Prva pomoč: Nong Khiaw (Laos)

Nong Khiaw je simpatična zaspana vasica ob reki in nudi čudovite razglede na gore, med katerimi teče reka.

Sem pridete preko Udoumxaya (torej tudi iz Luang Namthe) iz Luang Prabanga (cena: 40.000 LAK, do severne avtobusne postaje pridete s tuktukom za 10.000 LAK/osebo). Vožnja traja okoli 3 ure (ne priporočam zadnjih sedežev v kombiju). Avtobusna postaja je 15 min hoje oddaljena od mosta, tako da se lahko razmigate ali vzamete tuk tuk za 5.000 LAK/osebo. Iz Nong Khiawa se lahko odpravite v Muang Ngoi, še manjšo in sproščeno vasico.

Ko boste šli čez most, boste videli, da so guesthousi postavljeni na obeh straneh mostu. Midva sva šla v Riverside (na levi) in dobila v nizki sezoni bungalov s pogledom na reko za 40.000 LAK.

Na izbiro je manj street fooda, je pa na voljo več luškanih restavracij. Nama je bila najbolj všeč Mackara – čisto na koncu ulice, na vrhu klanca, ko že misliš, da ni več restavracij,  s cenami od 15.000 LAK naprej. Na obeh straneh mostu se najdejo tetke, ki prodajajo juho z rezanci za 10.000 LAK.

V okolici vasice Nong Khiaw si lahko ogledate 2 jami (vstopnina: 10.000 LAK), viewpoint (vstopnina: 20.000 LAK), si organizirate trekking (baje je 100 waerfalls of Tiger Trail dobra izbira – midva nisva bila) ali privoščite savno (20.000 LAK) in masažo (50.000 LAK). In seveda ne zamudite mističnega sončnega zahoda iz mostu.

1 eur = 9000 LAK
Dober dan = sabadi
Hvala = kapčaj

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.