Spet smo doma

Azija

Prva pomoč: Luang Namtha (Laos)

Luang Namtha je majhno gorsko mestece, ki ga obiščejo turisti, željni trekkinga med gorskimi vasicami.

Do Luang Namthe lahko pridete iz Huay Xaia v Laosu (ali pa kar direktno iz meje z Tajsko, iz mesta Chiang Khong). Avtobus iz Huang Xaia stane iz 60.000 LAK in traja 4 ure. Avtobusna postaja je od mesta Luang Namtha oddaljena 10 km in skupen prevoz stane 10.000 LAK/osebo (vozniki želeli 20.000 LAK). Vztrajajte pri normalni ceni, ker se bo našel nekdo, ki vas bo peljal za to ceno. Malce težje je, če ste sami ali pa če je večer.

Luang Namtha ima več guesthouseov, ki imajo večinoma podobne cene (70.000/80.000 LAK za sobo s kopalnico), midva sva našla Thi Dam guesthouse 10 min stran od centra, ki ima bungalove s pogledom na riževa polja za 60.000 LAK.

Restavracije so malce dražje kot na Tajskem (20.000 – 50.000 LAK), na nočnem marketu v centru mesta pa si lahko privoščite papajino solato (15.000 LAK), sok iz svežega sadja (10.000 LAK) ali meso na žaru. V mestu je tudi večji market, kjer prodajajo sadje in zelenjavo, vaflje, sladice … Tam lahko najdete tudi enostavne restavracijo, ki nudijo juho z rezanci.

Pozor: tri tetke, ki prodajajo spominke (pa tudi travo in opij) so noro nadležne, zato boste redkokdaj jedli v miru. Najboljša taktika je, da jih lepo pozdravite, potem pa ignorirate in pijete svojo jutranjo kavo.

Agencij za trekking je veliko in večina ljudi se odloči za 2-dnevni trekking. Nekateri trekkingi so res dragi (120 $/dan za dva), midva sva lahko znižala ceno na 50 $/dan za dva pri manjši agenciji Eco Nature Trail.

1 eur = 8500 LAK

Živjo = Sa ba di
Hvala = Kap čai

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

5 razlogov zakaj NE potovati v Indijo

Indija je kot kozarec velikih, sočnih, s pekočo papriko polnjenih oliv. Lahko jih obožuješ,...

Pa sva jo pojedla – strupeno ribo fugu!

Fugu. Po angleško blowfish. Ena izmed najbolj zaželenih in hkrati ena najbolj prepovedanih jedi...

TOP 12 mobilnih aplikacij za popotnike.

Pametni telefoni in tablice so nama velikokrat olajšali potovanje zato sva naredila seznam dvanajstih...

Prva pomoč: Hoi An (Vietnam)

Hoi An, ki ga ljudje velikokrat zamenjajo za glavno mesto Vietnama - Hanoi, je...

99 % varna

Skozi ozek, verjetno več kot 10 metrov dolg prehod iz ulice nekam v notranjost...

Napiseva 島原市 in akcija!

Skoraj nic ne jeva ... Shit. Ravno pogruntal, da ne bo sumnikov. Gomenasai. Skoraj nic ne...

Utrinki

Komentarji