Trenutno smo v Sloveniji

Prva pomoč: Manila (Filipini)

V glavno mesto Filipinov, ki se bohoti z zanimivo arhitekturo in ogromnimi modernimi shopping centri, boste prispeli z letalom.

Pred vami bo izziv, kako pridi do centra Manile. Trik je, da greste iz arrival terminala na departure terminal, kjer lahko vzamete taksi, ki je ravnokar pripeljal nekoga na letališče. Taksiji na meter so na Filipinih zelo poceni, okrog 170 PHP iz letališča v center Manile. Možno je, da bodo od vas hoteli več denarja, vendar ne smete dati več kot 200 PHP.

Eden izmed cenejših guesthouseov v Manili je Wanderer’s Guesthouse (priporočena je predhodna rezervacija) za 800 PHP, dvoposteljna soba. Guesthouse je blizu Manila Baya, ki je super lokacija za odkrivanje mesta in kasneje za njegovo zapustitev.
Ostale možnosti v nižjem cenovnem rangu so še Our Awesome Hostel, Chill Out Guesthouse, ZEN Rooms Quirino Station, Adriatico Arms Hotel, v srednjem rangu R TWO at Shell ResidencesGoodstay at Sea ResidencesRed Planet Aseana City, za razvajanje pa Amelie Hotel ManilaNew World Manila Bay Hotel, Hotel Benilde Maison De La Salle in Hotel Kimberly Manila. Vsi hoteli so v območju Manila Bay ali Malate, ki je tudi dokaj blizu.

Cene se seveda sezonsko spreminjajo, tako da raziščite tudi ostalo ponudbo in seveda preučite, če vam lokacija ustreza.
PS: Če boste slučajno rezervirali preko linka v prispevku (ne nujno teh namestitev), bova tudi midva imela nekaj od tega, vi pa ne boste plačali nič dražje.

Glede hrane Manila ponuja vse. Od res poceni ulične hrane, do dragih restavracij. Za poceni hrano priporočava, da se sprehodite po Manila Bayu in se ustavite na kakšni izmed uličnih stojnic, kjer se boste dobro najedli za 500 – 100 PHP.

1 eur = 48 PHP

Živjo = Hello, Po (Po je kot pri nas vikanje)
Hvala = Thank you Po

Pozor: Slišala sva, da taksisti zahtevajo tudi 10-krat višjo ceno od normalne ali pa da zahtevajo denar na cilju, ker so “peljali po daljši poti” (je bila gneča, praznik, dinozavri na cesti). Vztrajajte pri realni ceni in se ne ukvarjajte s tistimi, ki želijo preveč.

[iframe https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d61776.28199977355!2d120.9797033!3d14.598071550000002!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x3397ca03571ec38b%3A0x69d1d5751069c11f!2sManila%2C+Metro+Manila%2C+Philippines!5e0!3m2!1sen!2sth!4v1425730348497 600 450]

 

katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Related Stories

Sorodne objave

Vodič po Maldivih: Katere otočke izbrati?

Za večino ljudi Maldivi predstavljajo otok z lepim morjem, belimi plažami in kraj zločina za...

Prva pomoč: Amed (Bali).

Amed je majhna vasica na Baliju, znana predvsem po potapljanju in dolgi lepi črni plaži....

Bali, prihajava!

Starejša kot sva, kasneje kupujeva karte. Iz danes na jutri pa sva našla 30 dni, ko Mica...

Popotniška prva pomoč: Salalah (Oman).

Salalah je drugo največje mesto v Omanu in prestolnica juga Omana. Ima drugačno klimo...

Popotniška prva pomoč: Muscat (Oman).

Najbrž vas Oman že vsaj malo mika, če ste prišli pogledat v tale prispevek....

Uvod v tvoje potovanje v Oman.

A ste že kaj navdušeni nad Omanom? Priznajte, da vsaaaaaaj malo. :) Oman je...

Utrinki

Comments

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj