Otok Hatta, Banda (Maluku, Indonezija)

Riba iz koralnega grebena okoli čarobnega otoka Hatta na otočju Banda, Maluku, Indonezija.

Otok Hatta je eden izmed očarljivih otočkov Banda, ki nudi prvovrstno snorklanje. Tik ob otoku teče koralni greben, ki je živ in barvit s polno različnimi ribami vseh velikosti. Na enem predelu plaže je greben ob oseki oddaljen le pol metra in lahko v globino skočite kar iz plaže.

Sem boste prišli iz Bandaneire s čolnom za okoli 20.000 IDR, vožnja traja dobro uro. Podoben ampak malo večji otoček je otok Ai.

Na otoku Hatta je samo en guesthouse, ki stane 150.000 IDR/osebo. Tudi ta zaradi pomanjkanje lokalnih restavracij nudi ‘full board‘, kar pomeni, da za to ceno dobite prenočišče, 3 obroke in kavo/čaj in malico.

Greben je tik pred guesthousem, zato se je treba samo zapoditi v vodo in voila! Želve, morski psi, barvite ribe, zjutraj pa lahko občasno vidite tudi jate delfinov. Vprašajte, če je že možna izposoja maske in plavutk (ko sva bila midva tam, to še ni bilo mogoče).

Hatta je precej majhen otok in razen obiska sosednje vasi in nasadov muškatnega oreščka in divjega mandlja, ni kaj veliko za početi. Prinesite dobro knjigo in masko! Tukaj si lahko preberete še kratek vodnik o otočju Banda.

1 eur = 14.500 IDR

Dobro jutro/dan/večer = Slamat pagi/sore/malam
Hvala = Terima kasih


Azija zna biti glede hrane precej težavna in ker naš prebavni sistem pogosto ni vajen tamkajšnje hrane (in stopnje čistote), si lahko prihranite nekaj težav in s seboj vzamete probiotike WAYA LGG. Manj časa na wc-ju in več v akciji 🙂


Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.