Spet smo doma

Afrika

Zanzibar. Prenočišča od 6 do 600 dolarjev.

Zanzibar je širok 40 in dolg 80 kilometrov. Od severa do juga teče nova, lepa, urejena in negovvana cesta. Plačali Američani. In ko se boste peljali po njej s taksijem ali lokalnimi dala-dalami, vas bo vsakih nekaj sto metrov pričakal znak s puščico in vas usmerjal v enega izmed nešteto privatnih resortov ob plaži. Ta “ima najboljši razgled”. V tega “hodi Bill Gates”. Tale ima “najboljšo lokalno hrano”.

To je ena plat Zanzibarja. Druga, verjamem da vsem nam bolj dostopna, pa so popotniška prenočišča. Malce bolj umazani hoteli, z malce slabšim sončnim zahodom, tja hodi “Janez Kranjski” in hrana je … ali pa je ni.

Midva sva imela srečo preizkusiti vse. Vsak pa se naj odloči sam! 🙂

p.s. Cene so za dve osebi na noč

1. Zapuščeni guesthouse v mestu Bububu – 6 $ na noč

Sva prišla tja. Nikogar. Le dva razmontirana avtomobila in preraščene hiške. Pa se je pojavil gospod in naju prijazno odslovil: “Ne, ne obratujemo. Samo za lokalce.” Pa sva mu dopovedala, da midva seveda sva lokalca. Si je vzel dve uri, da je no hiško spravil “v red” in naju povabil naprej. Plesen s posteljo, kopalnica seveda brez vrat, komarjev na kile. Ampak za eno noč bo, sva rekla. In je res bilo. Najcenejše prenočišče na Zanzibarju.

zanzibar-zanziresort_bububu-101-1024x683

2. Hotel Malindi v glavnem mestu Stone Town – 20 $

Najina prva in zadnja postaja na otoku. Prenočišče, ki sva ga zaradi res ugodne cene rezervirala prek Agode – Malindi Guesthouse. Ja, morda glavno mesto Stone Town res ni eno tistih, kjer bi z nahrbtnikom naokoli iskal najcenejše prenočišče. Se bi dalo, ampak tole je bilo res ugodno. Prijetne sobe, 8 min do starega dela mesta, bližina pristanišča, kjer te vsako jutro zbudijo ribiči. Pa še zajtrk je vključen v ceno!

3. Hotel Pataya na otoku Pemba (Chake Chake) – 7 $

Čeprav interneti govorijo, da je na otoku Pemba vse drago, in morda na prvi pogled res izgleda tako, sva v glavnem mestu Chake-Chake našla tale preprost a več kot dovolj dober hotel. Sicer sva morala mrežo za komarje kupiti sama in WC ni imel vrat, ampak konju za 7 $ se pač ne gleda v zobe. Če boste hodili tod naokoli, je tole prav gotovo edina cenovno ugodna izbira. Na Agodi tega hotela ni, zato je fino povprašati domačine, ko pridete tja.

IMG_0282

 

4. Hotel Bomani na otoku Pemba (Wete) – 20 $

20 $ je klasična cena za dvoposteljno sobo v normalnem lokalnem hotelu. In po napornem tavanju sem in tja po mestecu Wete, sva našla zelo lokalen hotel in lastnika, kljub temu, da nisva bila lokalna uradnika, uspela prepričati, da nama odstopi sobo. Sprva zadržan gospod, je kmalu raztegnil ustnice v nasmeh in pokazal sobo številka 6. Bilo je tako lepo, da sva ostala 5 dni. Če želite nekaj vseeno rezervirati, je na Agodi na voljo (ne tako drag in veliko bolj urejen) Sharook Riviera Grand Lodge.

5. Hotel Jumbo Brothers na severu (Nungwi) – 25 $

Sever otoka Unguja (oz. tistega, čemur mi pravimo Zanzibar) je najbolj dinamičen del. Veliko lokalov, restavracij, dogajanja na morju, tudi kakšen nočni lokal se najde. Sončni zahod je noro lep, hrana poceni, prenočišča pa … tole, ki sva ga našla, je bilo daaaaleč najcenejše in še zajtrk je vklkjučen v ceno. Vsi ostali so se zvrstili od 50 $ dalje. Zajtrk vključen. Najcenejši na spletu je Lighthouse Guesthouse, zelo dobro ocenjen pa je Mfumbwi Lodge (a lahko kupim kak samoglasnik?:D)

zanzibar-nungwi-hotel-1

6. Ufukwe bungalows v mestu Paje – 20 $

Je kaj lepšega, kot bungalov na beli plaži z razgledom na turkizno morje? Je! Plavanje v ogromnem bazenu napoljenem z M&M bonboni, ampak to je čisto drug film. 🙂 V najbolj simpatični vasici Paje sva preživela nekaj dni in živela v tehle bungalovih. Ob plaži. Sicer so pogled z razglednice kazili kajtarji, ampak naj jim bo. Hišice so seveda lesene, postelje dovolj dobre, žužkov samo za odtenek. Priporočava! Poceni opcija je Villa Paje Lounge, za več denarja je na voljo Ndame Beach Lodge, (ki je bil tudi nagrajen, kot enem izmed najboljših).

7. Kilima Kidogo resort (Jambiani) – od 240 $ dalje

No, pa smo pri tadražjih hotelih. Na povabilo prijazne lastnice Dine, sva tukaj preživela dve noči. Prijetno zavetje visokih palm in pogled na neskončno dolgo belo plažo vasice Jambiani. Sprva sva se počutila malce ujeto “med štirimi stenami” resorta, a po spoznavnem popoldnevu z domačini, sva resort imela le še bazo, kamor sva se vračala po seansah raziskovanja okolice. Vredno? Kakor za koga. 🙂 Tina House je trenutno najbolj ugoden v Jambianiju, najina znanka pa je zelo uživala v Jambiani Villas.

8. Michamwi Sunset Bay resort – od 350 $ dalje

To je eden tistih, ki trdi, da imajo najlepši sončni zahod. Morda imajo prav. Michamwi Sunset Bay Resort je nedvomno več kot na nivoju, imajo svojo neskočno dolgo belo plažo, super bar tik ob morju, prijazno osebje in res, res čiste sobe. Midva sva se kar malce prestrašila. 🙂 Znani so po svojih ponudba za mladoporočence, tako da, če koga mika, akcija! Mnyasa Bungalows so ena izmed ugodnih opcij v Michamwiju.

9. Zanzi Resort – 650 $ za privatno vilo

“Veš, na tole bi se pa vseeno lahko navadil,” je bila moja izjava, ko so sva ležala v najinem privatnem bazenčku, ob privatni vili, v vrtni hišici pa so nama pravkrar pripravljali pogrinjek za večerjo. Sva se počutila kar malce krivo, ko so tako skakali okoli naju, ampak človek se mora kdaj pustit razvajat. A ne? Al’ kako? 🙂 Če si boste kdaj privoščili, potem si privoščite kaj takšnega.

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Going Šri.

29. januarja odputujeva na Šri Lanko. Zakaj tja? Na to ni enega samega odgovora....

Plan D

OK, ne bo šlo. Pravzaprav sem se odločil, da ne bom samega sebe zajebaval...

Predlog potovanja: 10 dni v Omanu!

Na potovanje v Oman sva odšla brez večjih pričakovanj, v zameno pa sva dobila...

O sežiganju trupel ob reki Ganges

Veliko je slišati o Varanasiju. Popotniki govorijo o norišnici na ulicah, travi in sežiganju...

TOP 12 mobilnih aplikacij za popotnike.

Pametni telefoni in tablice so nama velikokrat olajšali potovanje zato sva naredila seznam dvanajstih...

Qatar Airways – 6. april!

Če me položi bolezen, zadane ljubezen ali preskočim celo serijo misli, ker si ne...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime