Mednarodno vozniško dovoljenje

Dve srečanji s tujimi prometnimi policisti sem imel. Dve. Eno na Baliju in drugo na Šrilanki. Prvič sem policista podkupil z 200.000 rupijami, drugič so naju rešila Gucci sončna očala. Vedno so me spraševali po vozniškem dovoljenju in ko sem jim pomolil tega našega prijetno roza slovenskega, so mi ga podali nazak: “No sir, this is not valid here.”

Izdelava Mednarodnega vozniškega dovoljenja v poslovalnicah AMZS traja 15 min in vas bo stala 31 €. Potrebujete seveda slovensko vozniško dovoljenje in eno fotografijo. Ko vam prijazna teta pove, da je Mednarodno vozniško dovoljenje veljavno le skupaj s predložitvijo slovenskega, ste izvedeli prav vse, kar potrebujete.

Nikakor ne računam, da naju bo tole dovoljenje rešilo, ko naju bodo zaustavili policisti, morda pa bodo pogajanja vseeno lažja! 🙂

Aja, še to. Čez 48 ur greva na pot! 🙂

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

3 Comments on “Mednarodno vozniško dovoljenje

  1. To je super imet. Ko sva midva sla v Ameriko, sva ga nabavila v UK za 5 funtov. Naju pa nihče ni nikoli vprašal zanj, niti ko sva najela avto. Prijetno potovanje!

  2. Žal je ne izdamo več takoj, temveč v roku petih dni. Prosilec pride in odda vlogo, mi pa od MNZ zahtevamo potrdilo za kategorije, ki jih ima pravico voziti.
    Šele na podlagi tega potrdila izdelamo MVD.
    Več na: http://www.amzs.si/si/433/MVD_Mednarodno_voznisko_dovoljenje.aspx

    Pa še pripomba na Matejin komentar. Britanski AA slovenskemu vozniku ne more (in ne sme) izdati MVD, zato me zelo zanima, kakšen dokument in pri kom sta ga pridobila?

  3. Uroš, hvala za komentar. No, nama ga je še uspelo dobiti v pol urce 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.