Maldivi – vreme.

Turkizno morje, Maldivi.

Sanjski Maldivi ležijo precej blizu ekvatorja, zato je tam toplo čez celo leto (khm, ne pozabite na visok zaščitni faktor!). Obisk Maldivov je nejvečji v suhi dobi zaradi lepšega vremena – takrat se cene precej povišajo. Spodaj preberi, kakšno je vreme na Maldivih čez leto in kdaj je najboljši čas za obisk teh lepih otočkov.

Vreme na Maldivih

Deževna doma (maj–november)

Nevihte in oblačno nebo je v tem obdobju bolj pogosto in ravno zaradi tega so otoki prazni, cene pa nižje. Midva sva bila na enem otoku celo edina turista in imela plažo samo zase! Cene vseeno malce narastejo v času evropskih počitnic (čeprav midva tega konec avgusta nisva opazila). Podvodno življenje naj bi bilo bolj živahno na zahodni strani atolov.

Med deževno in suho dobo (marec–april)

Vreme je še vedno super, vročina narašča, ljudi je vedno manj. Marca se začne tudi sezona za srfanje. Cene na maldivih so malce višje za veliko noč.

Suha doba (december–februar)

Najboljše vreme, ki ga boste srečali na Maldivih. Zelo malo dežja, nizka vlažnost in modro nebo predvadujejo v tem času. Cene zelo narastejo za božič in novo leto, potapljanje pa je baje zelo drugačno pozimi kot poleti.

Kdaj je najboljše iti na Maldive?

Če želite imeti popolno vreme in vam ni tako mar za denar, se na Maldive odpravite med decembrom in februarjem. Midva najraje potujeva med sezonami oziroma v nizki sezoni, ker ne marava gruč turistov, zato sva bila na maldivih konec avgusta. Bilo je sicer malo več dežja (ampak nič kritičnega), je bilo pa izjemno malo turistov in cene so bile zelo prijazne.

PS. te zanima, kako je z vizo za Maldive? Preberi v prispevku: Viza za Maldive.

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.