Prva pomoč: Budistični samostan Wat Tam Wua (Tajska)

Budistični samostan Wat Tam Wua je idealna priložnost za spoznavanje z meditacijo in budizmom, poleg tega je postavljen v čudovito gozdno okolje in je idealno, če tudi za tiste, ki ste držite poceni potovanja.

Sem pridete iz smeri Chiang Maia ali Paia v smeri Mae Hong Sonvendar vozniku avtobusa povejte, da greste v Wat Tam Wua (Baan Mae Suya village).

Iz avtobusne postaje  vas bodo vodili  znaki do samostana Wat tam Wua, ki je oddaljen 2 km. Tja je bolje priti pred 17 h, da se seznanite s pravili in gospo An.

Na dan boste imeli samo dva obroka (prazen želodček na bi pomagal pri boljši koncentraciji za meditacijo), tako da se je bolje malo pripraviti s prigrizki, če ste bolj ‘omedlevam od lakote’ sorte. V samostanu drugače naj ne bi bilo dovoljeno jesti med tema dvema obrokoma.

Wat Tam Wua sicer ni najbolj primeren za začetnike, ker nima veliko predavanj, samo začetne govore glavnega meniha. Je pa na voljo veliko literature o meditaciji in budizmu v njihovi knjižnici. Poleg tega je eden izmed najbolj ugodnih opcij za vse, ki iščete meditacijo na Tajskem.

Stanovanje v budističnem samostanu Wat Tam Wua vas bo stalo kolikor boste želeli, ker je plačilo donacija po želji.

Malo več podrobnosti o urniku, meditaciji in najini izkušnji v samostanu Wat Tam Wua si preberite v prispevku.

1 eur = 37 THB
Dober dan = Sawavikhaa/Sawadikap (ž/m)
Hvala = Kapkunhaa/Kapkunkap (ž/m)

 

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.