Prva pomoč: Kanazawa (Japonska)

Kanazawa je mluškano mestece, znano po samurajih in ninjah, ponaša pa se tudi z enim izmed najlepših vrtov na Japonskem.

Sem boste najverjetneje prišli z vlakom ali avtobusom. Za tiste brez JR passa, je na voljo udoben avtobus iz Kyota, ki traja 4 ure in stane 3600 ¥ (ob 11.40 h, drugače stane 4000 ¥). Vlak in avtobus vas bosta pripeljala na glavno postajo od koder greste lahko peš do enega izmed bolj simpatičnih hostlov, v katerem sva spala na Japonskem (Good Neighbors hostel).

V Kanazawi je nekaj trgovinic, kjer lahko kupite hrano in si jo skuhate v hostlu ali pa obiščete eno izmed cenejših restavracij s seti, kjer plačate na avtomatih.

Kanazawa zelo majhna, zato jo lahko obiščete peš ali s kolesom (v hostlu si uredite dnevni najem (600 ¥) ali pa na glavni postaji uredite japonski ‘bicikelj’), lahko pa si tudi kupite dnevno vozovnico za krožni avtobus (500 ¥). Kanazawa nudi veliko znamenitosti kot so čudovit vrt Kenroki-en (310 ¥), grad (500 ¥, nudijo tudi kombinirano vstopnico za grad in Kenroki-en), samurajski muzej in hiša nindž (800 ¥).

1 eur = 130 ¥

Živjo = Koničiva!
Hvala = Arigato

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.