Joga na poti.

Že dolgo časa se nismo pogovarjali o jogi, ki je bila tako pomemben del najinega življenja na poti. Ne vedno, ampak intenzivno ob določenih trenutkih. Potovanje kot nekakšen fast forward življenja doma. Izgube toliko bolj bolijo, užitek je slajši in interesi se menjavajo kot spodnje hlače. Torej na 3 dni 😛

Joga je v Sloveniji spet postala del mojega vsakdana, Micevega malo manj. Umirjam misli, globoko diham, razvijam se z mojo učiteljico Bojano. Kaj pa se da glede joge narediti na poti, med potovanjem? Najbrž več, kot si mislite.

  • Ashram: Izraz izhaja iz Indije in tradicionalno pomeni samostan. Danes se pod tem terminom skriva ustanova za učenje joge, meditacije in nekakšen odmik od navadnega sveta. V ashram se navadno splača iti vsaj za 14 dni, ker res doživiš vzpone, padce in globino s posebno prehrano in točnim urnikom, vadbo joge in najtežje – učenje meditacije. Midva sva obiskala Sivananda ashram v Indiji.
  • Tečaj/ura joge: V nekaterih državah je joga zelo popularna, zato se je boste lahko udeležili po urah. Nekje so jo “uvozili” Američani, zato je recimo to zelo popularno na Baliju (Ubud), v določenih mestih v Indiji (seveda je joga tu prisotna povsod, ampak velikokrat le za lokalce) kot je Rishikesh, nekaj bolj znanih tečajev pa je tudi v Chiang Maiu. Midva sva se vadbe joge z veseljem udeleževala v Port Bartonu, ki ima tudi enega od odmaknjenih centrov za opravljanje tečaja za učitelja joge. V Rishikeshu pa sva zelo spontano zavila na uro Osho joge, kjer je sivolasi gospod najprej hotel plesati, pa je Mic odkimal z glavo. Na koncu smo se zedinili za kroženje z rokami z mrmranjem, med sproščanjem se je po meni sprehajal en ogrooomen ščurek.
  • Joga iz nahrbtnika: Midva sva na Baliju, na terasi najine hiške, in v Chiang Maiu na strehi, delala jogo kar sama. Če imate nekaj osnove, ne pa idej, si lahko pomagate s knjigami, Youtub-om ali aplikacijo Yoga Studio. Joga mat-e sva kupila v ashramu v Indiji in jih nosila s sabo celo potovanje. Pridejo prav še kot blazina za spanje na letališčih ali vzglavnik 😀

IMG_9681

To so najine izkušnje z jogo na poti. Če imate kakšen predlog, pa kar na plan z njim!

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.