Trenutno smo v Chiang Maiu

Slovenija

Čez cesto: Goričko in do Lendave.

Vsi na morje, midva pa v Prekmurje. Prazna cesta, ne preveč vroče, dobra muska in prijetna družba. Midva in vse več štorkelj. Letos se bova malce izogibala hrvaške obale. Menda je gužva za znoret in cene za popizdit. Pa sva šla na drugo stran. Z najinim Minijem in na povabilo super luštnega hotela Livada Prestige v Moravskih toplicah. “A ti si že bil kdaj tukaj?” pravi Katka. “Enkrat dooolgo nazaj,” odgovorim. “S staro mamo.”

Izlet-Goricko-Prekmurje-2

Priznava, da nama je bližje Soča in njeni konci. Pa okolica Bohinja. Pa morda Slovenska Istra. In ravno zaradi tega so bila najina pričakovanja, iskreno, precej nizka. Obožujeva prekmursko gibanico, to je res. In kakšno vino iz tistih koncev se pogosto znajde v najinih želodčkih … to pa je več ali manj to. In sva raziskovala.

Tole je najin predlog dvodnevnega izleta v te neupravičeno in prepogosto spregledane konce naše kokoške.

Načrt poti:

 1. Prihod v Moravske toplice in sprostitev v termalnem bazenu. Midva sva imela priložnost stanovat v Livada Prestige hotelu. Večerja, še zadnji skok v terme ali pa pijača v enem izmed lokalnih barov. Hej, petek je no!
 2. Po odličnem samopostrežnem zajtrku (poskusite zanimiv prekmurski zajtrk: zaseka, pogača in izobilje čebule z bučnim oljem) pojdite do Bukovniškega jezera in se zadržite na eni izmed energijskih točk. Baje se tukaj energije uravnovesijo.Izlet-Goricko-Prekmurje-7
 3. Razgled na čudovite lendavske vinograde iz razglednega stolpa Vinarium.
 4. Vožnja preko pokrajine v Porabje. Opazujte, če se okolje kaj spreminja. Na poti iz Madžarske v Slovenijo se lahko ustavite tudi na kmetiji Mali Raj, kjer domujejo alpake.
 5. Najbrž boste do sedaj že lačni, zato se le okrepčajte s kakšno od dobrot v restavraciji K Rotundi. Midva sva imela srečo, ker je bil dan lisičk in Stankotovih malin. A kdo je Stanko? Pojma nimava 🙂
 6. Ogled majhne okrogle cerkvice Rotunda. Ključ dobite pri sosedih, lahko pa tudi samo pokukate notri. Če je lepo vreme, se zna zgoditi, da boste naleteli na poroko, zato ne pozabite na darilo 😛
 7. Dovolj za danes, Terme 3000 čakajo. Pa odstranite si nakit, preden se namočite v črni termalni vrelec (smrdljivko!). Moji prstani so za kak dan postali črni.
 8. Po zajtrku se odpeljite v Malo Polano in si oglejte pravljični Copekov mlin. Vzemite s seboj repelent, ker so komarji tam še posebno radoživi.
 9. Čisto blizu Copekovega mlina je oživljena stara kmetija Pomelaj, kjer se lahko udeležite hitrostnega ličkanja koruze na star način ali pa se udeležite delavnice izdelovanja cekrov iz koruznih olupov (potrebna predhodna najava), ki je primerna tudi za otroke. Lahko se dogovorite tudi za hladni ali topli obrok, saj Pomelaj sodeluje z lokalnimi kmeti. Sicer pa pri njih izdelujejo tudi marmelade, pecivo in ostale dobrote. Midva sva si privoščila naravno vegeto in bučno olje ter poskusila vseee njihove marmelade. Njam!
 10. Odpeljite se v sosednjo Veliko Polano, ki je eno izmed lepše urejenih mestec, kar sva jih videla v zadnjem času. Simbol mesta je štorklja, zato le poglejte gor, ker boste poleg rdečih pelargonijna uličnih svetilkah videli veliko velikih gnezd. Sprehodite se čez središče in obiščite tudi domačijo Miška Kranjca.
 11. Zapeljite se v Mursko Soboto in obiščite Mlin na Muri in Otok ljubezni (lahko pa obiščete tudi kakšen pravi mlin in kupite domačo moko).
 12. Za večerjo se ustavite v restavraciji Rajh, ki velja za eno izmed boljši v tem okolišu.

Več trenutnih utrinkov + še kakšno nagradno igro lahko vidite na tej strani: Nasvet za dobro se imet.

SHR-Povsod-je-lepo-750x150px_Poletne-počitnice_jun2016_aj

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Z Zoe po Sloveniji.

Pretekli vikend sva si končno vzela čas samo zase. Moram priznati, da sta bila...

Indija skozi moje oci. Cetrtic.

 Se nekaj drobcev moje wanna-be fotografske zilice. Ujamem trenutek in ga delim. Vsebina, ne...

Najin plan do … do konca potovanja.

Si (bodoča) mlada mamica. Rok si imela pred petimi dnevi. Ogromna si. Bolijo te...

Adam’s Peak. Drugič.

"Can we just take a look?" "No." "Excuse me?" "No buying, no looking." Tako je to, če si...

Meja Indija-Pakistan

"Wagah border, Wagah border, Wagah border," so naju v svoje prepaid prepolne rikše vabili mladi fantje. No,...

Hedonism to the max

Pa sva tu. Na obali. Prvi teden sva se namenoma dala na preizkusnjo, zadnji...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime