Trenutno smo v Sloveniji

Azija

Prva pomoč: Pai (Tajska)

Pai je luškano mesteco na severu Tajske, ki je v zadnjih nekaj letih postalo ena najbolj priljubljenih backpackerskih destinacij. Je izjemno poceni (hrana, prenočišča, masaže …) in ima pravo mešanico stalnih prebivalcev; v centru je med budisti in popotniškimi hipiji tudi velika mošeja, kjer vas bodo prijazno pozdravili in vam odgovorili na vsa vaša vprašanja.

V Pai boste prišli z avtobusom/minibusom iz Chiang Maia. Iz postaje Arcade station v Chiang Maiu (sem lahko iz katerega koli dela Chiang Maia pridete z rdečih songthaewom za 20 THB) pelje javni avtobus vsak dan ob 7 h za 78 THB. Traja 4 ure. Privatni minibusi gredo iz Chiang Maia večkrat na dan, stanejo 150 THB, vožnja traja 3 ure (cena je za nakup vozovnice v njihovi pisarni na postaji, v agencijah je cena lahko višja). Ne pozabite na tablete prosti slabosti. Se nama boste zahvalili kasneje. Ni zakaj. 🙂

Ko pridete v Pai, se lahko v miru razgledate peš, ker je mestece res majhno. Ob reki so najlepši in najbolj mirni bungalovi (midva sva za bungalov plačala 250 THB brez pogleda na reko). Kolo si lahko sposodite za 60-80 THB na dan, motor pa za samo 120 THB/dan.

Restavracij je veliko, hrana je poceni, zvečer pa so na voljo še raznolike stojnice s hrano.

V okolici si lahko z motorjem ogledate jagodno farmo, kavarne s čudovitim razgledom, slapove in vrelce vroče vode. Mesto zvečer oživi z živo glasbo in poceni pijačami.

1 eur = 34 THB

Živjo = Savadi haa/khap (ž/m)
Hvala = Hapun haa/khap (ž/m)

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Poceni potovanje: Neklasični Myanmar.

Myanmar je čudovita država. Prijazna in zlata. in četudi sva bila midva nad njo...

O sežiganju trupel ob reki Ganges

Veliko je slišati o Varanasiju. Popotniki govorijo o norišnici na ulicah, travi in sežiganju...

Prva pomoč: Bajawa, Flores (Indonezija)

Bajawa je prijetno mestece z malo turisti, okoli katerega je nekaj tradicionalnih vasic in...

Prva pomoč za potovanje po Aziji

Se odpravljaš na potovanje v Azijo? Preveri Popotniško prvo pomoč!

Prva pomoč: Patan – Lalitpur (Nepal)

Ime enega izmed večjih mest v Nepalu - Patan - izhaja iz sanskrit besede...

Prva pomoč: Kyoto (Japonska)

Kyoto je sanjsko mestece polno kulture, lesenih tradicionalnih hiš, v katerih domujejo gejše, in...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime