Ker je vsako potovanje polno doživetij …

Za nama je dobro leto popotovanja. Začela sva na Šrilanki, nadaljevala v Indiji, Nepalu, Tajski, Indoneziji, Myanmaru, Vietnamu, Filipinih in sedaj pristala … ponovno na Tajskem. Najina pot je dolga skoraj 50.000 kilometrov. Najnižje sva bila na -18 metrih nekje na pod Andamanskimi otoki, najvišje pa na 4130 metrih, od koder sva se priklanjala veliščastni Annapurni. Z vlaki sva naredila več tisoč kilometrov, z avtobusi le nekaj manj. Več kot dvajsetkrat sva letela z letalom in več noči prespala na vrtoglavih trajektih. Prehodila sva s pijavkami posejane pragozdove, uživala na roadtripih z motorji, ki so bili komaj vredni svojega naziva in izzivala tele ogromne whale-sharke. In sedaj … sedaj trkam na les. Še vedno sva živa in zdrava!

Lahko pa bi bilo povsem drugače. In takrat? Takrat se splača imeti dobro zavarovanje.

NLB Vita Tujina je zdravstveno zavarovanje, ki krije stroške nujne zdravniške oskrbe in prevoza v primeru bolezni ali poškodbe v tujini. Medicinska asistenca v slovenskem jeziku vam je na voljo 24/7. Zavarovanje in zavarovalno kritje velja za območje vsega sveta, razen za Slovenijo in državo zavarovančevega stalnega oz. začasnega bivališča (velja za Multitrip). V kolikor potujete v tujino večkrat in trajanje posameznega potovanja ni daljše od 45 dni, se priporoča sklenitev Multitrip zavarovanja. Pri tem poskrbite za primerno višino zavarovalne vsote, ki je odvisna od regije, kamor se podajate. Za potovanja v Azijo, Afriko ali Južno Ameriko je priporočljiva zavarovalna vsota v višini 50.000 EUR ali 80.000 EUR.

Ne pozabite, da je zavarovanje potrebno skleniti pred vašim odhodom v tujino, kar pa je sila preprosto. Zavarovanje lahko namreč sklenete s par kliki na računalniku ali s pomočjo vašega mobilnega telefona na spletni strani življenjske zavarovalnice NLB Vita na www.nlbvita.si.

Želiva vam srečno pot brez nezgod!

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.