Trenutno smo v Chiang Maiu

Azija

Indonezija – vreme.

Indonezija je sestavljena iz množice otočkov, ki so raztreseni po turkiznem morju in tako se tudi vreme lahko razlikuje po državi. Kdaj je najboljše obiskati Indonezijo? Kakšno je vreme v Indoneziji? Kje za vraga sploh je Indonezija? Preberite v prispevku.

Indonezija ima monsunsko vreme, v splošnem pa je celo leto vroče in suho ali vroče in vlažno, z nekaterimi izjemami. Ne pozabite, da ima Indonezija tudi precej vulkanov, ki so na višji nadmorski višini, kar pomeni nižje temperature. Vreme na Baliju si lahko ogledate v posebnem prispevku.

Vreme v Indoneziji se po monsunsko deli na deževno in suho dobo. Deževno dobo zaznamujejo krajše močne plohe (in res morate imeti smolo, da dežju ni videti konca daljše obdobje) in vlaga, suho dobo pa suša in močna vročina.

Deževna doba

Deževna doba narekuje vreme v Indoneziji pozno oktobra do aprila/maja. Takrat je tudi več komarjev, izjemoma lahko pride do poplav in potovanje po morju je malce bolj neprijetno zaradi valov in nerednih urnikov ladij. Ampak, pazi to! Cene padejo tudi na polovico in ni tiste gneče ljudi.

Indonezijo oplazita dva monsuna. Jugovzhodni od junija do septembra in severnozahodni od decembra do marca.

Suha doba

Suha doba v Indoneziji traja od aprila/maja do septembra/oktobra. Dobra novica za večino ljudi, ki dopustnikujejo poleti. Slabša novica je, da vsi dopustnikujejo poleti 🙂 No, brez strahu, plaž v Indoneziji ne bo zmanjkalo. “Najhladnejše” vreme je v Indoneziji od julija do avgusta, ki pa je za naše pojme vseeno vroče.

Izjemi

Najini omiljeni Maluku otočki in Papua, ki imata deževno in suho dobo ravno zamenjano. Suha doba tako traja od oktobra do aprila/maja in deževna od aprila/maja do oktobra.

Ne pozabite, da je vreme le vreme in lahko rahlo odstopa od okvirjev, v katere ga hočemo potisniti. Midva sva preživela v Indoneziji 3 mesece, avgusta in septembra na Sumatri, Baliju in otočkih do Floresa, in pa oktobra na Maluku otočkih. Vreme je bilo prav luškano!

Še nekaj klimogramov

Jakarta (Java)

jakarta

Ambon (Maluku)

ambon

Jayapura (Papua)

papua

Padang (zahodna Sumatra)

padang w sumatra

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Kaj Mic dela na poti?

Mic ima v svojem miselnem planerju ta članek napisan že dolgo časa. In ker...

Kathmandu.

Jeva korenček, ki sva ga kupila na eni izmed prašnih ulic Kathmanduja. Belo redkev...

Curry Without Worry

Sem čisto pri miru in opazujem, kako ob sončnem zahodu spreminjajoča se barva neba...

Mir.

"Razlagat o Indiji in kako močno se je veselim ni fer do tega, kar...

5 slikovitih gorskih poti v Švici.

Veva, na kaj pomisliš, ko slišiš besedo Švica – “Ja, saj je lepa, a...

Decembra …

V zadnjem tednu se je v meni nekaj premaknilo. Nazaj proti izhodiščni legi. Priznam,...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime