Prva pomoč: Pushkar (Indija)

Pushkar je eno izmed mest, ki vam ga bo priporočal vsak izraelski turist in vsak, ki rad kakšnega zvije. Ne skrbite. Pushkar je več kot le mesto bhang lassijev. Je sveto mesto, kjer krave prosto hodijo po mestu, mesto polno templjev in sproščenega vzdušja ob jezeru. Midva sva v tem mestecu preživela čudovit indijski praznik Holi.

Da pridete do Pushkarja, morate z avtobusom najprej do mesta Ajmer, potem pa z avtobusom do Pushkarja (30 min, 20 INR). Če avtobusa ni (kar se je zgodilo nama), lahko greste do tja z rikšo, kjer vozniki želijo za vožnjo 500 – 600 INR (30 min). Najbolje je, da si delite prevoz z drugimi turisti in barantajte!

V mestu lahko najdete prenočišče od 300 INR naprej, nama pa je bil najbolj všeč Shyam Krishna guesthouse za 600 INR, ki je imel čudovit vrt, kjer sva lahko delala jogo. V vsakem primeru se sprehodite do jezera in iščite tam okoli. Hotele vam bodo ponujali že vse od glavne ceste, ampak če ga vzamete tam, boste po nepotrebnem oddaljeni od vsega d0gajanja.

Restavracij je ogromno, cene so nizke (40-150 INR), nama je bila zelo všeč nepalska restavracija Tibetan kitchen, restavracija z all you can eat pa se ne spomnim imena. 🙂

Puskhar je super mesto za učenje novega inštrumenta kot so table, uživanje na masažah, poslušanje impro bendov ob jezeru ali preizkušanje receptov na kuharskem tečaju.

Pozor: V mestu vam bodo hoteli gospodje podariti rožo, ki jo seveda lahko sprejmete. Nato vas bodo želeli prepričati, da cvetke vržete v vodo in da vaš dar duhovniki posvetijo. Za ta obred na koncu hočejo kar veliko denarja (tudi več tisoč rupij), ki vam ga ni treba plačati. Če želite izkusiti obred, darujte nekaj minimalnega.

Lahko si sposodite motor za 500 INR in raziskujete puščavsko okolico.

Hello = Namaste
Hvala = Denevad

1 eur = 67 INR


Azija zna biti glede hrane precej težavna in ker naš prebavni sistem pogosto ni vajen tamkajšnje hrane (in stopnje čistote), si lahko prihranite nekaj težav in s seboj vzamete probiotike WAYA LGG. Manj časa na wc-ju in več v akciji 🙂


Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.