Prva pomoč: Kathmandu (Nepal)

kathmandu je poln mali trgov kot je ta na sliki in če se sprehajaš okoli, se kar zaletavaš vanje.

Kathmandu, če ga proučuješ od doma, izgleda veliko bolj zapleten, kot dejansko je. Vse, kar moraš vedeti je, da je tvoj cilj pristati v četrti imenovani Freak street ali pa njeni malce dražji in bolj razviti sosedi Thamel. Poglej mapo tukaj.

Na letališču poskušaj stopiti ven iz zapore, ki taksistom preprečuje vstop ne da bi plačali dodatno vstopnino, in si tako zagotovi malce cenejšo vožnjo. Pripravi se na dobra pogajanja in če ti uspe, boš do četrti Thamel odštel cca. 300 INR, nekaj podobnega pa tudi do Durbar squarea, kjer te taksisti odložijo, če si se odločil za Freak Streat. Taksistom ne dajaj napitnine, četudi bodo to verjetno na koncu eksplicitno zahtevali. Ne menjaj denarja na letališču, ker so tečaji zelo slabi.

Če prideš z avtobusom iz Pokhare, te bo šofer odložil na eni izmed postaj izven mesta. Ker bo vse skupaj izgledalo precej kaotično in boš verjetno obupal nad iskanjem avtobusa, ki bi te zapeljal v mesto (čeprav tudi to se da, stane 20 NPR, a nama ni uspelo), si vzami taksi in se spogajaj za dobro ceno. Računaj na 250 NPR do mesta.

Cena dvoposteljne sobe v teh dveh četrtih se giblje med 400 in 600 NPR, dober obrok pa si lahko privoščiš že za 150 NPR.

Ne plačuj vstopnine za Durbar Square, saj se ji izogneš tako, da vstopiš s strani Freak Streata. Prav tako se lahko vstopnini izogneš proti večeru, ko se kontrola turistov umiri.

1 EUR = 110 NPR

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.