Island hopping v El Nidu (Filipini)

El Nido je pred desetletji veljal za enega najbolj skritih biserov na našem planetu. No, ne da je moj namen razbliniti vaš mehurček, a El Nido že zdaleč ni več to, kar je bil. Že res, da domačini tja ne spustijo večjih hotelskih verih, a kljub temu ta nekoč drobna vasica danes poka po šivih turizma. A brez skrbi.

Najlepše El Nida se skriva nekaj uric v notranjosti morja. V mestu rezervirajte enega izmed izletov. Na voljo imate A, B, C ali D. Midva sla šla na A, menda je C še boljši. Pozor! Redna cena izleta A je 1400 PHP (28 eur), midva sva plačala 700 PHP (14 eur) na osebo. Peprosto sva vedela, da je to realna cena, se zgovorila, da so “najini kolegi že bili pri njih in plačali toliko” (o čemer se dejansko nisva zlagala) in na koncu smo se pogodili. Gospod, ki je bil z nama v čolnu je plačal 1400. Ja, bil je jezen. 🙂

Še to. Na te izlete gre ogromno ladjic. Kar smo naredili mi je, da smo našemu vodniku rekli, naj se pelje v konktra smeri. Tako smo bili na večini lokacij prikrajšani za avtocesto ostalih ladjic.

Kje: El Nido, Filipini
Kako do tja? Poglej sem!
Kdaj: Vsak dan v letu
Koliko stane: 700 – 1200 PHP

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.