Prva pomoč: Bikaner (Indija)

Bikaner je prijazno mesto v puščavski državi Rajasthan, od koder greste lahko na čudovit safari s kamelami.

Železniška postaja je precej blizu mesta, kjer je nekaj hotelov, vendar midva priporočava hotel pri Camel Manu, ki se imenuje Vijay’s Guesthouse (malce zunaj centra, rikša okoli 20 INR iz železniške), ki ima zelo čiste sobe za 500 INR in organizira kvaliteten kamelji safari v puščavi (cena: okoli 1400 INR/dan/osebo).

Poleg kameljega safarija greste lahko do lokalnega marketa in si kupite zmaja za spuščanje po zraku, obiščete čudovite stare ulice mesta z značilno arhitekturo, se zapeljete do kamelje farme (cena rikše, ki vas počaka in pelje nazaj: 200 INR) in poskusite sladoled iz kameljega mleka. Prav tako si lako ogledate znameniti podganji tempelj z 20.000 podganami- Karni Mata tempelj (15 min stran peš od Camel Mana je avtobusna postaja, kjer lahko stopite na avtobus za nekaj dest INR in se odpeljete do mesta Deshnoke, ki je oddaljeno okoli 30 km. Voznik bo vedel da želite do rat temple).

Če ste bolj na komot, se lahko poslužite organizirane ture z avtom do vseh teh znamenitosti.

Restavracij je v mestu veliko, hrana je poceni, navadno imajo tudi nekaj malega izbire v hotelu.

Hello = Namaste
Hvala = Denevad

1 eur = 67 INR


Azija zna biti glede hrane precej težavna in ker naš prebavni sistem pogosto ni vajen tamkajšnje hrane (in stopnje čistote), si lahko prihranite nekaj težav in s seboj vzamete probiotike WAYA LGG. Manj časa na wc-ju in več v akciji 🙂


Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.