Prva pomoč: Thaton (Tajska)

Thaton je zelo blizu vasic različnih gorskih plemen. na sliki je gostpa iz plemena Akha, blizu pa so tudi plemena z dolgimi vratovi - plemena Karen.

Thaton je majceno mestece, ki je bilo včasih zelo priljubljeno zaradi ‘visa-run‘-ov v Laos, a je ravno zaradi nedavnih birokratskih sprememb podaljševanja vize malce potihnilo. Guesthouseov je dovolj, turistov ni več, ljudje so zelo prijazni. Popolna kombinacija za odklop.

Sem boš prišel iz Chiang Maia ali Chiang Raia. V Chiang Maiu greš na severno avtobusno postajo (načeloma greš lahko peš ali pa ujameš shared taxi za 20 B; postaja je blizu hotela Mercure), kjer ujameš srednje udoben bus oranžne barve za 90 B, ki te v cca. 5 urah pripelje v Thaton. Mestece je tako majhno, da lahko peš pregledaš vso ponudbo prenočišč. Izbira je velika (200 B za sobo z ventilatorjem, 350 B s klimo, 500 B z razgledom na reko).

Za obrok boš odštel 35 B, za kavico 25 B in za dnevni najem skuterja 300 B. Slednje je še kar drago, a brez motorja boš videl bolj malo.

V okolici si lahko pogledaš pravo zbirko templjev, srečuješ menihe, greš na dobro kavico ob cesti ali obiščeš kako izmed gorskih plemen z dolgimi vratovi (vstopnina 250 THB).

1 eur = 36 B

Živjo= Savasdi khaa/khap (ž/m)
Hvala=Kaphun khaa/khap (ž/m)

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.