Prva pomoč: El Nido (Filipini)

Ena izmed skritih turkiznih lagun v El Nidu do katere lahko pridete samo z ladnjico.

Turistični bum je iz majhne vasice El Nido naredil atrakcijo, ki dobesedno poka po šivih. Otok Palawan je sicer dom izredno simpatičnih domačinov, ki pa so v El Nidu videli že malce preveč turistov, da bi ohranili otoško mirno kri. Čudovita narava in turkizne lagune z kamnitimi formacijami pa so kljub vsemu tako izjemne, da jih je nujno okusiti.

V El Nido lahko prideš iz Puerto Princese (iz San Jose avtobusne postaje do katere tricikel stane 50-70 PHP). Od tam lahko vzameš kombi za 500-600 PHP ali avtobus za 450 PHP (550 PHP s klimo).

Iz Port Bartona do El Nida ni direktnega prevozazato greš zjutraj najprej z avtobusom/jeepneyem do sosednjega Roxasa (cena okoli 150 PHP), nato pa se vsedeš na avtobus do El Nida (180 PHP). Update (mar 2016): Baje vozi iz El Nida do Port Bartona kombi, večkrat na dan. Cene se gibljejo med 600-800 PHP.

Prevoz iz letališča v El Nidu do mesta naj bi stal okoli 200-250 PHP.

Turisti v El Nidu se gibljejo v treh območjih. V majhnem centru mesta, ki sicer ni nič posebnega, se da dobiti najcenejša prenočišča (600 PHP) in ima veliko izbiro restavracij (ena cenejših je restavracija Silog). Plaža Corong Corong ima veliko prenočiščvendar se je tukaj skoraj nemogoče kopati zaradi nizke vode. Ponuja pa neprecenljive sončne zahode. Shared tricikel do te plaže stane 10 PHP/osebo, vendar se jasno dogovorite, da lahko po poti pobere še koga, saj bo sicer cena za vas višja. Las Cabanas je najbolj očarljiva plaža, ampak ima zelo draga prenočišča. Vozniki triciklov za prevoz do te plaže iz mesta računajo 100 PHP (poskusiti zbiti ceno na 80 PHP), nazaj pa kar 150 PHP (če vam je to preveč, lahko začnete hoditi proti mestu in ustavite nekoga za 80 PHP).

Če bi radi v El Nidu rezervirali sobo, si najprej poglejte, kje bi radi živeli. Na Agodi imajo ok ocene v nižjem rangu Bayog Beach CampsiteErlittop Garden, El Nido Viewdeck Cottages, v srednjem rangu Joaquinn’s Bed & Breakfast, Spin Designer Hostel, Swiftlets Inn, za razvajanje pa El Nido Garden Beach Resort, Golden Monkey Cottages, El Nido Garden Beach Resort ali pa celo preživite kakšno noč na ladji.

1 eur = 45 PHP

Živjo = Hello
Hvala= Thank you

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.