Trenutno smo doma

Azija

Prva pomoč: Mai Chau (Vietnam)

Mai Chau je idilično mestece s čudovitimi zelenimi riževimi polji, obdano z etničnimi vasicami, ki jih lahko raziskuješ na lastno pest. Je odlična izbira za večdnevni oddih od vrveža večjih mest.

Ponavadi se turisti v Mai Chau odpravijo iz Hanoia s potovalnimi agencijami, vendar je veliko cenejši način, da se iz starega mestnega jedra (Old square) vsedete na bus št. 34 (cena: 7000 VND), ki ga uloviš na ulici Tran Phu ter se odpeljete do My Dinh avtobusne postaje ter tam kupite karto za Mai Chau (cena: 70.000 VND, vožnja traja okoli 4 ure).

Na avtobusni postaji v Mai Chau vas bodo takoj zagrabile gospe, ki imajo “homestay” za 50.000 VND/osebo. Večina homestayev je v 2 km oddaljeni vasici Ban Lac in če želite sami izbrati homestay (npr Hao’s Family homestay, 50.000 VND/osebo), se lahko za 20.000 VND zapeljete do te vasi z motoristom (ali pa se kar sprehodite).

Ker je do mesta Mai Chau malce dlje (tudi izbira je slabša), je najbolje jesti kar v homestayu, saj večina  lastnic odlično kuha. Če imate srečo pa dobite še kakšen “šluk” domačega riževega žganja za boljši tek.

V homestayu vam bodo ponujali različne trekinge po okoliških vasicah  (200.000d – 500.000 VND/osebo, kar je še zmeraj zelo ugodna cena glede 65$ po osebi, ki jo ponujajo v Hanoiu za samo 2 dni). Brez problema pa si sami najamete scooter (150.000-200.000 VND), vtipkate v google maps vasico Pa Co ter se po hriboviti cesti odpeljete tja.

Tukaj je najlepše lenariti, se sprehajati med riževimi polji in piti sveže domače pivo (7000 VND) z domačini. Ban Lac obiščite takrat, ko so riževa polja zelena, ker je vasica takrat najbolj čarobna.

1 eur = 9000 LAK

Dober dan = sabadi
Hvala = kapčaj

(Mitja in Gloria, hvala za prvo pomoč!)
 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Kmalu nova e-knjiga: 30 azijskih idej za tvoj bucket...

Toliko divjih, norih, izjemnih stvari si želiš doživeti, kajne? A kako, ko pa so vse...

Rajasthan aka “Nekje ob Pakistanu”

... tako mi je od nekdaj zvenela tale indijska država Rajasthan. Tam nekje ob...

Prva pomoč: Iz Tajske v Laos po kopnem

Najbolj pogosta pot iz Tajske v Laos je preko mesta Chiang Khong. Iz Chiang...

Prva pomoč: Patan – Lalitpur (Nepal)

Ime enega izmed večjih mest v Nepalu - Patan - izhaja iz sanskrit besede...

Snežne opice poleti.

Trenutno sva v mestecu Yudanaka, vzhodno od Nagana, malce višje od Tokya. Mestece je...

Življenje v Chiang Maiu

Pred mesecem ali dvema (realno tremi), sva objavila prispevek "5 azijskih mest, v katerih...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime