Trenutno smo v Sloveniji

Azija

Viza za Filipine.

Filipini, luškana otoška državica, kjer še babice govorijo ameriško, so raj tako za aktivne popotnike kot tudi za ljubitelje lepih plaž. Otočkov na Filipinih kar ne zmanjka, cene so ugodne, želve pa čakajo samo na vas 🙂 Še preden si pogledamo, kako je s filipinsko vizo, si lahko pogledate tale predlog potovanja na Filipinske rajske otočke, eno klasično ruto na otoka Palawan in Bohol (čokoladne gričke) ali pa mogoče odštekan trip na Filipine in Vietnam.

Preden kupite karto si poglejte tudi, kdaj je najbolj idealen čas za iti na Filipine oziroma kakšno je vreme po mesecih.

Ali rabim vizo za Filipine?

Podobno kot pri Indoneziji in Tajski, tudi za obisk Filipinov do 30 dni ne rabimo vize. Jeeeeeeej 🙂 To pomeni, da vam za vizo ni potrebno storiti nič, le kot povsod, izpolnite imigracijski listek na letalu in se nasmehnite tetki za okencem.

Na kaj moram biti vseeno pozoren

 • veljavnost potnega lista mora biti 6 mesecev
 • predložiti morate (vsaj na videz) veljavno letalsko karto, ki dokazuje, da boste po enem mesecu tudi zapustili državo (nihče noče, da bi preganjali filipinske mladenke še naslednjih 7 let)
 • predhodno si vsaj poglejte ime nekega hotela in ulice, ker ga morate navadno zapisati na vstopni listek
 • to ‘ne-vizo’ lahko podaljšamo v vizo za dodatnih 30 dni (ki jo lahko potem podaljšamo še za 1, 2 in 6 mesecev). Cena 30 dnevnega podaljšanja je 3000 PHP (57 eur). Poskrbite, da greste na urad vsaj 1 teden preden vam poteče viza.

Viza za Filipine – obisk je daljši od 30 dni (do 59 dni)

Če si želite na Filipinih ostati dlje kot 30 dni, imate kar precej možnosti.

 • Lahko uporabite prvo opcijo in potem na lokalnem Immigration Office-u podaljšujete vizo (kar zna biti kar drago). Ta opcija pride v poštev, če v Filipine ne vstopate iz Slovenije (daljšo vizo si lahko uredite na predstavništvu Filipinov v katerem od večjih mest) ali pa če ste zelo spontani.
 • Vizo za 2 meseca si lahko uredite direktno na letališču in tam tudi plačate (vsaj tako je bilo, ko sva bila midva na Filipinih konec leta 2015)
 • Če greste na Filipine iz Slovenije, pa si lahko tukaj enostavno uredite vizo na Generalnem konzulatu Republike Filipini v Ljubljani. Pošljete mail g. konzulu na srecko.debelak(at)atkearney.com ali pa pokličete in se dogovorite za sestanek. Vizo lahko dobite za 4, 6 ali 12 mesecev in taka viza vam omogoča neprekinjeno bivanje v državi do 60 dni, potem pa morate zapustiti državo vsaj za en dan ali pa si ponovno urediti vizo na Immigration Office-u (za nadaljnih 59 dni).

Kaj rabim za pridobitev filipinske vize?

 • Potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev oz dlje, če greste na Filipine za dlje časa
 • Fotografijo velikosti 4 x 6 cm (ali 3,5 x 4,5 cm)
 • Povratno letalsko karto, da boste res zapustili državo
 • Cena vize za 4/6/12 mesecev je tako 27/54/81 eur
 • Vizo začnite urejati vsaj 2 tedna prej v Sloveniji

Na kaj moram biti vseeno pozoren

 • da si ne najdete premlade Filipinke, ker vas bodo prijatelji v Sloveniji gledali čudno
 • slišala sva, da so morali ljudje dejansko kupiti letalsko karto za domov, če je niso imeli (tako da si pravo ali fejk karto uredite pred odhodom)
 • Na Filipinih si podaljšanje vize začnite urejati nekaj dni do 1 teden prej (imejte sabo knjgo ali sudoku, ker ponavadi traja kar nekaj časa), na lokalnem Immigration Office-u

 

 

 

Prejšnji prispevekViza za Myanmar (Burmo).
Naslednji prispevekPunce po svoje: Insta vikend.
katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Kakšno kavo pa ti najraje piješ?

Eno od stvari, ki jo bova sigurno pogrešala na potovanju (poleg puhastega Mochija) je...

Iz Kalkute v Varanasi

Kalkuta je bila do naju prijazna. Prvič sva si privoščila sobo s klimo, v...

Od “Murder capital of the world” do doma

Nekje, enkrat v zadnjih dneh, ki smo jih prezivljali ob kokosih, valovih in dominah...

Prve solzice, prva prava dolga voznja, prvi jastog …

22:00 Sva v Delhouse. Na nadmorski visini 1200 m. Odpravljava se na Adam's Peak....

Prva pomoč: Bajawa, Flores (Indonezija)

Bajawa je prijetno mestece z malo turisti, okoli katerega je nekaj tradicionalnih vasic in...

Beljakovinska bomba s šamanom (Siberut, Indonezija)

Tole se sliši skoraj tako ogabno, kot je v resnici. :) Trik je v...

Utrinki

Komentarji

 1. Jaz sem slišala, da je Filipine res vredno obiskati in da so v primerjavi z drugimi državami v Aziji najlepši. Je to res? Kam se je vredno podati?

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime