Spet smo doma

Azija

Prva pomoč: Mui Ne (Vietnam)

Mui Ne je obmorsko mestece, ki je zraslo zaradi turistov. Znano je po kitesurfingu, trenutno pa ga oblegajo gruče ruskih turistov.

V Mui ne boste prišli z avtobusom iz Ho Chi Minha, Nha Tranga ali katerega drugega mesta. Javni prevoz je v Vietnamu precej težko najti, ker tudi domačini uporabljajo turistične avtobuse (ključno je dobiti informacijo iz katere glavne postaje gre določen avtobus, kar pa vedo le nekateri Vietnamci). Zato se je najbolj enostavno na pot podati z avtobusom znamke Sinh Cafe (cena je med 120.000 in 140.000 VND, odhod iz Ho Chi Minha je izpred agencije v okrožju Pham Ngu Lao ob 7.30, 9.00, 19.30 in 21.00, trajanje 6,5 ur ). Avtobusi so eni izmed bolj udobnih in se zložijo skoraj v pravo (za velje fante malce prekratko) posteljo. Večinoma nimajo stranišča, šoferji pa so neprizanesljivi pri ustavljanju. Najboljše je iti hitro na avtobus in si rezervirati sedež, ker sedežni red ne velja.

Avtobus vas bo odložil pred hotelom ali pred sedežem agencije Sinh Cafe v Mui Ne-ju, ki je blizu hotelov. Na strani ceste, ki ni ob morju, je več guesthouseov, ki imajo ceno okoli 10 $ za sobo za dva in klimo (midva sva stanovala v Duy Vu guestohouse, ki so imeli na posojo najcenejše motorje za 8 $). Čez cesto sva imela precej poceni restavracijo z neprijaznimi natakarji in morsko hrano.

V Mui Ne si lahko ogledate bele in oranžne sipine, jezero z lotusi in potoček z zanimivimi skalnatimi formacijami. Na poti do tja si lahko pogledate tudi majhno ribiško vasico s posebnimi okroglimi čolni. Na voljo so organizirane ture (9 $ na osebo brez vstopnin), lahko pa si jih ogledate sami z motorjem (8-10 $). Na vseh teh mestih vam bodo otroci, ki bi morali biti v šoli, ponujali storitve (izposoja plastike za spuščanje po sipinah, vodenje po reki), ki jih ne potrebujete.

1 eur = 23300 VND

Živjo = Sin čao
Hvala = Kam’n

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek
katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Pristna dogodivščina – trije lokalni frizerji v Aziji!

Še 36 ur imava do odhoda in kot vsak rok, tudi tale s seboj...

Poceni potovanje na Filipine (rajski otočki)

Filipini ponujajo toliko možnosti in kombinacij, da bi tam lahko potoval mesece. Kaj mesece,...

Blizu izvira reke Ganges

Ne znam si razložiti. Vsaj ne s kakšno pametno razlago. Sediva ob reki Ganges. Na...

Prva pomoč: Kanawa, Komodo (Indonezija)

Kanawa je otoček, ki je del narodnega parka Komodo in je za naju eden...

Snežne opice poleti.

Trenutno sva v mestecu Yudanaka, vzhodno od Nagana, malce višje od Tokya. Mestece je...

Poceni potovanje na Tajsko

Povratne letalske karte za na Tajsko te zadnje čase stanejo ravno toliko kot 290...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime