Trenutno smo v Chiang Maiu

Azija

Prva pomoč: Otok Neil (Andamanski otoki, Indija)

Otok Neil je manjši bratec od Havelocka in meri v dolžino le 5 km. Cest nima, prav tako ne avtov, ima pa čudovite plaže in nudi pravi odklop.

Na Neil boste najverjetneje prišli s trajektom iz Port Blaira (tam boste namreč pričeli svoje potovanje na Andamanske otoke), Havelocka ali katerega drugega otoka. Glede nakupa vstopnice v Port Blairu si poglejte prvo pomoč za Port Blair. Na Havelocku lahko za na otok Neil kupiš vozovnico do 4 dni v naprej, ob določenih urah pisarne (najbrž se boste morali komolčkati za njih). Za bolj enostavno možnost vam jo lahko uredijo v gueshouseu ali pa kupite vozovnico za fastboat v njihovi pisarni, ki ima enotno ceno 715 INR. Obe pisarni sta blizu pomola.

Pozor: Na Neilu ni bankomatov, zato morate imeti s seboj dovolj denarja (mogoče se boste želeli potapljati).

Na Neilu imate na voljo prenočišča v različnih cenovnih razredih. V visoki sezoni so cene enkrat večje kot v nizki. Po prihodu trajekta vas bodo čakali tricikli, ki vas bodo za 50-80 INR peljali do izbranega prenočišča. Midva sva spala v simpatičnem bungalovu Breakwater, ki je na plaži številka 3 in plačala 450 INR v nizki sezoni. Za dlje časa se da znižati ceno. Kolesa se da sposoditi za 80 INR/dan v mestu, motor pa za 450 INR/dan.

Hrana je na otoku malce dražja, a zato z veliko izbiro morske hrane. Riba stane med 300-400 INR, ostale jedi okoli 100 INR. Za poceni zajtrk se lahko odpravite v mesto in si privoščite ocvrto sladico guli ob sladkem čaju in poklepetate z domačini.

Na Neilu ni prav veliko za početi in v tem je čar tega otoka. Lahko se vozite po otoku, uživate na osamljenih plažah, se odpravite na snorkeling izlet z ladjico (mi smo za 8 ljudi v čolnu dali vsak po 300 INR) ali pa se namakate v toplem morju in gledate sončni zahod na plaži Laxmanpur. Za naju verjetno kotiček številka 1 na planetu Zemlja.

Pozor: Na Neilu je veliko divjih (in malo manj divjih) psov, ki še posebej ponoči branijo svoj teritorij. Znajo tudi ugrizniti, zato midva priporočava, da ponoči nosite s sabo palico. Just in case.

1 EUR = 70 INR


Azija zna biti glede hrane precej težavna in ker naš prebavni sistem pogosto ni vajen tamkajšnje hrane (in stopnje čistote), si lahko prihranite nekaj težav in s seboj vzamete probiotike WAYA LGG. Manj časa na wc-ju in več v akciji 🙂


Sorodni prispevki

Sorodne objave

Prva pomoč: Otok Ai, Banda (Maluku, Indonezija)

Otok Ai je eden izmed otočkov Banda in nudi prvovrstno snorklanje. Potapljanje iz otoka ni možno,...

Pirati z Maluku

Bilo je tako lepo, da je moralo it nekaj narobe. Po tem, ko sva...

Poceni potovanje: Najlepši tajski otočki

Ta trenutek sedim na letalu. Nese naju s Tajske na Bali. In ker imam...

Nekje … na Kanawi.

"Ampak zdaj pa počivava kakšne tri dni," je rekla Katka. Ogromen nahrbtnik na hrbtu in...

Učenje indijskih tabel (Pushkar, Indija)

Indija diši, peče in je glasna. Za tole slednje pa niso dovolj le indijske...

30 nasvetov za poceni potovanje v Indijo

Če se pripravljaš na potovanje v Indijo, ali pa poznaš koga, ki gre, bo tale...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime