Trenutno smo v Sloveniji

Azija

Viza za Maldive.

Maldivi, rajski otočki blizu Šrilanke, so od nas oddaljeni le 9 ur z letalom. Bele plaže, turkizno morje in prijazni domačini – se ne sliši kot popoln dopust? Vas zanima, kako je z vizo?

Viza za Maldive

Vizo za Maldive je precej enostavno dobiti. Maldivi nam omogočajo vizo za 30 dni in to brezplačno! Juhu! Zraven boste v potni list dobili še lep štempelj, ki ponazarja maldivske otoke (definitivno eden mojih ljubših).

Na kaj moram biti vseeno pozoren

  • Veljavnost potnega lista mora biti 6 mesecev od vstopa
  • Predložiti morate veljavno letalsko karto, ki dokazuje, da boste po enem mesecu (ali manj) tudi zapustili državo
  • Napisati morate ime in naslov hotela, kjer boste bivali (mogoče tudi za vaš celoten obisk) – tudi če nimate še nič rezervirano, si poglejte kam bi radi šli in to napišite. Tega nihče ne more preveriti.
  • Vstop velja 30 dni, zato pozorno štejte datume.
  • Na njihovi uradni strani piše, da bi morali imeti tudi dokazilo o zadostnih financah (ta znesek naj bi bil 100 $ + 50$ za vsak dan) – nama tega niso preverjali. Glede na to, da so na glavnih otokih bankomati, to ni več tako relevantno.
  • Na imigraciji vas tudi malo povprašajo, kaj boste delali in kje boste ter imajo pravico zavrniti vstop, če ste sumljivi

Podaljševanje vize za Maldive

30 dnevno vizo za Maldive lahko sicer podaljšate tako, da vsaj teden pred iztekom vize predložite prošnjo na imigracijski urad, kjer bodo preučili prošnjo. Če je odobrena, vam lahko podaljšajo vizo še za dodatnih 60 dni (oz. do 60 dni). Za podaljšanje se plača 750 maldivskih rufijev (kar je okrog 40 eur).

Eno leto na Maldivih

Tole večini najbrž ne bo prišlo prav, ampak nikoli ne veš. 🙂 Na Maldivih sva spoznala punco, ki je dobila working viso, ki ji omogoča delo (drugače je striktno prepovedano) in življenje na Maldivih 1 leto. Prav tako se lahko tam se lahko zaposlite, če se poročite z domačinom/domačinko. Samo kot predlog. 😀

Kot vidite, je pridobitev maldivske vize zelo enostavna. Še en razlog več, da se odpravite tja na dopust!

 

 

Prejšnji prispevekUvod v tvoje potovanje na Maldive
Naslednji prispevekMaldivi – vreme.
katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Gor in dol po Južni Koreji.

Najin prvi vtis o Južni Koreji? Rada bi bila Japonska, ampak nikakor ne more...

Poceni potovanje na Filipine

Filipini si s svojimi več kot 7000 otoki vsekakor zaslužijo več kot teh 21 dni,...

Prva pomoč: Chiang Rai (Tajska)

Manjša verzija Chiang Maia, ki se jo (poleg ostalih znamenitosti) splača obiskati že zaradi...

Hvala za anus! (Mentawai, 3. del)

Telefon. Ja, ime mu je Telefon. Mlad fant, ki na vprašanje koliko je star,...

Z otočka v velemesto. Kuala Lumpur!

Po 14 dneh na "pozabljenem otočku" Nusa Penida, sva priletela naravnost v epicenter mestnega...

Vsi ovni in medvedi takoj v Tokyo na karaoke.

Če bi moral izbrati eno stvar, ki je zares ne maram, so to karaoke...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime