Trenutno smo v Chiang Maiu

Azija

Prva pomoč: Kuta (Bali)

Otok dišečih palčk, hinduizma in srfanja, je prav gotovo najbolj priljubljena destinacija v Indoneziji.

Kako priti v Kuto?

Z letalom boste prileteli v Denpasar, ki je od poceni guesthouseov v predelu imenovanem Kuta (ulici Poppies 1 in 2) oddaljen le nekaj kilometrov. Na letališču je skoraj nemogoče dobiti taksi za normalno ceno, ki naj bi bila okoli 50.000 IDR (tam sicer je tabla s tako ceno in lahko poskusite, ampak pri nama ni šlo), zato se boste morali poslužiti kakšne alternative … no, ali pa seči globoko v denarnico. Taksisti namreč za to kratko vožnjo zaračunajo tudi več kot 10 eur! Če lahko, poskusite z aplikacijo Go Jek, Grab ali Uber in si naročite avto (ki ima zelo dobre cene).

Najcenejši taksi z dobrim ugledom je BlueBird, vendar ga je potrebno poklicati v naprej ali pa ga ustavite na kakšni ulici izven letališča. Praviloma vedno peljejo na meter, a vseeno preverite preden se vsedete vanj.

Če pa imate kakšno uro časa in niste preveč utrujeni, se lahko do Kute preprosto sprehodite. Od letališča do ulic Poppies 1 in 2 vodi čisto varen pločnik, pot pa ponudi hiter vpogled v to, kako izgleda najbolj turističen del otoka.

Poglej najin video iz Tajske na Bali:

Kje najti hotel v Kuti?

Kuta nikoli ne spi. Ali pa se zelo lahko zbudi, če jo lepo pozdravite. Sobo lahko najdete ob vsaki uri. Na ulicah Poppies 1 in 2 boste našli guesthouse od 120.000-250.000 IDR za dve osebi, večinoma imajo tudi bazen, kakšni še klimo in vključen zajtrk.

Prvič sva spala v Rita Hotelu, ki je precej utrujen (soba s kopalnico za 120.000 IDR, ključavnica ni delala, pohištvo razpada, za ultra low budget), potem pa sva po eni noči ušla v Ayu Beach Inn, kjer sva imela sobico s klimo za 200.000 IDR.


Druge opcije za prenočitev v Kuti so še:
[one_third]
Budget
Bemo Corner Guesthouse
NB Bali Guesthouse
Kuta Sari house
[/one_third]
[one_third]
Nekaj srednjega
Park Regis Kuta hotel
H Sovereighn hotel
Grand Inna Kuta
[/one_third]
[one_third_last]
Za razvajanje
The Anvaya Beach Resort
Sheraton Bali.
[/one_third_last]

Cene se seveda sezonsko spreminjajo, tako da raziščite tudi ostalo ponudbo 🙂
PS: Če boste slučajno rezervirali preko linka v prispevku, bova tudi midva imela nekaj od tega, vi pa ne boste plačali nič dražje.


Kje jesti v Kuti?

Povsod! Ayu Beach Inn ima zelo poceni restavracijo, ki pa ni vedno odprta. Pivo Bintang je v restavracijah skoraj cenejše kot v trgovini (30.000 IDR, 35.oooIDR). Midva sva šla za dan žena kar v grško Souvlaki 😀

Kako iti naprej?

Na vsakem vogalu boste našli agencije, prav tako vam lahko uredijo prevoz v vašem hotelu. Če vprašate naokoli, lahko dobite najboljšo ceno. Skupen prevoz (minibus) do Ubuda stane okrog 55.000 IDR.

Pa še najin vlog Naokoli po Baliju 🙂

Pozor!! Kuta je zelo turistično območje, tukajšnjii Indonezijci pa zelo sumljivi. Nama se je zgodilo, da so nama v Circle K zamenjali 100.000 IDR za 10.000 IDR in trdili, da sva dala premalo. To se dogaja tudi v ostalih trgovinah. Še ena fora je, da ti ob več izdelkih dodajajo izdelke in seveda ne izdajo računa, ti pa plačaš. Pred nakupom si malo preračunajte cene in bodite pozorni na znesek. Rečite za račun (tudi, če rečejo, da jim je zmanjkalo črnila, vztrajajte). Kolegici pa so v menjalnici zamenjali denar, ga pred njo prešteli, potem pa ga delček vrgli za mizo. Opazila je šele doma in se šla naslednji dan pritožit. Po grožnjah z turistično policijo so denar tudi vrnili. V glavnem, bodite pozorni in vztrajajte pri svojem.

1 EUR = 14.200 IDR

Dobro jutro = slamat pagi
Dober dan = slamat sore
Dober večer = slamat malam
Hvala = terima kasi


 

 

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Čin, Čin Slovenija.

Draga. Veliko pametnejša si, kot si misliš. In to, da imamo govejo juho in da naše...

Bangkok Baby na kvadrat

Dolge letalske vožnje so (sklepam) kot porod. Hitro pozabiš, kako zelo si trpela, dokler...

Kakšnih 100 let nazaj.

"Počutim se, kot Primiceva Julija," je bila moja prva misel, ko so najini, tokrat...

Tu se konča cesta.

Velike nahbrtnike sva znova pustila kar nekje, se vsedla na prvo prevozno sredstvo in...

5 najbolj pogostih nategov na Tajskem.

Na Tajsko se letno nagnete 25 milijonov turistov. Se vam zdi, da si domačini...

Čez mejo v Laos

Če bi kupila tole pečeno podganico na zgornji fotografiji, bi zanjo odštela natanko 1,1...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime