Trenutno smo v Sloveniji

Azija

Prva pomoč: Manila (Filipini)

V glavno mesto Filipinov, ki se bohoti z zanimivo arhitekturo in ogromnimi modernimi shopping centri, boste prispeli z letalom.

Pred vami bo izziv, kako pridi do centra Manile. Trik je, da greste iz arrival terminala na departure terminal, kjer lahko vzamete taksi, ki je ravnokar pripeljal nekoga na letališče. Taksiji na meter so na Filipinih zelo poceni, okrog 170 PHP iz letališča v center Manile. Možno je, da bodo od vas hoteli več denarja, vendar ne smete dati več kot 200 PHP.

Eden izmed cenejših guesthouseov v Manili je Wanderer’s Guesthouse (priporočena je predhodna rezervacija) za 800 PHP, dvoposteljna soba. Guesthouse je blizu Manila Baya, ki je super lokacija za odkrivanje mesta in kasneje za njegovo zapustitev.
Ostale možnosti v nižjem cenovnem rangu so še Our Awesome Hostel, Chill Out Guesthouse, ZEN Rooms Quirino Station, Adriatico Arms Hotel, v srednjem rangu R TWO at Shell ResidencesGoodstay at Sea ResidencesRed Planet Aseana City, za razvajanje pa Amelie Hotel ManilaNew World Manila Bay Hotel, Hotel Benilde Maison De La Salle in Hotel Kimberly Manila. Vsi hoteli so v območju Manila Bay ali Malate, ki je tudi dokaj blizu.

Cene se seveda sezonsko spreminjajo, tako da raziščite tudi ostalo ponudbo in seveda preučite, če vam lokacija ustreza.
PS: Če boste slučajno rezervirali preko linka v prispevku (ne nujno teh namestitev), bova tudi midva imela nekaj od tega, vi pa ne boste plačali nič dražje.

Glede hrane Manila ponuja vse. Od res poceni ulične hrane, do dragih restavracij. Za poceni hrano priporočava, da se sprehodite po Manila Bayu in se ustavite na kakšni izmed uličnih stojnic, kjer se boste dobro najedli za 500 – 100 PHP.

1 eur = 48 PHP

Živjo = Hello, Po (Po je kot pri nas vikanje)
Hvala = Thank you Po

Pozor: Slišala sva, da taksisti zahtevajo tudi 10-krat višjo ceno od normalne ali pa da zahtevajo denar na cilju, ker so “peljali po daljši poti” (je bila gneča, praznik, dinozavri na cesti). Vztrajajte pri realni ceni in se ne ukvarjajte s tistimi, ki želijo preveč.

 

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Poceni potovanje na Banda otoke

Ne vem zate, a moj ideal rajskih otokov izgleda nekako takole: palme in kokosi,...

Simpatični ogled Amritsarja z Davinderjem.

Čisto sem izmučena :) Mic pa poln energije, ne vem od kje. Mogoče od...

India: Ultimate Low Budget

Pred vsakim potovanjem (in tole ni izjema), sem si dnevni budget računal po principu: "Pa sej,...

Popotniška prva pomoč: Muscat (Oman).

Najbrž vas Oman že vsaj malo mika, če ste prišli pogledat v tale prispevek....

Prva pomoč: Hoi An (Vietnam)

Hoi An, ki ga ljudje velikokrat zamenjajo za glavno mesto Vietnama - Hanoi, je...

Skozi črno luknjo v Amritsar

"हैलो, आप कैसे हैं?" reče fant nasmejan do ušes. "Ou, sorry, no Hindi!" rečeva. "तुम कहाँ...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime