Prva pomoč: Muang Ngoi (Laos)

Muang Ngoi je najina najljubša vasica v Laosu. Netlakovane ulice so polne kokoši, majhnih kužkov in prijaznih domačinov. Vsi bungalovi imajo pogled na reko in visoke gore, ki se bohotijo ob njej.

Definitivno bi jo lahko uvrstila med tiste kraje, kjer prideš spočit misli in telo. Ima samo dve ulici, tako da jo lahko prehodite po dolgem in po čez.

V Muang Ngoi lahko pridete iz smeri Vietnama ali mesteca Nong Khiaw (iz smeri Luang Prabanga). V Nong Khiawu kako uro pred odhodom čolna (11 h, 14 h, cena: 25.000 LAK) rezervirajte vozovnico, da si zagotovite mesto. Čaka vas ena ura prijetne vožnje po reki, vendar vseeno pazite na svoj nahrbtnik, ker je na poti par mini brzic.

V Muang Ngoiu je polno guesthouseov in v nizki sezoni lahko dobiš svoj leseni bungalov s pogledom na reko za 30.000 LAK. Noro poceni! Midva sva stanovala v Aloune guesthouse, baje ima Saylom guesthouse isto ceno in še wifi.

V vasi na vsake toliko časa zmanjka elektrike, kar pa domačinov ne zmede, saj so elektriko dobili šele par let nazaj. Wifi ima skoraj vsaka restavracija.

Za zajtrk se lahko najeste v buffet restavraciji za 25.000 LAK, za kosilo pa ima zelo okusno in poceni izbiro Veranda restaurant (tisti občutljivi recite naj ne doda MSGja).

V Muang Ngoiu je tudi precej barov v katerih lahko preizkusite ‘lao lao‘ (lokalni viski iz sticky riža) koktejle na happy hour. Bee tree, čisto na koncu ulice, je daleč najlepši med vsemi.

Kot sem napisala, je Muang Ngoi kraj, kjer si lahko napolnite moči, ne pa ogromno počnete. V okolici lahko vidite jame in 3 vasice (vstopnina: 20.000 LAK), razgledna točka (30 min hoje/plezanja na hrib) pri še eni jami, če je res vroče se lahko tudi ohladite v reki ali pa si sposodite kajak. Na voljo je tudi nekaj agencij, če želite iti na organizirani trekking.

Aja, Muang Ngoi je znan po rojih metuljev, ki se vijejo ob plaži in dajejo občutek, da ste v pravljici.

1 eur = 9000 LAK
Dober dan = sabadi
Hvala = kapčaj

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.