Katkin kotiček: Nova naravna linija Dvorca Trebnik.

Da ne boste mislili, da sem preusmerila poklic iz popotniške blogerke v lepotno, nisem. Ampak po nekem spletu naključij so naju povabili na predstavitev nove linije naravne kozmetike slovenske znamke Dvorec Trebnik na Golte. Če ste vsaj malo spremljali najino pot, se mogoče spomnite, da sem kot večina žensk čisto malo nora na kozmetiko. Ne poglejte četrte slike v prispevku 5 čudnih stvari, ki sva jih nosila s sabo. Upsi 🙂 Mogoče tudi niste vedeli, da sem soavtorica knjige Sodobna kozmetika, knjige o naravnih kozmetičnih sestavinah. In čeprav moje zanimanje za kozmetiko zamenjuje želja po obiskovanju novih krajev, strast še malce tli 🙂

Insta set za :)

Dvorec Trebnik je prav te dni na trg postavil novo kozmetično linijo naravne kozmetike z damaščansko vrtnico. Izdelki so sestavljeni iz naravnih sestavin, ne vsebujejo gensko spremenjenih sestavin, sintetičnih snovi in parabenov. Čeprav smo z bivšimi sodelavci mnenja, da je gonja proti parabenom (na splošno) malce pretirana in se potem raje uporabljajo novi konzervansi (ki sploh še niso tako poznani glede dolgotrajnega učinkovanja), jih čisto razumem. Trg pač to zahteva.

Linija ima luškan mladosten dizajn in vse kreme/balzami so v embalaži, ki ob uporabi v izdelek ne spuščajo zraka, ki povzroča oksidacijo (kvarjenje) sestavin. Čistilni losjon in tonik vsebujeta izvleček nepozebnika, dnevna in hranljiva krema za normalno/mešano/suho kožo pa vrtnično vodo, koencim Q in/ali hialuronsko kislino. Kot dodatna nega normalne/mešane/suhe kože sta v liniji vlažilni serum za obraz z rožno vodo in hialuronsko kislino ter balzam za okoli oči z rožno vodo. Za nečisto kožo sta na voljo negovalni balzam s propolisom in oljem čajevca ter negovalna krema z antibakterijskim medom in ekstraktom vanilije. Všeč mi je, da izdelkov ne ločujejo po letih, ker se starejša koža prevečkrat enači s suho kožo in mlada z nečisto. Stara koža je lahko tudi nečista, mlada je lahko suha in prav vse kombinacije vmes.

Tako. Toliko o izdelkih. Imeli smo še krajše predavanje o samem Dvorcu Trebnik, zame zelo zanimivo predavanje o procesu ustvarjanja izdelka, ki ga je imela (filipinska Slovenka) znanstvenica Jenny. Njena naloga je, da razišče trg in najde najboljši izdelek, ki je samo odskočna deska za stvaritev novega, še boljšega izdelka. Sledi brainstorming glede sestavin, oblike in sama izdelava izdelka, ki rabi veliko optimizacije – saj veste, ne grejo vse stvari skupaj. Izdelek mora prestati veliko testov, da sploh pride na tržišče in rabi veliko dokumentacije, da lahko pridobi certifikat za naravno kozmetiko (slovenski certifikat izdaja IKC v Mariboru). Nova linija Dvorca Trebnik je rabila 5 let, da je ugledala luč slovenskih trgovin.

Sledilo je predavanje o osnovah lepopisa in okusno kosilo v družbi prijetnih lepotnih blogerk. Sedaj pa na testiranje izdelkov 🙂

Blogerski eventi in fotkanje. Krejziiii! 🙂

Preberi tudi kaj od tega

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.