Spet smo doma

Azija

Prva pomoč: Muang Ngoi (Laos)

Muang Ngoi je najina najljubša vasica v Laosu. Netlakovane ulice so polne kokoši, majhnih kužkov in prijaznih domačinov. Vsi bungalovi imajo pogled na reko in visoke gore, ki se bohotijo ob njej.

Definitivno bi jo lahko uvrstila med tiste kraje, kjer prideš spočit misli in telo. Ima samo dve ulici, tako da jo lahko prehodite po dolgem in po čez.

V Muang Ngoi lahko pridete iz smeri Vietnama ali mesteca Nong Khiaw (iz smeri Luang Prabanga). V Nong Khiawu kako uro pred odhodom čolna (11 h, 14 h, cena: 25.000 LAK) rezervirajte vozovnico, da si zagotovite mesto. Čaka vas ena ura prijetne vožnje po reki, vendar vseeno pazite na svoj nahrbtnik, ker je na poti par mini brzic.

V Muang Ngoiu je polno guesthouseov in v nizki sezoni lahko dobiš svoj leseni bungalov s pogledom na reko za 30.000 LAK. Noro poceni! Midva sva stanovala v Aloune guesthouse, baje ima Saylom guesthouse isto ceno in še wifi.

V vasi na vsake toliko časa zmanjka elektrike, kar pa domačinov ne zmede, saj so elektriko dobili šele par let nazaj. Wifi ima skoraj vsaka restavracija.

Za zajtrk se lahko najeste v buffet restavraciji za 25.000 LAK, za kosilo pa ima zelo okusno in poceni izbiro Veranda restaurant (tisti občutljivi recite naj ne doda MSGja).

V Muang Ngoiu je tudi precej barov v katerih lahko preizkusite ‘lao lao‘ (lokalni viski iz sticky riža) koktejle na happy hour. Bee tree, čisto na koncu ulice, je daleč najlepši med vsemi.

Kot sem napisala, je Muang Ngoi kraj, kjer si lahko napolnite moči, ne pa ogromno počnete. V okolici lahko vidite jame in 3 vasice (vstopnina: 20.000 LAK), razgledna točka (30 min hoje/plezanja na hrib) pri še eni jami, če je res vroče se lahko tudi ohladite v reki ali pa si sposodite kajak. Na voljo je tudi nekaj agencij, če želite iti na organizirani trekking.

Aja, Muang Ngoi je znan po rojih metuljev, ki se vijejo ob plaži in dajejo občutek, da ste v pravljici.

1 eur = 9000 LAK
Dober dan = sabadi
Hvala = kapčaj

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Piševa knjigo “100 popotniških nasvetov”

Na kratko. In jedrnato. V sodelovanju z STA Potovanja sva se  lotila priprave e-knjige,...

Kakšnih 100 let nazaj.

"Počutim se, kot Primiceva Julija," je bila moja prva misel, ko so najini, tokrat...

Prva pomoč: Chiang Mai (Tajska)

Chiang Mai, simpatično mesto polno templjev, okusne hrane in masaž, je pogosta točka za...

Prva pomoč: Kanawa, Komodo (Indonezija)

Kanawa je otoček, ki je del narodnega parka Komodo in je za naju eden...

Najhujši plan: Kei Islands, Banda Islands in Seram

Če nama tole uspe, si dam tetovirat SDS logo. Na čelo. Naredila sva najhudejši plan,...

Je Bali primeren za potovanje z otroki?

Nimava pojma, ampak govoriva iz "druge roke". :) Na najinem potovanju sva na Baliju...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime