Trenutno smo v Sloveniji

Pregled finančnega stanja

Kot ste prav gotovo že doumeli, na tem blogu ne skrivam niti svojih genitalij, kaj šele podrobnosti o finančnem stanju. Iz tega razloga bi rad zapisal nekaj aktualnih informacij o tem, kako kažejo številke na mojem bančnem računu. Tudi zgolj zaradi tega, da to nekam zapišem, ker drugače težko uredimi misli. 🙂

IMG_9534

Napoti sva malce manj kot 8 mesecev. Začel sem z nekaj več kot 8.000 eur na računu. Takrat sva s Katko ob pregledu najinega “bogastva” prišla do sklepa, da lahko zapraviva največ 42 eur na dan. Skupaj. Vse vključeno. Prenočišče, hrana, prevozi, aktivnosti … tudi vse dražje letalske karte morajo pasti v ta budget.

Ta trenutek je na mojem računu 3600 eur. Groba ocena pove, da se dejansko najinega budgeta drživa skoraj “u nulo”. Zapravil sem namreč okoli 5000 eur, kar je 22 eur na dan, na osebo. Katka je tako prispevala ostalih 22 eur. Torej zapravljava povprečno 44 eur na dan.

Ker sva včeraj že kupila letalske karte do Burme in naprej do Vietnama, sva tako že prečrtala dva največja stroška za prihodnjih nekaj mesecev. Yaaay. Good for us.

Prav tako pa nama je enega izmed večjih stroškov prihranil tudi TravelStarter, ki nama je kril stroške letalske karte iz Nepala na Tajsko! Hvala Anuška, Blaž …

Na srečo, veliko srečo, imam priložnost nekaj dela opravljati tudi s poti (hvala vsem, ki mu zaupate!), kar je v najinega prašička-to-go prispevalo nekaj 100 eur, ki sva jih investirala v nekaj dražjih, a zato toliko bolj izjemnih izkuženj (potapljanje na Andamanih, trekking na Annapurno, trekking na Siberutu).

Seveda pa nama vsak dan polepšate tudi vsi tisti, ki nama prispevate za pivo prek najinega PayPala! 🙂 Hvala vsem, res, res, res iskrena hvala! Ko bova enkrat velika in bogata, vas bova vse povabila v najino hišico na Bali, kjer bomo pili kokose, jedli najboljše ribe in se vsi slikali nagi! Juhuhuhu!

Torej. Ostalo je še nekaj na računu in pred nama je nekajmesečni fotofiniš. Kar bo pa bo.

In ko boste v Ljubljani pri stopnicah na Prešercu janurja videli nekoga s pisanim sorongom in litrco v roki, mu le zalučajte kakšen kovanec v njegovo ukulelo! 🙂

Prejšnji članekNajin plan do konca leta
Naslednji članek5 “ta čudnih”

Related Stories

Sorodne objave

Toskana. Brez Američanov.

Ravno ko smo se parkirali v naši prvi fattorii blizu mesteca Montepulciano, mi je...

Vodič po Maldivih: Katere otočke izbrati?

Za večino ljudi Maldivi predstavljajo otok z lepim morjem, belimi plažami in kraj zločina za...

Raziskovanje simpatičnega Hamburga – 2. del

Hamburg in Reeperbahn festival sta naju res presenetila. Pa ne samo koncert od The...

Raziskovanje simpatičnega Hamburga – 1.del.

Ali poznate tisti občutek, ko prispeš v novo mesto s polnim ruzakom in zaspančki...

Hamburg, Muse in naio ssaion.

Za 5 dni sva bila povabljena v Hamburg. Da skrajšam dolgo zgodbo pregovarjanja, a...

Oddih pred sezono

Takrat, ko se vse počasi umirja in pada v miroljubni tempo božiča in novega...

Utrinki

Comments

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj