Najboljši lassi v Varanasiju (Varanasi, Indija)

Lassi je indijski jogurt, ki je pri obilici pekoče hrane še kako dober prijatelj vsakega popotnika in marsikaterega lokalca. Lahko ga sicer naročite v vsaki restavraciji, v mestu Varanasi pa je dobil nove dimezije okusov.
Varanasi je sveto mesto, kamori Indijci pridejo zažgat trupla svojih umrlih v svetem obredu ob reki Ganges. Prav v tem mestecu se nahaja ‘lassi shop’ z dolgoletno tradicijo izdelovanja lassijev – Blue Lassi. Saj veste, najprej dedek, potem oče in sedaj je tudi sin prevzel nalogo mešanja lassijev v veliki kovinski posodi. Obiskovalci imajo tukaj precej težko nalogo izbiranja kombinacije sadja za v lassi. Eksotično granatno jabolko, jabolko in mango ali banana s čokolado? Ali kar vse na enkrat? Okusi so naravnost božanski. In medtem ko gospod s kovinskim terilom tolče skupaj sadje in jogurt, mimo prihajajo trupla.

Varanasi in sežiganje trupel.

Trupla na nosilih, ki jih nosijo sorodniki, se premikajo v melodiji mantre za boljši prehod v naslednje življenje. Mogoče je prvi lassi v trgovinici Blue Lassi malce nenavaden zaradi razgleda na pogrebne ceremonije, pa vendar je to najbrž najboljši lassi v Indiji. Uživajte v duhovnem vzdušju, svežem sadju in dobri družbi. Eden na dan ne bo dovolj!

Blue lassi poiščite v mestu, do kamor vodijo znaki ali pa povprašajte lokalca. Vsi vedo, kje se nahaja.

Kje: Varanasi, Indija
Kdaj: Maja postane res vroče.
Koliko stane: 80 centov

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.