Spet smo doma

Azija

Prva pomoč: Vang Vieng (Laos)

Vang Vieng je party capital sicer zelo mirnega Laosa. Vang Vieng je tudi do leta 2012 veljal za najbolj nevarno mesto za v Aziji zaradi pijančevanja na tubingu in tako imenovanih smrtnih gugalnicah in smrtnih toboganih, ki so jih sčasoma le umaknili.

Sem boste prišli iz smeri Vientiena ali smeri Luang Prabanga (cena 105.000 LAK, vožnja traja ali 5 ur ali 7 ur, odvisno po kateri poti greste – nova pot je manj ovinkasta in krajša). Ko boste prišli na avtobusno postajo, se boste (kot čisto v vseh mestih v Laosu) najprej morali spogajti za prevoz do centra (oddaljeno okoli 2 km) za 10.000 LAK/osebo.

Pozor: Za Vang Vieng velja, da so cene za prevoze v agencijah cenejše kot na avtobusni postaji.

Vang Vieng je nastal zaradi tubinga in je še vedno poln turistov. Sobe niso najcenejše (najcenejše so 50.000 LAK), midva pa sva našla prijeten Riverside Backpackers Guesthouse na otoku (če greste do kamnitega mostu in ga prečkate- na desno) in plačala za sobo 60.000 LAK, ki ima tudi zastonj vodo.

Vang Vieng je znan po lokalih, ki 20 ur/dan predvajajo serijo Friends ali Family Guy, ki so prav prijetni. Cene v restavracijah so precej poceni (15.000 LAK in naprej), veliko je tudi štantov s sendviči in palačinkami za 10.000 LAK ter sokovi za 5.000 LAK.

Lahko si sposodite motor (okoli 50.000 LAK, baje so nekateri v katastrofalnem stanju) in v okolici Vang Vienga lahko obiščete viewpoint (10.000 LAK) in Blue Lagoon (vstopnina: 10.000 LAK). Najbolj znan pa je seveda tubing po reki za ceno 55.000 LAK (in depozit 60.000 LAK, če tube ne prinesete nazaj do 18 ih, kar se rado zgodi). Bari prodajajo poceni alkohol, imajo zastonj shote in baje celo kake mamile 🙂

Baje obstaja tudi nepijanska opcija tubinga, kjer raziskuješ jame.

1 eur = 9000 LAK

Dober dan = sabadi
Hvala = kapčaj

 

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Prva pomoč: Ho Chi Minh (Vietnam)

Mesto s skoraj toliko motorji, kot je prebivalcev, je simpatično na svoj kaotičen način. Z...

Tajska: Ultimate Low Budget

Zdaj pa ne vem, a je Tajska tako draga ali pa preprosto ponuja toliko...

V ashram

Če zna teta Indija pokazat fuck you, potem mi ga je kazala zadnja dva...

India 360°

In se poslavljava. Po 100 dneh in noro zanimivem vstopu v Indiju na njenem...

Za nekaj dni naokoli

Myanmar ni naporen kot Indija, ni nedostopen kot Nepal, ni razdrobljen kot Indonezija in...

3 najlepši kotički za snorklanje

V (Jugovzhodni) Aziji sem preživel natanko tri šestdesetine svojega življenja. V poljudnem jeziku se to prebre: eno...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime