Trenutno smo doma

Azija

Prva pomoč: Otok Havelock (Andamanski otoki, Indija)

Havelock je večji od otoka Neil, a ravno toliko, da imate nekaj prostora za raziskovanje z motorjem (za kolo je prevelik). Spočijete se lahko na belih plažah z modrim morjem in palmami.

Potovanje na Andamanske otoke se bo začelo iz Port Blaira, zato si lahko pogledate prvo pomoč za Port Blair ali iz Neila. Iz otoka na otok je lažje prehajati, vozovnice lahko kupite v pisarni blizu pomola, jih dobite s pomočjo nekoga v guesthouseu ali greste na hitri katamaran. Vstopnice za javni trajekt lahko kupite do 4 dni prej ob določenih urah v njihovi pisarni (uporabite komolčke).

Tricikli čakajo na trajekte in za prevoz do plaže 5 (in 3), kjer je večina guesthouseov, boste plačali okoli 50 INR. Bungalovi in cene so podobne, s tem da je cena v višji sezoni 2- do 3-krat višja. Midva sva za bungalov s kopalnico plačala 500 INR (bungalovi Pelicon). Lahko si sposodite kolo za 100 INR/dan ali motor za 350 INR/dan in nižate ceno, če boste vzeli za dlje časa. Med plažami vozijo poceni jeepnejyi in avtobusi, za katere povprašajte domačine.

Ker je Havelock večji, so na voljo tudi cenejše restavracije (obroki 60-80 INR), morska hrana je od 150 INR naprej. V mestu je velik market, kjer lahko kupite sadje in zelenjavo. Odlične ribe pripravljata brata v restavraciji Golden Spoon (200-300 INR), dobro in poceni hrano imajo tudi v Sunshine restaurant, Full Moon pa ima kvalitetne zahodnjaške jedi in odlično kavico (tudi cena je primerna). Na Havelocku je bankomat!

Na Havelocku se potapljajo vsi, tudi Indijci, ki ne znajo plavati. Potapljaških šol je ogromno, cene potopov in tečajev so nizke, podvodni svet pa zelo živahen. Za začetni tečaj sva plačala 230 eur za 6 potopov.

Plaža št. 5, kjer so guesthousei,  je super za kopanje. Za spremembo pa se lahko sprehodite do Kalapathar beach in si privoščite okusen mango chutney v bananinem listu (kar ob cesti) ali svež kokos. Plaža št. 7 je zelo popularna saj je dolga in bela, na levem koncu pa so tudi lepe korale. Na poti do te plaže greste lahko na Elephant beach, kjer se občasno sprehajajo sloni. Paziti je treba na plimo in oseko, ker je treba zadnji del (45 min) prehoditi v džungli, ki jo plima povsem poplavi Tudi tukaj se da snorklati.

1 eur = 70 INR


Azija zna biti glede hrane precej težavna in ker naš prebavni sistem pogosto ni vajen tamkajšnje hrane (in stopnje čistote), si lahko prihranite nekaj težav in s seboj vzamete probiotike WAYA LGG. Manj časa na wc-ju in več v akciji 🙂


Sorodni prispevki

Sorodne objave

Naša mala nočna mora

"Fak, še en dan tukej?!", sem si rekel zdaj sedem dni zapored. Pred mano...

Juhuhu, Južna Koreja!

Nikoli, res nikoli nisva pomislila na to, da bi šla v Južno Korejo. Ne...

Istanbul za telebane.

Po 4 mesecih doma sva se ta vikend spet počutila kot popotnika. Rajsefiberja ni...

Čričkovi boji, pivo v čajniku in čaj po pivu.

"Kje točno je zavil svet v napačno smer?" bi se lahko vprašal tisti trenutek,...

“A vaju je kej strah?” – Še 5 dni

Na kavi. Random na ulici. V službi. Pri familiji. V lekarni. Štacuni. Tolikokrat, da...

Zeleno, ki te ljubim zeleno

Keralo za enkrat doživljam kot zeleno-modro oazo sredi sivih mest in s hrupom prepojenih...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime