Prva pomoč: Kalkuta (Indija).

Kalkuta je nama ostala v spominu kot simpatično katoličansko – muslimansko mesto z veliko merico angleškega vpliva.

Če boste v Kalkuto prileteli z letalom, poiščite stavbico za taksi, ki ga plačate vnaprej (prepaid taxi). Cene so fiksne, do mesta pa boste plačali od 150 – 250 INR. Enako velja iz železniške postaje, če pa rabite taksi, ki vas bo peljal do letališča ali železniške/avtobusne postaje, se boste za ceno morali barantati.

Najlažje boste dobili hotel na Sudder street, kjer sva midva spala v Hotelu Galaxy. Cena za sobo s klimo je bila 900 INR.

V okolici ulice Sudder je polno manjših restavracij z okusno indijsko in evropsko hrano. Ne pozabite na okusne indijske sokove in lassije. V bližnji okolici so lokalni market, ki je še posebej živahen ponoči, malce razpadajoč ampak vseeno zanimiv naravoslovni muzej, rojsta hiša nobelovega nagrajenca Tagore in Viktoria’s palace z vrtom. Lahko se podate tudi na avtobus in raziskujete to ogromno mesto. Midva sva se zelo zabavala tudi na vodenem ogledu street fooda v Kalkuti (plačaš po želji) in se začuda izognila vsem prebavnim težavam.

Hello = Namaste
Hvala = Denevad

1 eur = 67 INR


Azija zna biti glede hrane precej težavna in ker naš prebavni sistem pogosto ni vajen tamkajšnje hrane (in stopnje čistote), si lahko prihranite nekaj težav in s seboj vzamete probiotike WAYA LGG. Manj časa na wc-ju in več v akciji 🙂


Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.