Spet smo doma

Države

Kako je doma ali 7 stopenj privajanja.

Sedem mesecev na poti in potem pok. Prihod domov. Prejšnji dan še čofotala v turkiznem morju in jedla poceni tuno na žaru, naslednji dan že zmrzovala na 26 stopinjah v Ljubljani 😀  Prihod domov po dolgem potovanju je vedno večplasten proces in poteka v več fazah, ki sva jih takole povzela za vse, ki sprašujete ”Ej, kako se imata sedaj, ko sta doma?”.

1. stopnja: Zmedeni let domov.

Čeprav sva se že 1 mesec vsak dan pripravljala na prihod domov, začnejo živčki igrati na svoja pihala. Zadnji let je res najbolj zmeden čas v letu in ponavadi se začne nihanje iz evforije v depresijo. Odvisno od količine alkohola, ki jo strežejo na letalu.

”Joj, je danes res ta dan, ko se vse lepo konča? Kdaj bova spet gledala v turkizno morje in si čistila bela zrnca peska izpod nohtov? Mamice bova stiskala, mamiceeeeeee! Ampak kdaj se bova pa naslednjič potapljala z morskimi psi? Ati je rekel, da naju čakajo noro hudi paradižniki! Ja, kje bova pa mango dobila? Z Močkotom se bova igralaaaaa! Rojen sem, da voham morje. Jes, končno konec driske!”

2. Stopnja: Prihod na letališče.

Čakanje na prtljago se vleče bolj kot vseh tistih 11 ur leta domov. A bo ta trak že izbruhnil moj nahrbtnik?! Evforija novega starega doma končno prevlada. Zrak diši po gorah in novih priložnostih in … in šele potem se zares zaveva, da je konec zajebancije, ker naju čisto VSI razumejo, kaj govoriva. Šit.

Mic in Katka doma.

3.) Stopnja: Topli objemi.

Ko po dolgem času zagledaš starše in jih stisneš ter potihem prešteješ, če še imajo vse kosti in koliko novih gubic je na obrazu. Res ne veliko. Še nekaj kil manj je očitno. Aja, tako, zdej boste pa mlajši zgledali, medtem ko sem jaz prišla domov kot en rižev buhtl brez oblike? Maček se naju izogiba kot hudič križa, ampak midva mu vseeno na daljavo pošiljava signale ljubezni in ga podkupujeva s priboljški. Trebušček mu je pri moji mami zrastel nekako tako, kot meni ob vsem tem rižu v Aziji.

4.) Stopnja: Žretje.

Klasična faza, kjer mame pridejo na svoj račun, na katerega so čakale celih 7 mesecev. Treba je izkazati svojo ljubezen in to slovenske mame najbolje počnejo preko hrane. Jejmo in imejmo se radi je moto naslednjih dni, midva pa se seveda pustiva razvajati!  Seveda nama zaradi neznanih razlogov ponujajo za zajtrk vsaj 4 vrste ovčjega sira, 6 vrst sadja za malico, za kosilo pa je na voljo večji meni kot pri Slovenski hiši.

5.) Stopnja: Odpiranje daril.

Ne bom lagala. Če prideš domov in imaš namesto računov za odpret veliko paketkov, definitivno naredi prihod domov še malce lažji. Sicer so vsi že odprti (”Jaz sem res morala preverit, kaj je prišlo, da sem ti lahko potem javila, a veš.”, hvala inšpektor mami!), ampak vseeno. Barvaste Happy Socks nogavičke, kulski Kånken nahrbtniki, novi Huawei P10 telefonRana ura, črna kava rokovnik od slovenske Samsare in zame težko pričakovane Daniel Wellington ure. Oh, ovijte me v roza zlato in posujte z zapestnicami. Je rekla ona, ki ima ene in iste uhane že 5 let. No, ure so čudovite, zapestnice pa zelo pašejo zraven. <3 Seveda sem si prisvojila tudi Micevo. 😀

Miceva ura: Classic St. Mawes 40 mm Silver
Zapestnice: Rose gold in silver
Moja ura: Classic Petite Melrose (Rose Gold White)
Lak: Kiko
Kava: Cankarjeva kava za dva v Slovenski Hiši

Daniel Wellington Melrose Petite in nature.


Na www.danielwellington.com imajo do 4.9. akcijo, kjer dobiš dodaten pašček zraven ure in z WEJUST kodo tudi 15 % popusta. Poglejte, če vam je katera ura všeč. Poštnina je zastonj, carine pa ne plačate, ker je podjetje na Švedskem.


6.) Stopnja: Prijateljevanje in novi projekti.

Trenutno sva v tej fazi. Počasi koordinirava prijatelje in družino in upava, da bodo večinoma govorili oni. Nama se zdi, da sva vse že razložila na blogu, medtem, ko midva res redko dobiva mail z vsebino, kdaj se je kdo zastrupil ali pa šel na res lep izlet. V planu je veliko novih in zanimivih projektov s Povsod je lepo in ogromno prispevkov z informacijami, ki jih nisva utegnila deliti. V pripravi so že novi predlogi potovanj, prispevki prve pomoči, vlogi in ostalo, tako da bo blog ostal akiven in veseliva se, da bomo skupaj ustvarjali na polno še naprej. Napovedano imava tudi že prvo poropisno predavanje 26.10. v Mariboru (Štuk), kjer bova pripovedovala zgodbe ‘V iskanju rajskega otočka’.

 

7.) Stopnja: Popotovanjska depresija ali planiranje naslednjega potovanja.

Po zadnjem 18-mesečnem potovanju se je popotovanjska depresija pojavila po 2 tednih, kar pomeni, da jo lahko pričakujeva čez nekaj dni. 🙂 O-ou! Mislite da bo prišla tudi sedaj? Mogoče pa ne, ker počasi planirava že naslednje potovanje. 😉

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Dumpster diving? Zakaj pa ne.

Kaj sploh je dumpster diving? Brskanje po smeteh ali lov za zakladom? Preberite, kaj pravita...

“A vaju je kej strah?” – Še 5 dni

Na kavi. Random na ulici. V službi. Pri familiji. V lekarni. Štacuni. Tolikokrat, da...

Tri najbolj zanimiva vprašanja na obrazcu za pridobitev indijske...

Sklepni del priprav na potovanje začenam s pridobitvijo vize. Situacija: vizo lahko dobiš največ...

Devicnik na vlaku.

Preden sem sel v Indijo sem bral o strahu. Pravijo, da je strah eden...

Najinih 552 dni popotovanja v Aziji

Slika pove več kot tisoč besed. Spodnji videoposnetek je dolg 2 minuti in 45...

Cepljenja za potovanje

Greste na potovanje in ne veste točno, za kaj bi se morali cepiti in...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime