Spet smo doma

Azija

Indonezija – vreme.

Indonezija je sestavljena iz množice otočkov, ki so raztreseni po turkiznem morju in tako se tudi vreme lahko razlikuje po državi. Kdaj je najboljše obiskati Indonezijo? Kakšno je vreme v Indoneziji? Kje za vraga sploh je Indonezija? Preberite v prispevku.

Indonezija ima monsunsko vreme, v splošnem pa je celo leto vroče in suho ali vroče in vlažno, z nekaterimi izjemami. Ne pozabite, da ima Indonezija tudi precej vulkanov, ki so na višji nadmorski višini, kar pomeni nižje temperature. Vreme na Baliju si lahko ogledate v posebnem prispevku.

Vreme v Indoneziji se po monsunsko deli na deževno in suho dobo. Deževno dobo zaznamujejo krajše močne plohe (in res morate imeti smolo, da dežju ni videti konca daljše obdobje) in vlaga, suho dobo pa suša in močna vročina.

Deževna doba

Deževna doba narekuje vreme v Indoneziji pozno oktobra do aprila/maja. Takrat je tudi več komarjev, izjemoma lahko pride do poplav in potovanje po morju je malce bolj neprijetno zaradi valov in nerednih urnikov ladij. Ampak, pazi to! Cene padejo tudi na polovico in ni tiste gneče ljudi.

Indonezijo oplazita dva monsuna. Jugovzhodni od junija do septembra in severnozahodni od decembra do marca.

Suha doba

Suha doba v Indoneziji traja od aprila/maja do septembra/oktobra. Dobra novica za večino ljudi, ki dopustnikujejo poleti. Slabša novica je, da vsi dopustnikujejo poleti 🙂 No, brez strahu, plaž v Indoneziji ne bo zmanjkalo. “Najhladnejše” vreme je v Indoneziji od julija do avgusta, ki pa je za naše pojme vseeno vroče.

Izjemi

Najini omiljeni Maluku otočki in Papua, ki imata deževno in suho dobo ravno zamenjano. Suha doba tako traja od oktobra do aprila/maja in deževna od aprila/maja do oktobra.

Ne pozabite, da je vreme le vreme in lahko rahlo odstopa od okvirjev, v katere ga hočemo potisniti. Midva sva preživela v Indoneziji 3 mesece, avgusta in septembra na Sumatri, Baliju in otočkih do Floresa, in pa oktobra na Maluku otočkih. Vreme je bilo prav luškano!

Še nekaj klimogramov

Jakarta (Java)

jakarta

Ambon (Maluku)

ambon

Jayapura (Papua)

papua

Padang (zahodna Sumatra)

padang w sumatra

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Annapurna Base Camp (2. del)

Ura je bila nekaj čez 4 zjutraj, ko me je prebudila neprijetno mehak dotik...

Priprave na pot – Tajska v štiri

"Maldivi?""Kaj pa vem," odgovorim, "mislim, da bo Lili hitro dolgčas. Saj je lepo in...

Čričkovi boji, pivo v čajniku in čaj po pivu.

"Kje točno je zavil svet v napačno smer?" bi se lahko vprašal tisti trenutek,...

Med strahom in nepopisno srečo s hitrostjo 1Hz

Danes sem dejansko predal denar Vanji (super prijazna punca) na STA-ju. In dala mi...

“Ampak danes pa res počivava …”

... si vsak dan laževa že zadnjih nekaj tednov. Japonsko sva zajela s ta-veliko in...

Zgodbica z naslovom: Izvolite Manhattan!

Na tej fotki spodaj vidite dva otočka. Tam nekje v daljavi, ne? Prvi je Pulau...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime