Prva pomoč: Vientiane (Laos)

Vientiane je glavno mesto Laosa z močnim francoskim pridihom. Čiste, urejene ulice z majhnimi kavarnicami in malo prometa. Vientiane je baje najbolj tiha azijska prestolnica.

Midva sva sem prišla iz smeri Vang Vienga, kjer je bila avtobusna karta v agenciji cenejša (45.000 LAK/osebo + pick up pred hotelom) kot na avtobusni postaji (50.000 LAK). Imela sva VIP bus, ki je trajal 3 ure in naju je odložil kar v centru mesta. Sklepam, da bi bil prevoz iz avtobusne postaje do hotela spet 10.000/osebo, vendar ta avtobusna postaja v centru ni daleč od hotelov.

Iz letališča imajo tuk tuki fiksno ceno 56.000 LAK, kar je precej drago, zato si ga je boljše deliti, iz centra do letališča pa ga dobite za 30.000 LAK.

Za najcenejši hotel se je izkazal bangladeški Dhaka, ki se je dal zbarantati na 60.000 LAK/sobo za dva, skupna kopalnica. Na tej ulici se da najeti kolesa (10.000 LAK) in s kolesom raziskati mesto.

V okolici biste našli veliko pekarn in restavracij iz vseh možnih držav. Mixoy Cafe v bližini ima dober zajtrk (jajčke in štručka + kava) za 15.000 LAK, Dhaka pa nudi odlično indijsko hrano. Seveda najdete v okolici tudi juho z hudlci, sendviče in sokove.

Midva si Vientiana nisva utegnila dobro pogledati. Baje nudi kar nekaj templjev, muzejev in marketov.

1 eur = 9000 LAK

Hvala = Kapčaj
Dober dan = Sabadi

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.