Trenutno smo doma

Azija

Vsi na Andamane!

Zadnje dni akcije letalskih kart na Andamanske otoke rušijo vse rekorde. Cene naših ponudnikov se gibljejo nekje med 500 in 550 eur, povratna. In če ste kdaj resnično želeli pristati na rajskem samotnem otočju, daleč, daleč stran od civilizacije, potem je to ne le odlična temveč če-to-zamudiš-si-res-tepec priložnost.

Aja, ne veš kje so Andamani? Klikni na tisti minus tam spodaj na zemljevidu in se pusti presenetiti.

Andamani so drobno otočje, ki kljub svoji legi bliže Tajski in Myanmaru, spada še vedno pod Indijo. In prav zaradi tega so Andamani mešanica vsega po malem. Na najinem leto in pol dolgem potovanju so bili Andamani prav gotovo eden treh vrhuncev.

No, pa da ne dolgovezim, želim vam le podati nekaj napotkov, če ste se slučajno opogumili in ste že (ali ša boste) rezervirali letalsko karto v raj:

  1. Andamane sestavlja več otokov. Najprej pridete “na celino”, v glavno mesto Port Blair. Nikar ne zapravljajte preveč časa in hitro na čoln za kakšen drug otok. Havelock je otok, kjer se največ dogaja. Je veliko restavracij, nekaj potapljaških centrov, lahko najameš motorček, je velika tržnica, celo kakšen nočni lokal se najde. Otok Neil je droben, skoraj neobljuden in brez turistov. Ja, raj. Nekaj restavracij, ena drobna tržnica, prevozno sredstvo je le kolo.
  2. Če boš na kakšnem majhnem otočku, ob zajtrku naroči kosilo. In ob kosilu naroči večerjo. Kuhanje namreč traja in traja. Včasih je treba celo prej naloviti ribe ali nabrati kakšno zelenjavo pri sosedu na drugem koncu otoka.
  3. Za avanture na manjših otočkih se dobro založi z denarjem. Takrat, ko sva bila midva tam (maj 2014) so bili bankomati le na Havelocku in v Port Blairu.
  4. Interneta praktično ni. Če je, je zelo, zelo počasen. Tako počasen, da ne odpre niti ene same fotke. Skratka, ne računaj nanj.
  5. Andamani so raj za potapljanje. Potopi so poceni, tečaji za potapljanje so poceni. Inštrukturji so prijazni in skromni Indijci. Če se še nikoli niste potapljali, je to idealna priložnost.
  6. Najemite motorček in raziskujte otoke. Zapeljite se do kakšnega velikega mangovca, parkirajte in naberite mangote za večerjo. Brez heca.
  7. Ob vstopu na otočje boste prejeli potrdilo za vstop. Nikar ga ne izgubite! Če ga boste, vas ne bojo spustili ven. No, to se sicer ne sliši tako zelo slabo, ampak raje ne.

Midva sva spisala popotniško prvo pomoč za Port Blair, Havelock in Neil.

Prav tako si lahko pogledate najin predlog poceni potovanja na Andamanske otoke.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Uvod v tvoje potovanje v Oman.

A ste že kaj navdušeni nad Omanom? Priznajte, da vsaaaaaaj malo. :) Oman je...

Knjige v žilo! Najboljše, kar sva prebrala …

Knjiga. Beseda, ob kateri oba pristriževa ušesa in tematika o kateri sva se pripravljena...

Ene pomaranče z urinom, prosim

Drugi dan v Bangkoku smo spravili pod streho. Imam blage do srednje zahtevne prebavne...

V indijskih Benetkah

"22.000 rupies, sir. This is the cheapest option. Peak season, you know ..." Zanimivo...

Skok v Amsterdam!

Čudoviti Amsterdam s svojimi rečnimi kanali, coffee shopi in tisoči koles še čaka, da...

18 sekund pod vodo …

Gili otočki so trije. Vzniknili so nekje sredi ničesar. Na enem živi okoli 2.000...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime