Spet smo doma

Azija

Prva pomoč: Mai Chau (Vietnam)

Mai Chau je idilično mestece s čudovitimi zelenimi riževimi polji, obdano z etničnimi vasicami, ki jih lahko raziskuješ na lastno pest. Je odlična izbira za večdnevni oddih od vrveža večjih mest.

Ponavadi se turisti v Mai Chau odpravijo iz Hanoia s potovalnimi agencijami, vendar je veliko cenejši način, da se iz starega mestnega jedra (Old square) vsedete na bus št. 34 (cena: 7000 VND), ki ga uloviš na ulici Tran Phu ter se odpeljete do My Dinh avtobusne postaje ter tam kupite karto za Mai Chau (cena: 70.000 VND, vožnja traja okoli 4 ure).

Na avtobusni postaji v Mai Chau vas bodo takoj zagrabile gospe, ki imajo “homestay” za 50.000 VND/osebo. Večina homestayev je v 2 km oddaljeni vasici Ban Lac in če želite sami izbrati homestay (npr Hao’s Family homestay, 50.000 VND/osebo), se lahko za 20.000 VND zapeljete do te vasi z motoristom (ali pa se kar sprehodite).

Ker je do mesta Mai Chau malce dlje (tudi izbira je slabša), je najbolje jesti kar v homestayu, saj večina  lastnic odlično kuha. Če imate srečo pa dobite še kakšen “šluk” domačega riževega žganja za boljši tek.

V homestayu vam bodo ponujali različne trekinge po okoliških vasicah  (200.000d – 500.000 VND/osebo, kar je še zmeraj zelo ugodna cena glede 65$ po osebi, ki jo ponujajo v Hanoiu za samo 2 dni). Brez problema pa si sami najamete scooter (150.000-200.000 VND), vtipkate v google maps vasico Pa Co ter se po hriboviti cesti odpeljete tja.

Tukaj je najlepše lenariti, se sprehajati med riževimi polji in piti sveže domače pivo (7000 VND) z domačini. Ban Lac obiščite takrat, ko so riževa polja zelena, ker je vasica takrat najbolj čarobna.

1 eur = 9000 LAK

Dober dan = sabadi
Hvala = kapčaj

(Mitja in Gloria, hvala za prvo pomoč!)
 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek
katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

V iskanju smrdljivega duriana.

Durian. Najbolj smrdljivo sadje na svetu. Sadje, ki je prepovedano v nekaterih hotelih in...

Zaščiteno: “Dovolj je bilo ubijanja!”

V Axsaievem telefonu je zahreščalo, slišal se je nekajkrat “hello” in zveza je bila...

Čisto nič v Port Bartonu (Palawan, Filipini)

Nekje na Filipinih obstaja vasica, do katere se čez drn in strn z majavim...

Pšenica, ptički in krater

Ne duha ne sluha o sushiju. Japonska nama na velikem pladnju ponuja vse, samo...

Nazaj v mezolitik

Notranjost Floresa je drugačna. Ni klasična popotniška destinacija in zato te mesta, ki jih...

Kratek vodnik po Banda Islands

Res iz srca privoščiva vsakomur vsaj nekaj dni na tem otočju. Naj ne bodo...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime