Prva pomoč: Pai (Tajska)

Mestece Pai je simpatično, barvito in ima prijazen vibe. Stanujete lahko v bungalovih s pogledom v naravo.

Pai je luškano mesteco na severu Tajske, ki je v zadnjih nekaj letih postalo ena najbolj priljubljenih backpackerskih destinacij. Je izjemno poceni (hrana, prenočišča, masaže …) in ima pravo mešanico stalnih prebivalcev; v centru je med budisti in popotniškimi hipiji tudi velika mošeja, kjer vas bodo prijazno pozdravili in vam odgovorili na vsa vaša vprašanja.

V Pai boste prišli z avtobusom/minibusom iz Chiang Maia. Iz postaje Arcade station v Chiang Maiu (sem lahko iz katerega koli dela Chiang Maia pridete z rdečih songthaewom za 20 THB) pelje javni avtobus vsak dan ob 7 h za 78 THB. Traja 4 ure. Privatni minibusi gredo iz Chiang Maia večkrat na dan, stanejo 150 THB, vožnja traja 3 ure (cena je za nakup vozovnice v njihovi pisarni na postaji, v agencijah je cena lahko višja). Ne pozabite na tablete prosti slabosti. Se nama boste zahvalili kasneje. Ni zakaj. 🙂

Ko pridete v Pai, se lahko v miru razgledate peš, ker je mestece res majhno. Ob reki so najlepši in najbolj mirni bungalovi (midva sva za bungalov plačala 250 THB brez pogleda na reko). Kolo si lahko sposodite za 60-80 THB na dan, motor pa za samo 120 THB/dan.

Restavracij je veliko, hrana je poceni, zvečer pa so na voljo še raznolike stojnice s hrano.

V okolici si lahko z motorjem ogledate jagodno farmo, kavarne s čudovitim razgledom, slapove in vrelce vroče vode. Mesto zvečer oživi z živo glasbo in poceni pijačami.

1 eur = 34 THB

Živjo = Savadi haa/khap (ž/m)
Hvala = Hapun haa/khap (ž/m)

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.