče kokose! Resno, to ni šala. Če se potapljate, pojdite na večerni potop z morskimi psi – noro je – glej video spodaj! Midva priporočava Fulidhoo Dive – res obvladajo, oprema na najvišjem nivoju, nova ladjica, varnost kot se šika.
9. dan: Fulidhoo. Dan za snorklanje ali potapljanje. Midva sva se odločila za slednje in pred potapljanjem je najin vodič opazil še velike mante. Hop v vodo in sva imela še snorklanje z elegantnimi velikani! Potapljanje je bilo super, saj so Maldivi znani po ‘večjih’ ribah kot so sting rayi, eagle rayi, mante in morski psi, pa tudi veliko želvic se najde 🙂 Seveda so vsi prijazni in ne marajo okusa po ljudeh. Fuj!
10. dan: Fulidhoo. Uživajte na otoku in se podružite z prijetnimi domačini. Midva sva stanovala v Thundi Guesthouse, podoben je bil tudi Fulidhoo Ihaa Lodge, malce bolj fancy pa je izgledal Kinan Retreat.
11. dan: Thoddoo. Če se le da, obiščite otok Thoddoo (na katerega morate preko glavnega mesta Male). Čaka vas kar dolga vožnja (nekj več kot 3 ure).
12. dan: Thodoo. Zanimiv in čudovit otok, ki je na Maldivih znan po sadju, ki ga tam pridelajo (na ostalih otokih je čisto premalo prostora in vode za kaj takega). Midva ga nisva obiskala, sva slišala pa noro lepe stvari. Poceni in lep guesthouse je Thoddoo Ocean Front Guesthouse.
13. dan: Thodoo. Sprehajaj se v neskončnih plažah in se počasi poslavljaj od Maldivov.
14. dan: Male. Če se le da, pojdi do glavnega otoka male zadnji dan in potem ujemi letalo. Adijo,Maldivi, bila je ljubezen na prvi pesek <3

Ostale možnosti: Naseljenih otokov je presenetljivo veliko in z lahkoto kakšnega v tem predlogu zamenjate s katerim drugim. Zraven Felidhooja sta bolj turistična Thinadhoo in Keyodhoo. Zraven Maafushija je bolj miren Gulhi. Rasdhoo (v bližini Thoddo-ja) pa naj bi bil tudi zelo lep.

Možnosti je neskooooočno in midva sva čisto zrajcana, da greva čim prej nazaj in raziskujeva dalje.

Dneve po otokih si priredite glede na lokalne trajekte, ki vozijo ob določenih dnevih.

Potovanje na Maldive na zemljevidu

Kaj vzeti s seboj?

  • 35 litrski nahrbtnik in še eno manjšo torbo
  • 5 majic, 3 kratke hlače
  • En pulover, ene dolge hlače
  • Japonke in kakšne zaprte čevlje/superge
  • Masko in snorkel
  • Osnovni paket zdravil
  • Še kaj “po zdravi pameti”

Najin seznam za 1 leto potovanja lahko najdeš tukaj 😉

Dobro je vedeti – potovanje na Maldive

Maldivi so muslimanska država, kar pomeni določene omejitve – predvsem pri alkoholu, ki je na otokih prepovedan (to ne velja za resorte, na otoku Maafushi pa obstaja tudi jahta/bar, ki streže alkohol po zelo dragih cenah). Odličen čas, da preiskusite abstinenco. 😀

Na poseljenih otokih (torej ne zasebnih, na katerih so dragi resorti) ste lahko v kopalkah samo na določenih ‘bikini’ plažah. Sicer pa se lahko na večini otokov sprehajate v majicah s kratkimi rokavi in kratkih hlačah – tudi dekleta. Nama je bilo to povsem OK, saj ruski trebuhi pač niso nekaj, kar bi človek rad gledal vsak dan. 😀 Aja, topless je prepovedan, tudi na bikini plaži.

Tradicionalna hrana so ribe (recimo v curry omaki) in riž ali rezanci. Takšne stvari so po navadi najcenejše, lahko pa dobite tudi kaj italijanskega za višjo ceno. V lokalnih cafe-jih je hrana malce cenejša kot v guesthouse-ih. Pri obroku boste zraven vedno dobili malo steklenico vode, ki jo boste, če jo boste odprli, tudi plačali.

Za udobnejše potovanje na Maldive bova kmalu napisala še popotniški vodič in popotniško prvo pomoč za posamezne otočke 🙂 Stay tuned!

Stroški potovanja za dve osebi

Prenočišča: 40 eur na dan
Hrana: 35 eur na dan
Prevozi: 5 eur na dan
Drobnarije (kokos, kava, coca-cola): 8 eur
Skupaj: 88 eur na dan

Dodatni izleti (za dve osebi)

Poldnevno snorklanje: 50 eur
Izlet po belih sipinah: 50 eur
Dva potopa za dve osebi: 200 eur

Stroški pred potovanjem

Vize: Brezplačna viza “on arrival”
Letalska karta Ljubljana – Maldivi – Ljubljana: 600 eur
Zavarovanje za tujino NLB Vita: 30 eur

Skupaj stroški: 2800 eur

Torej 1400 eur na osebo.


Prejšnji prispevekMaldivi – vreme.
Naslednji prispevekKako je doma ali 7 stopenj privajanja.
katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Predlog kratkega potovanja: Bavarski gradovi in jezera

Letos sva imela mirno poletje. Hm, mirno? Mislim, da sva skakala več okrog, kot...

Tobak, klinčki, neki, neki, neki pa še neki.

"Thank you, sir." "Sure. Thank you!" "See you tommorow." "See you." In se poslovimo že z nasmehom. Nekako taktično...

Nepal: Ultimate Low Budget

Zdaj, ko sva poračunala stroške najinega potovanja v Nepal, lahko obelodaniva "rezultate". :) Tako kot v Indiji,...

Prepovedana galerija. Ashram

Po vseh pravilih, tistih zapisanih in nenapisanih, tega ne bi smel narediti. Povsem razumem,...

India 360°

In se poslavljava. Po 100 dneh in noro zanimivem vstopu v Indiju na njenem...

Ponujava “Popotniško prvo pomoč”

Zagotovo največji, a hkrati tudi najbolj zabaven izziv popotnika, je situacija, ko se znajdeš...

Utrinki

Komentarji

  1. Preko vašega bloga dobila inspiracijo za potovanje na Maldive v lastni režiji…. in to z majhnim otročičkom 🙂

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime