Prva pomoč: Ho Chi Minh (Vietnam)

Ho Chi Minh je sicer res zelo živahno mesto, vendar ima tudi veliko kulture in lepe arhitekture. Že sprehod po mestnih ulicah vas bo nagradil z lepimi razlgedi, lahko pa si ogledate tudi kakšen muzej.

Mesto s skoraj toliko motorji, kot je prebivalcev, je simpatično na svoj kaotičen način.

Z letalom boste prispeli na letališče, nato pa prvega prijaznega gospoda povprašajte, kje točno ustavi avtobus do mesta. Praviloma bo to le nekaj korakov od vhoda v letališče. Pozor: avtobus preneha voziti ob 18 h. Stane borih 5.000 VND in še 5.000 VND za prtljago (ki gre potem lahko na svoj stol, ker v resnici za prtljago ne smejo zaračunati). Bus bo ustavil na avtobusni postaji v mestu, kakšnih 7 min hoje pred predelom Pham Ngu Lao (pojdite naravnost mimo McDonaldsa in nato v kakšno stransko ulico na levi), kjer boste dobili najcenejše sobe v mestu (10 $ za dve osebi).

Če avtobus ne vozi več, greste lahko na taksi. Baje sta dve zaupanja vredni taksi službi: Mai Linh (zelene barve) ali Vinasun, ki jih lahko dobiš v glavni vrsti za taksi. Oni vozijo na meter in cena do centra je približno 120.000 – 140.000 VND (okrog 6 $) plus nekaj malega za letališko takso (10.000 VND). Ostali taksisti, ki se vam bodo približali, bodo najverjetneje imeli višjo ceno (govori se tudi o taksi prevarah), zato je bolje, da se jih ne poslužujete. Vožnja do mesta traja cca 15-20 min, odvisno od prometa.

Za majhen znesek si lahko ogledate vojni muzej, ki je res vreden ogleda in muzej umetnosti. Ho Chi Minh je poln lepe arhitekture zato se le sprehodite po mestu.

Za obrok boste odšteli med 20.000 in 40.000 VND, za pivo pa nič kaj več kot 12.000. Žurka!

1 eur = 24.000 VND

Živjo = Sinčao
Hvala = Kamn

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.