Spet smo doma

Azija

Zajtrk na Suddar street (Kalkuta, Indija)

Kalkuta je simpatično večje mesto z obilico evropske arhitekture. Suddar ulica v Kolkati velja za eno izmed tistih območij, ki so prijazne popotnikom. Hoteli so poceni, restavracij je ogromno, zelo blizu pa je tudi živahni bazar ali tržnica. Peš se lahko sprehodiš do Viktorijinega spomenika ali pa obiščeš malce razpadajoči naravoslovni muzej.

Ena izmed lokalnih stojnic, kjer se za 1 evro (80 rupij) pošteno naješ.
Če ne veš, kam bi šli na zajtrk ali pa bi rad mogoče prišparal še kak evro, vstani dovolj zgodaj in se sprehodi po Suddar ulici, kjer boš naletel na različne jutranje stojnice. Cene so navadno napisane kar na vozu, zato ni strahu, da boš preplačal (no, cene so res smešno nizke, zato napitnina ne škodi). Midva sva našla gospoda, ki je trdil, da ima res najboljšo kavo in glej! Na plano je potegnil kafetiero. Kava je bila odlična, za zajtrk pa je bilo veliko izbire raznih jajčk, toastov, sendvičev in sladic, za drobiž. Zakaj bi sedel v restavraciji, če lahko posediš na klopci, opazuješ kako mimo hitijo ljudje in spoznaš kakšnega domačina.

Kje: Suddar street, Kalkuta, Indija
Kako do tja: Poglej sem!
Kdaj: Maja postane že pasje vroče.
Koliko stane: 1 eur za celoten zajtrk

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Zen tempelj. Hai! (3. del)

"Ohio gozaimas!" reče prešerno in odpre najina z riževim papirjem prelepljena drsna vrata. Ura je natanko...

Roadtrip (2. dan) – Mae Salong

Najin vegetarijanski roadtrip gre kot po maslu. Pristala sva namreč v mestu, ki očitno...

Košček strupene ribe fugu (Tokyo, Japonska)

Vsako leto jih nekaj umre. A, če ne boste segli po jetrih, ki so...

Treking iz Hsipawa do Kyaukme (Myanmar/Burma)

Čeprav v Myanmar dere (dobesedno!) milijone turistov, se v tej zlati državi še vedno najdejo...

Prva pomoč: Jakarta (Indonezija)

Letališče glavnega mesta Jakarta, ki je na vašem potovanju po vsej verjetnosti prvi stik z...

Tunica.

V Veseli tuni sva se že čisto udomačila. In tako nama je Raja, lastnik hotela,...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime