Spet smo doma

Main

Midva sva v zraku …

Medtem ko to pišem, pijem deci domačega rdečega vinčka s Krasa. Medtem ko ti to bereš, pa sva s Katko že visoko nekje nad Arabskim polotokom in počasi frčoplaniva proti Muscatu, glavnemu mestu Omana. Na to potovanje sva se pripravljala rahlo več, kot na ostala. Zakaj? Ker greva na področje, kjer sva še oba povsem zelena.

Ampak začnimo na začetku. Najina Toyota Yaris je na smrtni postelji in trenutno počiva na pokopališču pri mehaniku. In ker sva tako že od novembra prejšnjega leta brez avtomobila, so se nama pocedile sline že ob prvi omembi tega, da lahko za cel vikend na izlet odpeljeva novega Citroëna C3 Aircross. Luškana mala simpatična zverina. Zverinica, ki naju je ujčkala cel vikend, medtem ko sva midva načrtovala najin Oman.

Prva pomembna ugotovitev

V oman greva z velikimi nahrbtniki. Jaz 70 litrov, Katka 50 litrov. Razlog je v tem, da sva več ali manj vso opremo za kampiranje (ja, v Omanu bova 14 dni divje divje kampirala) kupila v Sloveniji. Šotor, dve dobri spalki in samonapihljive blazine sva kupila v Kibubi, ostalo kložngo sva nabrala v Decathlonu.

Druga pomembna ugotovitev

Če imaš avto, ki ga lahko zapelješ po blatnih cestah, se kar na enkrat odpre cel nov svet. S temle novim Citroënom sva ga bredla po Krasu, Slovenski Istri, sončni Primorski in blatnem Kozjanskem, za Oman pa se ravno odločava, kakšen avto bova najela za gor-pa-dol po puščavskih sipinah.

S Katko nabolje funcionirava ob dobri hrani in dobri pijači. Fact. Prvi dan ko sva prespala v Piranu (Tjaša in Miha, še enkrat tisočkrat hvala za vajino noro luškano stanovanje na rtu v Piranu), sva seveda podlegla čarom pečenih ribic in rdečega vinčka ter debatirala o Omanu. Najina najboljša potovanja imajo vselej nekaj skupnega – to, da jih zavijeva v neko daljše in intenzivnejše doživetje. Nepal brez trekinga bi lahko bil dolgočasen. Indonezija brez potapljanja morda tudi. Indija brez obiska v ahsramu ali Japonska brez meditiranja v zen templju. In tako sva tudi Oman zavila v nekaj novega. 14-dnevno kampiranje.

Moje top 3 skrbi:

  • A bova imela dovolj za jest?
  • Kje bom kakal?
  • A se šotor dovolj zrači?

Katkine top 3 skrbi:

  • Kje bom kakala?
  • A naju bo zeblo?
  • A se bo Mic hotel z mano dat v spalko?

Tretja pomembna ugotovitev

Če bi rad doživel nekaj novih dogodivščin, lahko tudi ti zapelješ novega Citroëna C3 Aircross na testno vožnjo. Kako? Enostavno skočiš na www.vseplati.si in rezerviraš svoj termin. Ker ima 520-litrski prtljažnik lahko van spraviš 520 litrov vode ali pa kaj bolj uporabnega in greš kampirat. Raje ne po najinih navodilih. 🙂

Najdlje brez tuša (oz. kakršenga koli umivanja s tekočo vodo) sva na potovanju zdržala največ 9 dni na najinem trekkingu do Annapurna Base Campa. Prvih nekaj dni še gre, vlažilni robčki delajo čudeže. Ampak ko se enkrat temperature ponoči spustijo pod razumno mejo 5 cm (if you know what I’m sayin’), tudi vlažilni robčki odpadejo. No, s to mislijo sva si za uvod v 14-dnevno netuširanje v Omanu privoščila še enodnevno razvajanje v Podčetrtku, ki ga je sicer Katka ob zvokih jacuzzijev vsaj polovico prespala.

Četrta pomembna ugotovitev

Pot iz Pirana v Fieso je peš veliko daljša, kot pravijo domačini.

Peta pomembna ugotovitev

S Citroënom C3 Aircross sva z enim tankom brez težav naredila zavidljivih 590 kilometrov. In kolikor poznava vedno hiperaktivno Tjašo Deu, verjameva, da jo bo najina nominacija za #AircrossIZZIV peljala vsaj še kakšen kilometer dlje in dva višje. Aja, Tjaša, če kje v avtu najdeš na pol pojeden Snickers, ga lahko dokončaš! 🙂

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Pristna dogodivščina – trije lokalni frizerji v Aziji!

Še 36 ur imava do odhoda in kot vsak rok, tudi tale s seboj...

Koh Tao počasi dobiva obliko.

So mogočne palme in vijolično-oranžni sončni zahodi. Je biserno bel pesek in turkizno morje....

Nagasaki, 11:02

31. 5. 2015 (21:10) - V Bangkoku čakava na avtobus številka 59 31. 5. 2015 (21:50) - Obupava...

Nerakotvorne skrbi.

Kako jim uspe? Kako? Poznajo taprave ljudi? Imajo samo še eno ledvico? V velikih...

10 babičinih nasvetov za potovanje

Babice so zlate. Delajo najboljše tople sendviče, najboljši kamiličin čaj in z njimi še...

OK, zdaj sva se pa zataknila.

A veš tisto, ko srečaš nekoga in naredi tako slab prvi vtis, da ti...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime