Trenutno smo doma

Azija

Prva pomoč: Siberut treking (Sumatra, Indonezija)

Siberut treking je eden izmed bolj nenavadnih izkušenj v Indoneziji. Živeti pri plemenih, ki nimajo elektrike, tekoče vode in imajo pujse namesto stranišč? Zakaj pa ne. Deliti si cigareto s šamanom iz plemena Mentawai, ki je tetoviran od stopal do lic, je res nekaj posebnega.

Treking na siberutu boste začeli v mestu Padang (zahod Sumatre), kjer se vam bodo v guesthouseih sami približali vodniki različnih kvalitet. Nekateri so povezani z guesthousi, nekateri ne. Tisti, ki so, so načeloma bolj zanesljivi in kvalitetni, vendar so tudi dražji in navadno raje jemljejo celotno skupino ljudi (cena je 1.500.000 na osebo za 3 dni). Tukaj morate vedeti, da se je ljudem v plemenih veliko lažje približati, če sta samo dva.

Midva sva želela biti sama, zato sva se z najinim vodičem zmenila za ceno 5.000.000 IDR (350 eur) za oba za 1 teden trekkinga. Daljši trekking mora biti cenejši. Najin vodič se je izkazal za zelo slabega, saj naju je skoraj brez vsega po 4 dneh pustil v džungli pri šamanski družini. Glede dobrih vodičev si nujno preberite na internetu na raznih blog zapisih.

Pozor: Slabi vodiči si velikokrat spremenijo ime. Za iskrene informacije direktno vprašajte v hotelu (malo povrtajte, ker nočejo slabo govoriti drug čez drugega). Najinemu vodniku je bilo ime Levi (pravo ime Maley), potem pa se je preimenoval v Wileka. Adam je še eden od tistih vodičev, s katerim so imeli slabo izkušnjo. Matheus je bolj zanesljiv in je povezan z Bridgete’s guesthouse.

Cena trekkinga vključuje vso hrano in darila za plemena, vendar je določene stvari vseeno pametno vzeti s sabo. Tukaj si lahko preberete Priročnik za Siberut treking ali pa si poglejte najino izkušnjo trekkinga na Siberutu pri Mentawai plemenih na blogu. Aja, cigaret ni nikoli preveč, ker šamani kadijo kot Turki 🙂

Prenočišča pri plemenih so zelo basic, tuš pa je velikokrat kar vedro vode ali reka.

1 eur = 14.500 IDR

Dober dan = Aluwita
Dobro = Maero
Cigaret = Ube

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Vsi ovni in medvedi takoj v Tokyo na karaoke.

Če bi moral izbrati eno stvar, ki je zares ne maram, so to karaoke...

Sončni vzhod s 1000 pagodami (Bagan, Myanmar)

Myanmar je tiha dežela. In prijazna. In topla. In če želiš vse to doživeti...

Adam’s Peak. Drugič.

"Can we just take a look?" "No." "Excuse me?" "No buying, no looking." Tako je to, če si...

5 stvari, ki jih lahko počneš v Chiang Maiu.

Če boste obiskali Tajsko, je 95 % možnosti, da boste prišli tudi v Chiang...

Okus budizma.

Dan sem začel z drisko. Thailand Edition. Ne vem zakaj, ker vse štima. Hrana je super,...

Prva pomoč: Riung, Flores (Indonezija)

Riung je majhna ribiška vasica na Floresu in vhod do narodnega parka 17 islands. Avtobus...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime