Trenutno smo doma

Azija

Prva pomoč: Luang Namtha (Laos)

Luang Namtha je majhno gorsko mestece, ki ga obiščejo turisti, željni trekkinga med gorskimi vasicami.

Do Luang Namthe lahko pridete iz Huay Xaia v Laosu (ali pa kar direktno iz meje z Tajsko, iz mesta Chiang Khong). Avtobus iz Huang Xaia stane iz 60.000 LAK in traja 4 ure. Avtobusna postaja je od mesta Luang Namtha oddaljena 10 km in skupen prevoz stane 10.000 LAK/osebo (vozniki želeli 20.000 LAK). Vztrajajte pri normalni ceni, ker se bo našel nekdo, ki vas bo peljal za to ceno. Malce težje je, če ste sami ali pa če je večer.

Luang Namtha ima več guesthouseov, ki imajo večinoma podobne cene (70.000/80.000 LAK za sobo s kopalnico), midva sva našla Thi Dam guesthouse 10 min stran od centra, ki ima bungalove s pogledom na riževa polja za 60.000 LAK.

Restavracije so malce dražje kot na Tajskem (20.000 – 50.000 LAK), na nočnem marketu v centru mesta pa si lahko privoščite papajino solato (15.000 LAK), sok iz svežega sadja (10.000 LAK) ali meso na žaru. V mestu je tudi večji market, kjer prodajajo sadje in zelenjavo, vaflje, sladice … Tam lahko najdete tudi enostavne restavracijo, ki nudijo juho z rezanci.

Pozor: tri tetke, ki prodajajo spominke (pa tudi travo in opij) so noro nadležne, zato boste redkokdaj jedli v miru. Najboljša taktika je, da jih lepo pozdravite, potem pa ignorirate in pijete svojo jutranjo kavo.

Agencij za trekking je veliko in večina ljudi se odloči za 2-dnevni trekking. Nekateri trekkingi so res dragi (120 $/dan za dva), midva sva lahko znižala ceno na 50 $/dan za dva pri manjši agenciji Eco Nature Trail.

1 eur = 8500 LAK

Živjo = Sa ba di
Hvala = Kap čai

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Beppu v oblaku

Beppu je mestece na vzhodni obali otoka Kyushu. Je drobno, prijetno, zavito v bel...

Prva pomoč: Kyaukme (Myanmar)

Kyaukme (ki se prebere čau mei) je majhno mestece, v katerem sva končala najin...

Ene pomaranče z urinom, prosim

Drugi dan v Bangkoku smo spravili pod streho. Imam blage do srednje zahtevne prebavne...

Zadnji dnevi v Chiang Maiu …

Teče najin zadnji teden v Chiang Maiu, mestu na severu Tajske.

Kam? Filipini ali Indonezija?

Popotniki, ki se vam ob vonju morske soli zašibijo kolena in ob pogledu pod...

Kakšen je najin plan?

Ker mi je prepovedano se "norčevati" iz tega, da je Katka noseča in bova...

Utrinki

Komentarji