Prva pomoč: Cebu city (Filipini)

Cebu city je precej sivo in natrpano mesto, zato sva tudi bolj malo slikala. Najbolje je iti čim prej na rajske otoke.

Cebu city je mesto, iz katerega si večina ljudi želi čim prej pobegniti na rajske plaže in turkizne slapove.

Iz letališča je taksi je najbolj enostavno dobiti v pre-paid vrsti (pojdi ven iz arrival terminala, čez cesto na desni po stopnicah v zgornje nadstropje), ki je včasih lahko zelo dolga (poskušaj pohiteti s prtljago, pa boš na taksi morda čakal manj kot eno uro). Taksi gre na meter, je poceni in v roki imaš listek z vsemi podatki taksista, da se lahko pritožiš, če nisi zadovoljen.

Na Mango Avenue so najcenejši hoteli, za taksi po metru boste do tja odšteli okoli 220 PHP, sobo pa dobite za 600-700 PHP.

Za tiste, ki radi rezervirate prenočišča, sem v nižjem cenovnem rangu našla Wellnessland Wholeness Center (kakšno hecno ime!), Tropical Hostel, Alicia Residences, Uncle Tom’s Cabin, v srednjem cenovnem rangu West Gorordo Hotel, S Hotel & Residences, Vacation Hotel Cebu in za razvajanje WellCome Hotel, Radisson Blu Cebu, lahko pa imate celo svoje stanovanje.

Cene se seveda sezonsko spreminjajo, tako da raziščite tudi ostalo ponudbo in seveda preučite, če vam lokacija ustreza.
PS: Če boste slučajno rezervirali preko linka v prispevku (ne nujno teh namestitev), bova tudi midva imela nekaj od tega, vi pa ne boste plačali nič dražje.

Pozor! Cebu je znan po žeparjih, zato zelo zelo previdno pri vseh vožnjah z javnim prevozom. Nama so pred očmi ukradli denarnico, pa še danes ne veva, kako.

1 eur=48 PHP

Živjo=Hello
Hvala=Thank you

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.