Spet smo doma

Azija

Prva pomoč: Kathmandu (Nepal)

Kathmandu, če ga proučuješ od doma, izgleda veliko bolj zapleten, kot dejansko je. Vse, kar moraš vedeti je, da je tvoj cilj pristati v četrti imenovani Freak street ali pa njeni malce dražji in bolj razviti sosedi Thamel. Poglej mapo tukaj.

Na letališču poskušaj stopiti ven iz zapore, ki taksistom preprečuje vstop ne da bi plačali dodatno vstopnino, in si tako zagotovi malce cenejšo vožnjo. Pripravi se na dobra pogajanja in če ti uspe, boš do četrti Thamel odštel cca. 300 INR, nekaj podobnega pa tudi do Durbar squarea, kjer te taksisti odložijo, če si se odločil za Freak Streat. Taksistom ne dajaj napitnine, četudi bodo to verjetno na koncu eksplicitno zahtevali. Ne menjaj denarja na letališču, ker so tečaji zelo slabi.

Če prideš z avtobusom iz Pokhare, te bo šofer odložil na eni izmed postaj izven mesta. Ker bo vse skupaj izgledalo precej kaotično in boš verjetno obupal nad iskanjem avtobusa, ki bi te zapeljal v mesto (čeprav tudi to se da, stane 20 NPR, a nama ni uspelo), si vzami taksi in se spogajaj za dobro ceno. Računaj na 250 NPR do mesta.

Cena dvoposteljne sobe v teh dveh četrtih se giblje med 400 in 600 NPR, dober obrok pa si lahko privoščiš že za 150 NPR.

Ne plačuj vstopnine za Durbar Square, saj se ji izogneš tako, da vstopiš s strani Freak Streata. Prav tako se lahko vstopnini izogneš proti večeru, ko se kontrola turistov umiri.

1 EUR = 110 NPR

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Papa Vietnam, kumusta Filipini!

Pogrešava morje. No, s kakšno pravico jaz tole govorim tebi, ki te je danes...

Kviz: Katero potovanje je zate?

Te zanima, katero potovanje v Aziji je zate? Reši tale kviz!

Prilagajanje vremenu

Saj ne, da bi bila "iz cukra", ampak vseeno bova vsaj s kančkom očesa...

Prva pomoč: Otok Hatta, Banda (Maluku, Indonezija)

Otok Hatta je eden izmed očarljivih otočkov Banda, ki nudi prvovrstno snorklanje. Tik ob...

Sigiryja in ostalih 6 ur

Vožnja iz Kandyja do te veličastne gore Sigiryja, za katero še danes ne vedo...

5 zanimivih restavracij v Ubudu

Ubud je prava meka za za gurmane, mesnojedce in vegeterijance, vegane in presnojedce. Med...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime