Viza za Maldive.

Dolga peščena plaža sredi morja, Maldivi.

Maldivi, rajski otočki blizu Šrilanke, so od nas oddaljeni le 9 ur z letalom. Bele plaže, turkizno morje in prijazni domačini – se ne sliši kot popoln dopust? Vas zanima, kako je z vizo?

Viza za Maldive

Vizo za Maldive je precej enostavno dobiti. Maldivi nam omogočajo vizo za 30 dni in to brezplačno! Juhu! Zraven boste v potni list dobili še lep štempelj, ki ponazarja maldivske otoke (definitivno eden mojih ljubših).

Na kaj moram biti vseeno pozoren

  • Veljavnost potnega lista mora biti 6 mesecev od vstopa
  • Predložiti morate veljavno letalsko karto, ki dokazuje, da boste po enem mesecu (ali manj) tudi zapustili državo
  • Napisati morate ime in naslov hotela, kjer boste bivali (mogoče tudi za vaš celoten obisk) – tudi če nimate še nič rezervirano, si poglejte kam bi radi šli in to napišite. Tega nihče ne more preveriti.
  • Vstop velja 30 dni, zato pozorno štejte datume.
  • Na njihovi uradni strani piše, da bi morali imeti tudi dokazilo o zadostnih financah (ta znesek naj bi bil 100 $ + 50$ za vsak dan) – nama tega niso preverjali. Glede na to, da so na glavnih otokih bankomati, to ni več tako relevantno.
  • Na imigraciji vas tudi malo povprašajo, kaj boste delali in kje boste ter imajo pravico zavrniti vstop, če ste sumljivi

Podaljševanje vize za Maldive

30 dnevno vizo za Maldive lahko sicer podaljšate tako, da vsaj teden pred iztekom vize predložite prošnjo na imigracijski urad, kjer bodo preučili prošnjo. Če je odobrena, vam lahko podaljšajo vizo še za dodatnih 60 dni (oz. do 60 dni). Za podaljšanje se plača 750 maldivskih rufijev (kar je okrog 40 eur).

Eno leto na Maldivih

Tole večini najbrž ne bo prišlo prav, ampak nikoli ne veš. 🙂 Na Maldivih sva spoznala punco, ki je dobila working viso, ki ji omogoča delo (drugače je striktno prepovedano) in življenje na Maldivih 1 leto. Prav tako se lahko tam se lahko zaposlite, če se poročite z domačinom/domačinko. Samo kot predlog. 😀

Kot vidite, je pridobitev maldivske vize zelo enostavna. Še en razlog več, da se odpravite tja na dopust!

 

 

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.