Spet smo doma

Azija

Prva pomoč: Pokhara (Nepal)

V Pokharo boš prišel bodisi iz smeri Kathmanduja (500 NPR) ali pa iz smeri mesta Sunauli (350 NPR) ob meji z Indijo. V vsakem primeru te čaka 7-8 ur dolga vožnja, po kateri bo tvoje potrpljenje že precej načeto. Ker do zadnjega ne veš, na kakšen bus si se vsedel, se zna zgoditi, da te bo šofer avtobusa ustavil na “obvoznici” in te predal taksistom. Če prispeš z letalom, te bo taksi iz letališča do mesta stal cca. 250 NPR.

Cena taksija od obvoznice do mesta Pokhara je cca. 200 NPR, vendar pa se predhodno dogovori točno do kam te naj pelje. Damside je središče Pokhare, vendar so tudi prenočišča tam dražja (1000 NPR za dvoposteljno sobo), za bolj backpack območje, pa se s taksistom dogovori, da te pelje do konca poti ob jezeru (naj te odloži pri Freedom Café). V tem okolišu najdeš prenočišča za manj kot 500 NPR za dvoposteljno sobo.

Hrana v Pokhari je lahko zelo poceni, lahko pa se nagradiš tudi s kakšnim obilnim in sočnim steakom. Za poceni porcijo momotov boš odštel 120 NPR, za ogromen steak pa 900 NPR. Bodi pozoren, saj pri nekaterih bolj fancy restavracijah poleg osovne cene v meniju plačaš še 10 % davek za državo in 13 % davek za postrežbo.

Pokhara je primerno mesto za enega izmed lepših trekkingov na svetu – okolica Annapurne. Do Annapurna base campa ali Annapurna circuit si še do nedavnega lahko šel brez vodiča, le dovoljenje si moral dobiti.

1 EUR = 110 NPR

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

24 ur v Tokyu.

V pretkelih 18 mesecih sva obiskala precej krajev. Sto, morda še več. In tako...

Pokopališče v Trunyanu

Britof? Pač, britof? Še en izmed mnogih, okoli katerih se 1. novembra nabere kopica...

5 stvari, ki jih lahko pustiš doma

"Pa kako lahko imava tooook prtljage?" težim vsakokrat, ko se premikava iz točke H na...

Ella. In ura je 5 zjutraj.

Ura je 5:10. Zbudil sem se na najmanjši postelji. Ever. Dolga je natanko 180...

Resnična zgodba: Školjke za Kenijca

Nedelja ja. Poletje. Ti, tvoj oče, mami, sestra, babica #1 in babica #2, stric...

Prva pomoč: Male (Maldivi)

Male je glavno mesto Maldivov in 'centrala' za vse domačine. Samo tukaj boste lahko...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime