Trenutno smo doma

Azija

Pregled finančnega stanja

Kot ste prav gotovo že doumeli, na tem blogu ne skrivam niti svojih genitalij, kaj šele podrobnosti o finančnem stanju. Iz tega razloga bi rad zapisal nekaj aktualnih informacij o tem, kako kažejo številke na mojem bančnem računu. Tudi zgolj zaradi tega, da to nekam zapišem, ker drugače težko uredimi misli. 🙂

IMG_9534

Napoti sva malce manj kot 8 mesecev. Začel sem z nekaj več kot 8.000 eur na računu. Takrat sva s Katko ob pregledu najinega “bogastva” prišla do sklepa, da lahko zapraviva največ 42 eur na dan. Skupaj. Vse vključeno. Prenočišče, hrana, prevozi, aktivnosti … tudi vse dražje letalske karte morajo pasti v ta budget.

Ta trenutek je na mojem računu 3600 eur. Groba ocena pove, da se dejansko najinega budgeta drživa skoraj “u nulo”. Zapravil sem namreč okoli 5000 eur, kar je 22 eur na dan, na osebo. Katka je tako prispevala ostalih 22 eur. Torej zapravljava povprečno 44 eur na dan.

Ker sva včeraj že kupila letalske karte do Burme in naprej do Vietnama, sva tako že prečrtala dva največja stroška za prihodnjih nekaj mesecev. Yaaay. Good for us.

Prav tako pa nama je enega izmed večjih stroškov prihranil tudi TravelStarter, ki nama je kril stroške letalske karte iz Nepala na Tajsko! Hvala Anuška, Blaž …

Na srečo, veliko srečo, imam priložnost nekaj dela opravljati tudi s poti (hvala vsem, ki mu zaupate!), kar je v najinega prašička-to-go prispevalo nekaj 100 eur, ki sva jih investirala v nekaj dražjih, a zato toliko bolj izjemnih izkuženj (potapljanje na Andamanih, trekking na Annapurno, trekking na Siberutu).

Seveda pa nama vsak dan polepšate tudi vsi tisti, ki nama prispevate za pivo prek najinega PayPala! 🙂 Hvala vsem, res, res, res iskrena hvala! Ko bova enkrat velika in bogata, vas bova vse povabila v najino hišico na Bali, kjer bomo pili kokose, jedli najboljše ribe in se vsi slikali nagi! Juhuhuhu!

Torej. Ostalo je še nekaj na računu in pred nama je nekajmesečni fotofiniš. Kar bo pa bo.

In ko boste v Ljubljani pri stopnicah na Prešercu janurja videli nekoga s pisanim sorongom in litrco v roki, mu le zalučajte kakšen kovanec v njegovo ukulelo! 🙂

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Dimeditan 100 mg.

Budizem in z njim tesno povezana maditacija imata dve ključni težavi: Sta brezplačna. Nista v obliki...

Kako načrtujeva naš MegaTrip 2024? (tehnično)

Katka je danes na najinem IG profilu objavila story in pozvala sledilce, naj zastavite...

Otroc’

Imam svoj prostor za jutranjo meditacijo, imava svojega kokosarja, imava restavracijo, kjer jeva najokusnejše...

Kako se po Japonski premikati ceneje?

Prenočišča, hrana in prevoz. Sveta trojica, ki kroji budget večine potovanj. Na Japonskem ni...

Še en dan pa bo “Happy Holi”

Jaipur sva zapustila tako hitro, da sem med triurno vožnjo z avtobusom proti Pusharju,...

Krožnica.

V majhnem mestecu ob svetem jezeru nekje na zahodu Indije je ta trenutek ura...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime