Spet smo doma

Azija

Jan Solo: 80 kilometrov kolesarskih užitkov, plaže in limone

Tropski otočki, peščene plaže, domače limone in lagodno kolesarjenje. Kako že gre pesem Domicelja? To niso sanje, to je Jamaj… Japonska! Ja, tudi to se najde. Kolesarski poti se reče Shimanami Kaido in je eno izmed najprijetnejših presenečenj tokratnega potepanja. Povezuje največjega in najmanjšega izmed štirih glavnih otokov, ki sestavljajo Japonsko – otoka Honshu in Shikoku.

Glavna pot je dolga 76 kilometrov in sam sem jo opravil v enem dnevu (Tour de France, prihajam!). Večina se odloči kolesariti dva dni in naredi še kak ovinek več, kar je verjetno boljša izbira. Pot vodi po otočkih v morju Seto, ki zgleda presenetljivo eksotično in izredno mirno. Popolno za skoraj tropsko dopustovanje v kombinaciji z japonsko hrano. Mmmm. Kolesarska steza je vseskozi jasno označena, tako da se je zgubiti praktično nemogoče. Vodi preko 6 otočkov in 6 mostov. Zadnji je dolg kar 6,4 km in res spektakularen.

Eden izmed otokov na poti je Ikuchijima, ki slovi po nasadih limon. Vrhunska izbira za pavzo in pravo kolesarko malico – božansko limonino tortico ali dve. Pa še slabe vesti ni, ker itak kolesariš. Na poti se najdejo templji, razgledne točke, muzej umetnosti in še kakšna zanimivost. Da se ustaviti tudi na kateri izmed mnogih plaž in se osvežiti v morju. Sama steza je dovolj ravna, da so bile noge na koncu še kar v redu. Sicer je nekaj vzponov, sploh pred mostovi, a so narejeni prav po japonsko vljudno in ne zahtevajo preveč naporov. Edino rit sem pustil nekje na sredi proge in jo spet začutil šele naslednji dan.

Če se kdo odloči prekolesariti Shimanami Kaido, mu zvečer toplo priporočam love hotel Fine Garden v Matsuyami (mestu, kamor večina odrine po kolesarjenju). Tudi, če potujete solo, je ljubezenski hotel za ta večer prava izbira. Ker se cenite. V sobi čaka jacuzzi, masažni stol, ogromna postelja in projektor namesto televizije. Vse to za 47€. Kot da to ne bi bilo dovolj pa imaš televizijo celo v kopalnici. Pač, če se ti med kopanjem slučajno zahoče cenzuriranih japonskih porničev.

Še cena izposoje kolesa – 1000 jenov za cel dan in še 1000, če ga ne pripelješ nazaj, ampak pustiš drugje. Skupaj torej okrog 17 evrov za solidno kolo in enkratno izkušnjo. Ni slabo.

PS: Mažite se s sončno kremo! Jaz sem se premalo in dosti manjkalo pa bi me lokalni ribiči zamenjali za jastoga.

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Prva pomoč: Port Blair (Andamanski otoki, Indija)

Port Blair je vstopno mesto za rajsko potovanje na Andamanske otoke in ni nič posebnega, zato...

Treking iz Hsipawa do Kyaukme (Myanmar/Burma)

Čeprav v Myanmar dere (dobesedno!) milijone turistov, se v tej zlati državi še vedno najdejo...

Namaskar, Nepal!

No, pa sva v Nepalu. Glede na to, da je po zalogah vode to...

Nepal: Ultimate Low Budget

Zdaj, ko sva poračunala stroške najinega potovanja v Nepal, lahko obelodaniva "rezultate". :) Tako kot v Indiji,...

Joga na poti.

Že dolgo časa se nismo pogovarjali o jogi, ki je bila tako pomemben del...

5 razlogov zakaj v Yellowstone

Yellowstone je najstarejši in po mnenju mnogih popotnikov - najlepši nacionalni park na svetu....

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime