Trenutno smo v Chiang Maiu

Azija

Najin plan do konca leta

Pred nama sta dve, recimo temu, zahtevnejši destinaciji. Odmaknjeno otočje Maluku, ki se nahaja nekje med Sulawesijem in Papuo, ter Burma (oziroma Myanmar, še zdaj ne vem, katero poimenovanje naj uporabljam). Zahtevnejši pravim predvsem zaradi tega, ker od naju zahtevata malce več konkretne časovnega, logističnega in finančnega načrtovanja.

Maja in David, ki sva ju srečala na poti iz Siberuta, sta nama prijazno zaupala spletno stran www.nusatrip.com, ki omogoča enostavno nakupovanje letalskih kart znotran Indoenzije. Hvala! 🙂 Možnosti za nakup kart je tukaj sicer obilica, vendar pa so nekatere precej drage (pri turističnih agencijah), nekatere pa lokacijsko odmaknjene (pisarne posameznih letalskih družb na večjih letališčih). Prav tako je karte skoraj (bi izpustiv ta prislov, ampak verjetno je komu kdaj uspelo) nemogoče kupovati prek uradnih spletnih stranih letalskih družb, v kolikor nimaš indonezijske kreditne kartice.

In tako sta letalski karti Denpasar (Bali) – Ambon (Maluku) in Ambon – Jakarta že v žepu. Strošek je bil glede na razdaljo in neturističnost destinacije znosen. Nekaj manj kot 200 eur na osebo.

Burma na drugi strani nama je povzročila kar nekaj preglavic, saj je tukaj največji issue pridobitev vize. Najbolj klasična pot za pridobitev vize je sicer postanek v Bangkoku ali Kuala Lumpurju, kjer ti vizo uredijo v največ enem tednu, ampak nekako naju sedaj ne mika nazaj v trušč-bum-bam Bangkoka. Na srečo sva našla spletno mesto www.myanmarvisa.com, kjer očitno ravno za primerke, kot sva midva uredijo Visa on arrival. Cena: 62 eur na osebo.

Letalske karte Jakarta (Indonezija) – Yangon (Burma) in Yangon (Burma) – Ho Chi Minh (Vietnam) sva kupila prek AirAsia.com. Cene, ki sva jih našla so sicer malce višje od cen, ki jih ponuja Malaysia Airlines, ampak jebemti, da prst kar ni in ni hotel klikniti na miško in potrditi nakupa. Ne spoznam se na matematične verjetnosti, ampak dvakrat v enem letu?! :/

Strošek letalskih kart v Burmo in iz Burme v Vietnam naju je prišel nekaj manj kot 200 eur na osebo.

Najlepše je biti povsem svoboden in se pri vsakem križušču sproti odločiti, kam zaviti, levo ali desno, pa vendar vseeno paše, ko se vsaj malce omejiš. Da vsaj približno veš, kam greš, o čem naj zdaj bereš in kaj naj raziskuješ. Tako nekako sva si torej postavila plan do 15. decembra, ko bova za enkrat še neznano kam zapustila Vietnam.

P.S. – Če je bil kdo v Burmi pred kratkim in ima kakšen zanimiv predlog, napotek, priporočilo, bova seveda vsega več kot vesela.

P.S.S. – Spodaj je nekaj fotografij iz najinega obiska Monkey Foresta, največje znamenitosti v mestu Ubud, ki dva jo po 20 dneh tukaj celo uspela obiskati.

P.S.S.S. – Pod galerijo te čaka še P.S.S.S.

P.S.S.S. – V objektiv sem ujel eriktilen opičji penis. Ne, nisem se mogel upreti. Če te zanima, kako izgleda to čudo, klikni sem. Itak se ne moreš upret! 😉

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Predlog potovanja: Turkizni Maldivi!

Maldivi so bili po sedmih mesecih potovanja za naju sladka češnja na vrhu sadne...

Prva pomoč: Ko Phangan (Tajska)

Ko Phangan je džungelski otoček s strmimi cestami, znan predvsem po zloglasnih full moon...

Koliko stane hedonizem v Chiang Maiu?

Po tem, ko sva se prebudila v največji postelji in snedla homemade zajtrk iz avokada,...

Končaš. Obrneš list. In spet kracaš!

Pa sva nazaj. V Bangkoku. Leživa na prijetno trdi postelji in se nastavljava ventilatorju....

1:11 pod vodo.

Ta trenutek sva na Pulau Hatta, enem izmed manjših otokov otočja Banda, kjer je...

Malo po otočkih.

Ob vsakem novem kraju, ki ga obiščeva se vprašam: “Kako bi izgledal, če bi...

Utrinki

Komentarji

 1. Živjo. Prosil bi vaju za mnenje glede kupovanja letalskih kart preko Nusatrip. Sta ga uporabljala tudi za mednarodne lete? Jaz namreč trenutno kupujem letalsko karto na relaciji Manila-Kuala Lumpur. Nusatrip mi ponuja najugodnejšo varianto z Malaysia Airlines. Zanima me kakšna so vajina priporočila in nasveti glede njih. Preko Nusatrip še namreč nisem kupoval kart. Najlepša hvala in srečno popotovanje še naprej, vaju spremljam 🙂

 2. Blaž, živjo! Midva prek nusatrip nisva kupovala mednarodnih letov, sva jo pa koristila za domestic v Indoneziji in se je vselej izkazala kot odlična stran. Vedno zelo poceni in vse je štimalo tako kot mora. Mislim, da je nakup varen, prav tako pa tudi letalska družba! 🙂 Uživaj in če prideš kaj v te konce, javi! 🙂

 3. Najlepša hvala za hiter odgovor. Karto sem ravnokar nabavil 🙂 Ja sedaj upajmo da se bosta obe dve okoliščini izkazali za varni (letalska družba in nusatrip) 🙂 Hvala za povabilo. Sicer trenutno ne bo šlo, ker bomo na kratko v Kuala Lumpurju nakar letimo nazaj za Slovenijo. Ampak smo redno v teh koncih (sicer Filipini) in ko se naslednjič vračamo upam, da bo možnost kakšnega srečanja. Predvidevam, da bosta v Aziji ostala še kar nekaj časa 😉 🙂

  Saj ko sta bila na Filipinih sem že razmišljal, da bi vama malo “zatežil”, da se kje srečamo ampak glede na pester urnik, ki sta ga imela in glede na to, da se mi nahajamo na Mindanau, nisem potem niti poskušal…

  Srečno in hvala še enkrat za mnenje in pomoč pri opogumljanju za zaključni klik pri plačilu karte!! 🙂

  LP, Blaž

 4. Živjo! Toliko, da napišem še zaključek na naše komentarje tudi v pomoč drugim s podobnimi dilemami, ki bodo naleteli na tale pogovor.

  V glavnem Nusatrip se je res izkazala za super izbiro. Kljub temu, da me je vseskozi malo skrbelo, da mogoče nekaj ne štima, karte namreč nisem mogel preveriti nikjer (CheckMyTrip, ipd.) razen na nusatrip strani, je bil strah na koncu povsem odveč.

  Vse je potekalo brez kakršnih koli težav…

  LP iz Slovenije

 5. Hejla! Odlično. Midva sva tudi imela same dobre izkušnje. Pač še en online service, ki dejansko deluje. Pa tudi cene so bile vedno znatno cenejše, kot če bi kupoval pri kakšni agenciji. Pozdrav v SLO!

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime