Prva pomoč: Male (Maldivi)

Male je glavno mesto Maldivov in ‘centrala’ za vse domačine. Samo tukaj boste lahko videli, kako ljudje živijo v mestu … Če si tega sploh želite. Midva priporočava, da greste čim prej naprej na otočke in v Male prespite le, če boste prišli takrat, ko trajekti na otoke ne bodo več vozili.

Kako priti v Male?

Letališče je dejansko na sosednjem otoku, ki je oddaljen 15 minut z javnim trajektom, ki vozi cel dan. Do 12h ponoči vozi na 10 min, potem pa do 6h zjutraj na 30 min. Na poti ven boste videli majhno leseno utico, kjer prodajajo vozovnice (ki jih dobite v roke – cena je enotna). Do mesta Male boste plačali 10 MVR, kar je manj kot 1 eur. Obstajajo tudi fast boat-i, ki so malce dražji (in trajajo najbrž samo 5 min :D). Zaradi naveze s Kitajsko (o-ou) se gradi tudi cesta, ki bo kmalu povezala oba otoka.

Če želite takoj na manjše otočke, se lahko z hotelom zmenite za zasebni prevoz.

Male je zelo majhno mesto in načeloma si povsod v 20 min, lahko pa vzameš taksi za enotno ceno 35 MVR (za 2) in te pelje kamorkoli na tem otoku.

Kje spati v Male?

Male je ‘glavno mesto’, zato so cene tudi temu primerne. Najcenejši (pa vseeno drag za to kar dobiš) je bil Off Day Inn, za katerega sva plačala slabih 40 eur (in čeprav je na Agodi pisalo, da morava še osebno plačati zeleno takso 5 eur, je nama nikoli niso zaračunali). Tudi drugače sva vsa prenočišča rezervirala preko Agode (razen, če nama je niso uredili v hotelu), ker je bilo tako ceneje, kot če bi rezervirala na mestu. Hoteli na Maldivih so zelo čisti, imajo brisače, klimo in svojo kopalnico.

Hotel Off Day, Male, Maldivi

Hotel Off Day, Male, Maldivi

Kje jesti v Male?

Male ponuja veliko hrane – od lokalnih, arabskih, indijskih in italijanskih (Italijani upravljajo s kar nekaj provatnimi resorti na maldivih). Riž ali rezanci z zelenjavo vas bodo stali okrog 3 eur, tuja hrana pa je dražja, včasih tudi do 10 eur. Na ulicah si lahko vzamete tudi cenejše prigrizke (kroglice in žepki s tuno in zelenjavo) ali pa si kupite kaj v trgovini.

Kaj početi v Male?

Sprehajajte se po mestu, pojdite do plaže (mislim, da bikini plaže tukaj ni), spijte kakšno dobro kavico ali pa obiščite nacionalni muzej. Bel pesek in turkizno morje vas čakajo na manjših otočkih.

Kako naprej na otoke?

Male ima sicer veliko terminalov, zato se najprej dobro pozanimajte na katero pristanišče morate iti. Midva sva prišla na otok z lokalnim trajektom in pristala (na koncu pa tudi odšla) iz Airport ferry terminala blizu Hulhumale terminala. Na otoke Maafushi in ostale (tudi Rasdhoo in Thoddoo) pa sva šla iz Villingili terminala.

 

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

2 Comments on “Prva pomoč: Male (Maldivi)

  1. Živjo,
    ali lahko povesta, kako sta potovala med otoki? Ali je na otoke nujno vedno potovati iz Male? S kolegico sva se odločili, da greva na Dhigurah, Thoddoo in Fuliddhoo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.