Spet smo doma

Azija

Prva pomoč: Kalkuta (Indija).

Kalkuta je nama ostala v spominu kot simpatično katoličansko – muslimansko mesto z veliko merico angleškega vpliva.

Če boste v Kalkuto prileteli z letalom, poiščite stavbico za taksi, ki ga plačate vnaprej (prepaid taxi). Cene so fiksne, do mesta pa boste plačali od 150 – 250 INR. Enako velja iz železniške postaje, če pa rabite taksi, ki vas bo peljal do letališča ali železniške/avtobusne postaje, se boste za ceno morali barantati.

Najlažje boste dobili hotel na Sudder street, kjer sva midva spala v Hotelu Galaxy. Cena za sobo s klimo je bila 900 INR.

V okolici ulice Sudder je polno manjših restavracij z okusno indijsko in evropsko hrano. Ne pozabite na okusne indijske sokove in lassije. V bližnji okolici so lokalni market, ki je še posebej živahen ponoči, malce razpadajoč ampak vseeno zanimiv naravoslovni muzej, rojsta hiša nobelovega nagrajenca Tagore in Viktoria’s palace z vrtom. Lahko se podate tudi na avtobus in raziskujete to ogromno mesto. Midva sva se zelo zabavala tudi na vodenem ogledu street fooda v Kalkuti (plačaš po želji) in se začuda izognila vsem prebavnim težavam.

Hello = Namaste
Hvala = Denevad

1 eur = 67 INR


Azija zna biti glede hrane precej težavna in ker naš prebavni sistem pogosto ni vajen tamkajšnje hrane (in stopnje čistote), si lahko prihranite nekaj težav in s seboj vzamete probiotike WAYA LGG. Manj časa na wc-ju in več v akciji 🙂


katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Zbežala sva iz Bangkoka! :)

A veš kakšen filing daje Tajska? Takole: "Ooooo, živjo! Ja ful dober, da sta prišla Matija in...

Napiseva 島原市 in akcija!

Skoraj nic ne jeva ... Shit. Ravno pogruntal, da ne bo sumnikov. Gomenasai. Skoraj nic ne...

Zaščiteno: “Dovolj je bilo ubijanja!”

V Axsaievem telefonu je zahreščalo, slišal se je nekajkrat “hello” in zveza je bila...

Popoln delovni dan v raju

Če bi lahko, bi svoj popoln delovni dan sestavil nekako takole: 08:30 - V majhnem...

Ladyboy kabare

"I did it my way," je še na koncu zapel fant, ki se je...

Kviz: V katero mesto v Aziji se moraš preseliti?

Bi se rad preselil na lepše v Azijo? Preveri kam!

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime