Trenutno smo v Sloveniji

Azija

Prva pomoč: Vientiane (Laos)

Vientiane je glavno mesto Laosa z močnim francoskim pridihom. Čiste, urejene ulice z majhnimi kavarnicami in malo prometa. Vientiane je baje najbolj tiha azijska prestolnica.

Midva sva sem prišla iz smeri Vang Vienga, kjer je bila avtobusna karta v agenciji cenejša (45.000 LAK/osebo + pick up pred hotelom) kot na avtobusni postaji (50.000 LAK). Imela sva VIP bus, ki je trajal 3 ure in naju je odložil kar v centru mesta. Sklepam, da bi bil prevoz iz avtobusne postaje do hotela spet 10.000/osebo, vendar ta avtobusna postaja v centru ni daleč od hotelov.

Iz letališča imajo tuk tuki fiksno ceno 56.000 LAK, kar je precej drago, zato si ga je boljše deliti, iz centra do letališča pa ga dobite za 30.000 LAK.

Za najcenejši hotel se je izkazal bangladeški Dhaka, ki se je dal zbarantati na 60.000 LAK/sobo za dva, skupna kopalnica. Na tej ulici se da najeti kolesa (10.000 LAK) in s kolesom raziskati mesto.

V okolici biste našli veliko pekarn in restavracij iz vseh možnih držav. Mixoy Cafe v bližini ima dober zajtrk (jajčke in štručka + kava) za 15.000 LAK, Dhaka pa nudi odlično indijsko hrano. Seveda najdete v okolici tudi juho z hudlci, sendviče in sokove.

Midva si Vientiana nisva utegnila dobro pogledati. Baje nudi kar nekaj templjev, muzejev in marketov.

1 eur = 9000 LAK

Hvala = Kapčaj
Dober dan = Sabadi

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

V zen templju. Drugič.

“Konichiwa,” sva ga pozdravila, on je zamrmral nekaj nazaj. Že čez trenutek nama je...

Prva pomoč: Gili Air (Indonezija)

Gili Air je eden izmed treh otočkov blizu Lomboka. Gili Air ima več izbire...

Zdravila.

Na potovanju, še posebej tako dolgem, je zdravje še kako pomembno. Pred odhodom sva...

Pšenica, ptički in krater

Ne duha ne sluha o sushiju. Japonska nama na velikem pladnju ponuja vse, samo...

Annapurna Base Camp (1. del)

Greva? Greva! In sva šla proti baznemu kampu pod Annapurno.

Kako varna je Indonezija?

V nedavni anketi vas je 11 % trdilo, da zaradi groženj terorističnih napadov potujete...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime