Trenutno smo v Sloveniji

Azija

Poslikaj, potem pojej! Hipsterski Canggu.

Uh, veliko se je spremenilo po mojem zadnjem obisku Cangguja, skoraj 10 let nazaj. Pravzaprav ogromno! Iz ene majhne ulice s par guesthousi in dvemi restavracijami se je Canggu prelevil v moderno hipstersko središče z fotogenično hrano, kavo iz mašine in pisanimi ličnimi stenskimi umetninami.

Tokrat sem svoj seznam barčkov in restavracij delala po Instagramu in glede na to, da sva bila v Cangguju samo 24 h, je bilo treba kar malo razvrstit vse te kul restavracije.

1. Crate cafe

Betonski, minimalistični Crate cafe je popularen za zajtrk ali brunch in nudi ogromno zdravih (pa tudi malo manj zdravih) zajtrkov. Jajčka na 100 in 1 način pa tudi kaj brezglutenskega se najde. Poleg slanih zajtrkov imajo tudi malo morje sadnih in kosmičastih, pa tudi ta tiste lepe smoothie sklede. Cena je okrog 50.000 IDR (3,2 eur) za fino porcijo zajtrka. Jaz se nisem mogla upret jajčkom z domačo salso in si zato nisem naročila teh lepih skled, aaaaaampak sem potem pač vzela še sadno solato, ki je pač najlepša sadna solata na svetu 😀 Aja, da ne pozabim. Naredijo tudi eno izmed boljših kav na otoku <3 Cena okrog 25.000 IDR.

2. Poke Poke

Moja ljubezen do poke-ta se je začela, ko sem kampirala po Havajih. Poke je v bistvu surova marinirana riba, večinoma tuna. V Poke Poke restavraciji si lahko sestavite svojo poke skledo. Najprej izberete te okus tune (Mic je izbral originalnega z sezamovim oljem, belo in zeleno čebulo, sezamom, jaz pa sem zibrala Aloha verzijo s sezamovim oljem, belo in zeleno čebulko, sezamom in kokosom), dodatke po želji, solato in vrsto riža (bel, rdeč ali pa kar brez). Cena je okoli 65.000 IDR za majhno skledo in 90.ooo IDR za veliko. Okus je enostavno božanski, samo velikost me moti – premajhne so!

3. Fat Chicken

Restavracija, pisana Micu na kožo. Minimalističen dizajn, enostaven meni. Naročiš lahko celega piščanca za 70.000 IDR, pol za 35.000 IDR pa tudi manjši kosi se najdejo (poleg tega tukajšnji piščanci niso tako gigantski kot pri nas). Za prilogo imajo riž ali pečen krompirček z rožmarinom, za sladico pa jabolčni mousse in ostale jedi s francoskim pridihom.

Nimava slik, zato slika plaže v Cangguju 😀

Surferska plaža.

Obiskala sva tudi opevani Betelnut pa moram reči, da je bila kombinacija mehiške solate in cheesecake-a malce zgrešena. Okus solate je bil meh, torta pa je bila tako bogata, da sem jo komaj pojedla.

Zvečer sva želela do slavnega Old Man’s, ki je skoraj na vsaki drugi sliki na Instagramu pa je bilo toliko mladeža, da sva se kar obrnila 😀 Spet sem se spogledovala z Nalu Bowls pa me VEDNO odvrne razmerje cena/velikost čudovite smoothie sklede. Pač ne morem dat 6 eur za eno malo skledo s sadjem. Raje kupim eno tržnico za to.

Canggu je definitivno vreden ogleda, ne samo za srfanje, ampak tudi za razvajanje brbončic. Takoj bi pojedla še enih 24 ur 😉 Če imate kak predlog za restavracije v Cangguju pa kar na plano z njimi!

 

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Trekking v Laosu: Psice in prasice (2. del)

“Ta je vaš?” sva v kvazi govorici gluhonemih vprašala dekle, staro nič več kot...

Zakaj morda ne greva več na Bali …

Povsod je lepo tli. Ja, tli je najbolja beseda. Je, obstaja, diha, misliva nanj,...

Najboljši sushi na planetu Zemlja

Olive, Kanye West, sushi. Obožuješ jih ali pa ne maraš. Pri nama gre takole:...

Košček strupene ribe fugu (Tokyo, Japonska)

Vsako leto jih nekaj umre. A, če ne boste segli po jetrih, ki so...

Najinih 12 dni v Ashramu.

5. dan od dvanajstih v Sivananda Ashramu 24 km severno od Maduraia. Naročim si...

Pok.

"Life begins at the end of your comfort zone ..." Bullshit. Sem precej daleč od...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime