Trenutno smo doma

Main

10 mobilnih aplikacij za potovanje (2017)

Potovanje v današnjem času ima svoje prednosti in slabosti. S pametnimi telefoni in vedno bolj pametnimi aplikacijami so nam nekatere reči lahko zelo olajšane. Kot naprimer, da imaš mapo mesta na telefonu ali pa da iz prve najdeš fino restavracijo. Naj vas ne skrbi, tudi potovanje z uporabo telefona je lahko pristno – izgubili se boste v vsakem primeru. 🙂

Tukaj je najin seznam 10 aplikacij za potovanje

 1. Google maps ali Maps.Me: Oba ponujata mapo offline (torej ko niste povezani na internet), vendar si moraš pri obeh naložiti mapo na telefon, ko si povezan na internet. Pri Google maps poiščeš naslov, se dotakneš predloga spodaj (da se poveča) in izbereš PRENESI. Pokazal se bo pravokotnik, ki ga lahko uravnavaš, da zajameš okolico, ki jo želiš prenesti.
  MapsMe je malce bolj enostaven, ker lahko preneseš celotno mesto ali del države. Midva sva večkrat uporabljala MapsMe.
 2. XE Currency: Če menjavaš države malo redkeje kot majice s kratkimi rokavi, valute hitro postanejo prava zmešnjava. Ko si povezan na internet, si naložiš vse valute, ki te zanimajo (in se na povezavi tudi redno obnavljajo). Aplikacija potem tudi brez povezave.

  Ej, ti! Saj nisi pozabil na zavarovanje, ali ne? 🙂 Midva sva zavarovana pri NLB Vita, kjer imajo kul ponudbo za tiste, ki radi potujemo in smo malo štorasti. Vse si urediš po spletu, juhu!


 3. Tripadvisor:Tripadvisor nama je všeč, ker so informacije na tekočem, uprabljava pa ga predvsem za restavracije in aktivnosti. Ne verjameva vsem ocenam, je pa po zadnjih ocenah lažje videti, če je kvaliteta restavracije padla. Uporabljava ga predvsem v večjih mestih, ko ne veva, kje priti do kvalitetne, dobre in poceni restavracije. Največkrat iščeva v bližini: poiščeva mesto, označiva Restaurants in gledava po mapi, da vidiva, katera nama je blizu.
 4. Snapseed: Moja najljubša aplikacija za obdelovanje fotografij na telefonu. Včasih se trenutki prehitro odvijajo, da bi izvlekli ven fotoaparat, telefoni pa imajo vedno boljše kamere. S to aplikacijo lahko podobno kot v Lightroomu na fotografiji uravnavate sence, osvetljena območja, ostrino in barve.
 5. Agoda:V nekaterih državah je cenejše rezervirati vnaprej, kot pa če bi prišel direktno v guesthouse/hotel (za naju je bilo to nekaj časa nepojemnljivo – kakooooo se ne moreva zbarantat za ceno?). Tako sva na Japonskem, Koreji, Maleziji in Maldivih ugotovila, da se nama bolj splača rezervirat. Nekako sva se bolj navadila na Agodo, ker je imela več cenovno ugodne ponudbe. Piše se prispevek za začetnike, kako sploh rezervirati na Agodi. Booking.com je podobna aplikacija in lahko uporabite tudi to.

  Druženje s fanti na otoku Gulhi, Maldivi.
  Tale slika mi je zelo pri srcu – nihče ne ve, da se slikamo, razen Mica, Maldivi.
 6. Down Dog: Aplikacija za jogo na poti. Jaz sem jo kar kupila (stala me je 30 $ za eno leto), ker so mi bile všeč vaje in variacije. Fina stvar je, da si lahko vaje shraniš na telefon (ko si na internetu) in potem jih lahko izvajaš tudi, ko nisi povezan. Jeeeees, fit IN na potovanju, plaža prihajaaaam! Nekaj vaj je na voljo tudi v brezplačni verziji aplikacije, tako da jo lahko preizkusite pred nakupom.
 7. WhatsApp: Ugotovila sva, da ljudje po svetu najraje uporabljajo WhatsApp in tako najlažje ostajamo v stiku. Poleg tega, če jim daš Facebook kontakt, lahko pričakuješ vsak teden pod tvojo profilko komentar v stilu: Hello, how are you? Zabavno, ampak sčasoma postane naporno.
 8. Grab: Grab je nekakšen azijski Uber –  zelo ugoden in udoben taksi. Za naju je to optimalen prevoz iz letališča do mesta. Na aplikaciji označiš kje si (na letališčih pojdite na pick up točke) in pokličeš taksista (v komentar mu lahko tudi napišeš, blizu česa stojiš), takoj pa boš videl katero registrsko številko avta ima. Za to aplikacijo je fino imeti internet, še posebej, če bi se slučajno z voznikom zgrešila.
 9. Google prevajalnik: Oh, ali si lahko predstavljate, kako je komunicirati z Japonci, ki ne govorijo angleško, ti pa ne japonsko? Enostavno s to aplikacijo! In seveda neopisljivo smešno, ker včasih zgreši. 😀 Midva sva se ure presmejala tudi slikovnim prevodom na tej aplikaciji (še posebej prav pride na dolgih avtobusnih vožnjah)!Hecen prevod z google translate, Japonska
 10. Tide times:Za vse nas, ki nam je na valovih neizmerno slabo in za vse tiste, ki radi snorklamo in se potapljamo – med plimo in oseko je par ur, ko se voda ne premika in takrat je vidljivost najboljša, zato midva vedno pogledava, kdaj je to okno in se takrat zapodiva z maskami v vodo.
 11. Dodatna aplikacija za vse, ki se radi učite jezikov – Duolingo: Luškana aplikacija, preko katere se na enostaven in simpatičen način učiš jezika. Je skoraj bolj igra kot učenje, ampak ravno zato toliko bolj zanimiva. Vedno se je fajn kaj novega naučiti, ne?

Tako, teh 10 aplikacij za popotnike sva midva najbolj uporabljala med potovanjem in priznava, da bi bila bolj zgubljena brez njih. Vedno se trudiva, da ne strmiva v telefon in izgubiva stika z ljudmi – da veliko komunicirava z lokalci, vprašava za pomoč in tako spoznava veliko zanimivih ljudi. Naj bo tudi vaša pot nekje vmes. 🙂

Imate vi kakšno omiljeno aplikacijo, ki jo uporabljate med potovanjem? Napišite nama v komentar!

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

13 znakov, da moraš potovati v Azijo

Namesto, da bi se učil za izpite, vrtiš miniaturni globus na svoji pisalni mizi. Vrtiš,...

Prijazna stran avtizma

Tudi moja najljubša knjiga je Mali Princ, Beth. In, če se ti počutiš v...

Prvi vtis Venezuele. Venezia-Madrid-Caracas-Coro

Evo nas. Ubistvu je tale blog v prvi fazi namenjn takšni, tovrstnim objavam. Vse...

Viza za Indonezijo.

Ah, Indonezija. Na skrivaj (no, pa tudi na glas) jo imava za najino najljubšo...

Kje rezervirati hotel v Bangkoku?

V Bangkoku sva ... šestič? Petič? Tu nekje. Na najinih prejšnjih potovanjih je Bangkok...

Maero, maero! (Mentawai, zadnji del)

Da na kratko povzamem, kaj se je zgodilo do sedaj: sva sredi gozda v leseni...

Utrinki

Komentarji

 1. Ok, kul hvala!
  DareBee pa poznam in uporabljam, le ne preko appa, ampak preko njihovega page-a. Good stuff! Skoraj še boljše kot joga, vsaj na poti.

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime