Prva pomoč: Mui Ne (Vietnam)

Rdeča puščava v mestu Mui ne, ki ima tudi večjo belo puščavo. Vietnam.

Mui Ne je obmorsko mestece, ki je zraslo zaradi turistov. Znano je po kitesurfingu, trenutno pa ga oblegajo gruče ruskih turistov.

V Mui ne boste prišli z avtobusom iz Ho Chi Minha, Nha Tranga ali katerega drugega mesta. Javni prevoz je v Vietnamu precej težko najti, ker tudi domačini uporabljajo turistične avtobuse (ključno je dobiti informacijo iz katere glavne postaje gre določen avtobus, kar pa vedo le nekateri Vietnamci). Zato se je najbolj enostavno na pot podati z avtobusom znamke Sinh Cafe (cena je med 120.000 in 140.000 VND, odhod iz Ho Chi Minha je izpred agencije v okrožju Pham Ngu Lao ob 7.30, 9.00, 19.30 in 21.00, trajanje 6,5 ur ). Avtobusi so eni izmed bolj udobnih in se zložijo skoraj v pravo (za velje fante malce prekratko) posteljo. Večinoma nimajo stranišča, šoferji pa so neprizanesljivi pri ustavljanju. Najboljše je iti hitro na avtobus in si rezervirati sedež, ker sedežni red ne velja.

Avtobus vas bo odložil pred hotelom ali pred sedežem agencije Sinh Cafe v Mui Ne-ju, ki je blizu hotelov. Na strani ceste, ki ni ob morju, je več guesthouseov, ki imajo ceno okoli 10 $ za sobo za dva in klimo (midva sva stanovala v Duy Vu guestohouse, ki so imeli na posojo najcenejše motorje za 8 $). Čez cesto sva imela precej poceni restavracijo z neprijaznimi natakarji in morsko hrano.

V Mui Ne si lahko ogledate bele in oranžne sipine, jezero z lotusi in potoček z zanimivimi skalnatimi formacijami. Na poti do tja si lahko pogledate tudi majhno ribiško vasico s posebnimi okroglimi čolni. Na voljo so organizirane ture (9 $ na osebo brez vstopnin), lahko pa si jih ogledate sami z motorjem (8-10 $). Na vseh teh mestih vam bodo otroci, ki bi morali biti v šoli, ponujali storitve (izposoja plastike za spuščanje po sipinah, vodenje po reki), ki jih ne potrebujete.

1 eur = 23300 VND

Živjo = Sin čao
Hvala = Kam’n

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.