Prva pomoč: Vang Vieng (Laos)

Vang Vieng je party capital sicer zelo mirnega Laosa. Vang Vieng je tudi do leta 2012 veljal za najbolj nevarno mesto za v Aziji zaradi pijančevanja na tubingu in tako imenovanih smrtnih gugalnicah in smrtnih toboganih, ki so jih sčasoma le umaknili.

Sem boste prišli iz smeri Vientiena ali smeri Luang Prabanga (cena 105.000 LAK, vožnja traja ali 5 ur ali 7 ur, odvisno po kateri poti greste – nova pot je manj ovinkasta in krajša). Ko boste prišli na avtobusno postajo, se boste (kot čisto v vseh mestih v Laosu) najprej morali spogajti za prevoz do centra (oddaljeno okoli 2 km) za 10.000 LAK/osebo.

Pozor: Za Vang Vieng velja, da so cene za prevoze v agencijah cenejše kot na avtobusni postaji.

Vang Vieng je nastal zaradi tubinga in je še vedno poln turistov. Sobe niso najcenejše (najcenejše so 50.000 LAK), midva pa sva našla prijeten Riverside Backpackers Guesthouse na otoku (če greste do kamnitega mostu in ga prečkate- na desno) in plačala za sobo 60.000 LAK, ki ima tudi zastonj vodo.

Vang Vieng je znan po lokalih, ki 20 ur/dan predvajajo serijo Friends ali Family Guy, ki so prav prijetni. Cene v restavracijah so precej poceni (15.000 LAK in naprej), veliko je tudi štantov s sendviči in palačinkami za 10.000 LAK ter sokovi za 5.000 LAK.

Lahko si sposodite motor (okoli 50.000 LAK, baje so nekateri v katastrofalnem stanju) in v okolici Vang Vienga lahko obiščete viewpoint (10.000 LAK) in Blue Lagoon (vstopnina: 10.000 LAK). Najbolj znan pa je seveda tubing po reki za ceno 55.000 LAK (in depozit 60.000 LAK, če tube ne prinesete nazaj do 18 ih, kar se rado zgodi). Bari prodajajo poceni alkohol, imajo zastonj shote in baje celo kake mamile 🙂

Baje obstaja tudi nepijanska opcija tubinga, kjer raziskuješ jame.

1 eur = 9000 LAK

Dober dan = sabadi
Hvala = kapčaj

 

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.