Spet smo doma

Azija

Prva pomoč: Jezero Inle (Mynamar)

22 km dolgo Inle jezero je znano po zanimivem načinu ribolova, kjer ribič z eno nogo lovi ravnotežje, z drugo pa manevrira veslo. Za lovljenje rib so včasih uporabljali zelo fotogenične vrše, sedaj pa uporabljajo mreže. Če greste na izlet z ladjico, lahko vidite par “igralcev”, ki še vedno uporabljajo starejšo metodo.

Pozor: Myanmar (Burma) v tem trenutku še ni prilagojen za backpackerski turizem, guesthouseov ni veliko, imajo višje cene in se hitro zapolnijo (poleg tega jih je dobro rezervirati vsaj nekaj dni v naprej). Turiste se večinoma usmerja na turistične avtobuse in midva kar nisva uspela najti poceni lokalnega prevoza. Za nekatera mesta ali znamenitosti so visoke vstopnine oziroma turistične takse. Najbrž se bo to z leti spremenilo. Upava.

Najcenejši prevoz do Nyaung Shwe (mesto ob jezeru Inle) je avtobus iz enega od glavnih mest (po pravici povedano je najcenejša opcija vlak, vendar traja vožnja enkrat dlje kot z avtobusom). Cena avtobusa iz Yangona je 11-20 $, iz Bagana 9-11 $, iz Mandalaya 12 $,  iz Hsipawa 11 $. Cene se lahko razlikujejo, saj imajo različni prevozniki različne opcije (navadni, 1. razred, VIP). Predlagava vam, da si avtobus rezervirate nekaj dni vnaprej, ker se zna zgoditi, da bodo na voljo le dražje opcije in da vzamete na avtobus topla oblačila, ker so nekateri res ledeni.

Avtobus vas bo odložil na cesti, 10 km stran od jezera, in tam boste primorani najti prevoz do jezera. Taksisti hočejo 10.000 MMK (lahko ga dobite za 7.000 MMK), jeepney podobno, če pa niste prišli sredi noči, lahko počakate da se napolni skupen jeepney (1000 MMK), ki je najcenejša opcija. Slednji začno voziti okorog 6 h zjutraj.

Tourist entrance fee (vstopnina za v mesto) za jezero Inle je 10 $ (ali 10 eur ali 10500 MMK) in velja 7 dni.

Najcenejši guesthouse sva našla blizu samega jezera – Diamond Star guesthouse (16 $ za dva, baje lahko prespiš tudi v sobi za enega zaradi večje postelje). Zajtrk je vključen v ceno. Sposoja kolesa 1000 MMK.

Za izlet po jezeru boste odšteli 9 $, +5 $ za podaljšanje poti na jug in +3 $ za ogled sončnega zahoda. Obiskali boste veliko trgovin, nama je bil najbolj všeč ročno izdelovanje dišečih cigar. Pozor: Kosilo na jezeru je precej drago.

Restavracij je ogromno, vendar niso tako poceni kot street food v Yangonu. Z malo truda lahko najdete obroke za okoli 2000 MMK.

Samo v tem mestu lahko kupite izdelke iz lotusove niti, ki je še dražja kot svila. Lahko se zapeljete do vinske kleti (30 min s kolesom) in degustirate 4 njihova vina za 2 $.

1 eur = 1100 MMK

Živjo = Mingalaba
Hvala = Čizutembade

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Ponujava “Popotniško prvo pomoč”

Zagotovo največji, a hkrati tudi najbolj zabaven izziv popotnika, je situacija, ko se znajdeš...

Jakarta, selamat pagi!

Prispela sva. Po ne toliko naporni noči, kot je bila neprijetna vožnja z letalom,...

Prva pomoč: Pokhara (Nepal)

V Pokharo boš prišel bodisi iz smeri Kathmanduja (500 NPR) ali pa iz smeri...

Predlog potovanja: Turkizni Maldivi!

Maldivi so bili po sedmih mesecih potovanja za naju sladka češnja na vrhu sadne...

Prva pomoč: Ruteng, Flores (Indonezija)

Ruteng je manjše mesto, znano po spiderweb rice fields, kjer so čudovita riževa polja...

OK, zdaj sva se pa zataknila.

A veš tisto, ko srečaš nekoga in naredi tako slab prvi vtis, da ti...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime